“Six Pack” Sahibi Olmamanızın 5 Sebebi

Herkesin karın kasları vardır ama sadece bazıları onları görebilir. “Six pack” tabir edilen karın kaslarına sahip olmak için çok çalışmanız gerekir; ama yaptığınız bazı hatalar sizin “six pack” sahibi olmanızı engelliyor olabilir. Peki bu hatalar nelerdir?

Hata 1: Bileşik egzersizlerin önemini gözardı etmek

Eğer sadece karın kaslarınızı çalıştıran izole egzersizler yaparsanız, işin püf noktasını atlamış olursunuz. Squat, deadlift ve overhead press gibi karın bölgenizi her açıdan güçlendiren bileşik egzersizler yaparak, hedefinize daha kısa sürede ulaşabilirsiniz. Bu egzersizleri mutlaka antrenmanınıza dahil edil.

Hata 2: Sadece karın kaslarınızı çalıştıracak egzersizler yapmak

Spor salonunda geçirdiğiniz tüm zamanı karın kaslarınıza harcamayın. 15 dakika yeter. Eğer yukarıdaki öneriyi dinliyor ve bileşik egzersizler yapıyorsanız, sadece 2-3 setten oluşan 1-2 tane karın egzersizi yapmanız yeterli olacaktır.

Hata 3: Mekik çekmenin karın kası egzerlerinin en iyisi olduğunu düşünmek

Bu sık yapılan bir hatadır. Baklavalarını çıkarmak isteyen pek çok kişi, sadece mekik çekerek bunu başarabileceklerini zanneder. Bu doğru değildir. En az mekik kadar etkili pek çok egzersiz vardır. Dumbbell ile yapabileceğiniz bazı hareketler, karın kaslarını doğrudan hedefler ve mekikten daha etkili olabilir.

Hata 4: Alt sırt kaslarınızı çalıştırmayı unutmak

Core (karın) bölgesini çalıştıranlar genelde sadece karnın ön ve yan taraflarını çalıştırır ama core bölgesinin arkada kalan kısmını unuturlar. Alt sırt kasları, six pack sevdalılarının en fazla ihmal ettiği bölgedir. Karın bölgenizin güçlü ve dengeli olmasını istiyorsanız, alt sırt kaslarınızı da üst ve alt karın kaslarınızı çalıştırdığınız kadar çalıştırmalısınız.

Hata 5: Yediklerinizi mekik çekerek telafi etmeye çalışmak

Öğle yemeğinde yediğiniz kebaptan aldığınız kalorileri yakmak için 100 tane mekik çekmeniz bir işe yaramaz. Six pack’leri çıkarmanın sırrı, kaç tane mekik çekebildiğiniz değil, vücut yağ oranınızın ne kadar düşük olduğudur. Eğer karın kaslarınızın görünmesini istiyorsanız, dilediğiniz kadar mekik çekin, diyetinize dikkat etmediğiniz takdirde bunu asla başaramazsınız. Kardiyo egzersizleri, karın egzersizleri ve katı bir diyet, six pack’lere giden en kısa yoldur.

Yazar: Özlem Büyüker

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER