Fitness’a Yeni Başlayanlar İçin Beslenmenin Önemi

 Beslenme, kişinin gündelik hayatındaki enerjisini ve egzersiz yaparken performansını önemli ölçüde etkiler. Öncelikle vücut tipinizi ve amacınızı belirlemeniz gerekiyor. Çünkü nasıl beslenmeniz gerektiği bu iki faktöre göre değişiklik gösterir. 

Gıda takviyesi olarak tüketebileceğiniz supplementler; Bcaa, Amino Asitler, Gainer ya da Kompleks Protein Tozlarıdır.
Gıda takviyesi olarak tüketebileceğiniz supplementler; Bcaa, Amino Asitler, Gainer ya da Kompleks Protein Tozlarıdır.

www.İsacanAkhan.com

Eğer kas oranınızı arttırmak istiyorsanız, günlük harcadığınız kalori miktarı üzerinde beslenip doğru miktarda protein, karbonhidrat ve yağ tüketmelisiniz. Eğer düzenli şekilde beslenemiyorsanız ve almanız gereken besin değerlerini karşılayamıyorsanız supplementler (gıda takviyesi) ile bu açığı kapatmanızı tavsiye ederim.

Kas kazanımı için BCAA, Amino Asit, Gainer ve Kompleks Protein Tozlarını doğru kombinasyon ile kullanabilirsiniz. Aynı şekilde kilo vermek istiyorsanız, günlük harcadığınız kalori miktarının altında beslenmelisiniz ve ‘’doğru diyet listesini’’ uygulamalısınız. Doğru diyet listesinden kastım, size özel hazırlanmış bir liste. Eğer beslenme işini titizlikle uygulayıp, antrenmanlarınızı da amaca yönelik yaparsanız sonuç almamak için bahaneniz olmayacaktır!

isacan-beslenme-4
Doğru beslenme sizi sportif amaçlarınıza ulaştıracak en önemli unsurlardandır.

Doğru beslenme ile sportif performansınızı zirveye taşıyabilirsiniz. Antrenman öncesi ve sonrası öğünlerin kalite açısından yeterli ve dengeli olması gerekmektedir.

İstenilen sonuca ulaşabilmek için size vereceğim tüyoları dikkate alabilirsiniz;

  • Aç kalmamaya özen gösterin. En önemlisi de aç karnına egzersiz yapmayın. Aç karnına yapılan egzersizler baş dönmesi, göz kararması gibi problemlere sebep olabilir.
  • Antrenmandan en az 1.5 saat önce yemek yemeyi kesmelisiniz.
  • Fastfood, kızartma, unlu, şekerli (glikoz) gıdalardan uzak durun. Aşırı tuz tüketiminden de kaçının. Günde 1 çay kaşığı (5gr.) vücudunuz için yeterli olacaktır.
isacan-akhan-yeni-baslayanlar-icin-beslenme
Yulaf ezmesi ve elma antrenman öncesi tüketildiğinde, ihtiyacınız olan karbonhidratı almanıza yardımcı olacaktır. Antrenmandan sonra protein ile birlikte tüketilen karbonhidrat enerjinizin düşmesini engelleyecektir.
  • Bol su tüketin. (Günde 3-4lt.) Egzersiz sebebiyle ter yoluyla kaybedilen sıvının yerine konulmasını sağlayacaktır. Ayrıca iç organların susuz kalması bir çok sağlık problemini de beraberinde getirecektir.
  • Egzersiz sonrası protein alırken yanında muhakkak karbonhidrat tüketmeye özen gösterin. Çünkü boşalan glikojen depolarını, aldığınız karbonhidrat ile doldurup proteinin kas hücrelerinin içine girmesini hızlandırmış olursunuz.
  • Küçük porsiyonlarla sık öğün yemelisiniz. Her öğün arasında en fazla 3 saat atlamalısınız.
  • Gece atıştırmalıklarını son verip, yatmadan 2 saat önce yemek yemeyi bırakmalısınız.

 

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER