Kas Gelişimini Tetikleyecek 5 Yiyecek

Kaslarınız sürekli olarak sizin için çalışır, o halde sizin de onları iyi beslemeniz gerekir. Vücudun alt bölgesindeki iyi kas yapılandırmasının en büyük etkisi sağlıklı bir bünye oluşturmaktır. Güçlü bir kas yapısı kandaki şeker seviyesini dengelerken, aynı zamanda 2.tip diyabet ile savaşır.

Gün içindeki yüksek enerjinin kaynağı da kas yapınızın güçlü olması ile alakalıdır. Ayrıca daha fazla kas kütlesi, daha fazla yağ yakımı anlamına gelir.

İşte, kas kütlenizi artırarak gücünüzü ve yaşam kalitenizi yükseltmek için tüketmeniz gereken 5 yiyecek:

Balık

balik-faydalari

Balık, kaliteli yağ ve mineralleri içeren mükemmel bir protein kaynağıdır. Somon balığı, ton balığı, sardalya ve alabalık; omega 3 yağ asitleri yönünden oldukça zengindir. Uzun süreli efor sarf edilen aktivite ve antrenman sırasında oluşabilecek kas yıkımını engellemesi omega 3 yağ asitlerinin en önemli etkisidir. Dolayısıyla balık çeşitleri kas gelişimi sağlamak için tüketilebilecek en etkili besinlerden biridir.

Kinoa

kinoa-faydalari

Yakın zamana kadar ülkemizde pek bilinmeyen kinoa bitkisi, tam anlamıyla kompleks bir sporcu gıdasıdır. İçerdiği yüksek protein oranı, sağlıklı karbonhidrat ve temel asitler ile günlük enerjinizi bir yandan artırırken, öteki yandan kaslarınızın sağlıklı bir şekilde gelişmesine yardımcı olduğu biliniyor. Vücudunuz, enerji ihtiyacını karşılayan kalori kaynağı olan karbonhidratın eksikliğinde, yeni kas lifleri oluşturmak için kullandığınız proteini tüketmeye başlar. Kinoa içerdiği karbonhidrat ile vücudunuzun enerji için protein kullanmasını engeller. Mineral olarak potasyum ve demir açısından zengindir.

Yağsız Kırmızı Et

yagsız-kirmizi-et-faydalari

Aşırıya kaçılmadan tüketilen kırmızı et sağlıklı bir hayatın vazgeçilmezlerindendir. Yüksek B12 vitamini kaynağı olan kırmızı et, otoburlardan temin edildiği takdirde omega 3 açısından da vücudunuzu destekler. Yağının alınmış olması dikkat edilmesi gereken noktadır.

Yumurta

yumurta-kas-gelistirme-faydalari

İhtiyacınız olan enerji ve protein kaynaklarından biri de yumurtadır. Kas kütlesini koruyarak kas gelişimini sağlayan yumurta, aynı zamanda sürekli ve stabilize bir enerji sağlar. Yumurta ile beslenen atletlerdeki dayanıklılık artışının, içeriğinde lösin amino asidi bulunması ile ilgili olduğu bilinen bir gerçek. (Lösin, kas kütlesinin glikozu yakıt olarak kullanmasına yardımcı bir amino asittir.)

Lor Peyniri

lor-peyniri-faydalari

Düşük yağ oranına sahip, diyet ürünlerinden biri olan lor peyniri, kasın fonksiyonları için ihtiyaç duyduğu protein, potasyum, kalsiyum ve D vitamini kaynağıdır. Genel bilgilerin tersine, yoğurttan daha fazla proteine sahiptir. Yağ alımını düşük seviyelerde tutmanıza yardımcı olacaktır.

Kas kütlenizi artırmanıza yardımcı olacak takviyeleri Supplementler.com‘da inceleyebilirsiniz.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER