Kilo ve Hacim Kazanırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Kilo vermek kadar, kilo almanın da çok zor olduğunu bildiğimiz için, sizlerle bu yazımızda sağlıklı bir şekilde kilo ve hacim kazanabilmeniz adına çok önemli bilgiler paylaşacağız.

Uyku, beslenme ve antrenman çeşitlerinde yapacağınız birkaç değişiklik sayesinde, istediğiniz kiloya ve görünüme ulaşabileceksiniz.

1. Beslenme Zamanlaması

Beslenme zamanlaması çok önemlidir.

Kilo ve hacim kazanabilmek için ilk adım, düzgün beslenmeyle başlamaktadır. Ufak bir matematik hesabı yapmak gerekirse; kilo almak için, gün içinde tükettiğiniz besinlerden aldığınız kaloriden, gün içinde harcadığınız kaloriyi çıkarttığınızda kalan değer, vücudunuzda depolanmak üzere kalan kaloriyi verir ve bu da sizin kilo ve hacim kazanmanızı sağlar.

Fakat sadece yediğiniz miktarı arttırmak bir çözüm değildir. Zamanlamayı doğru ayarlamak, hem daha sağlıklı hem de daha etkili bir şekilde kilo almanıza yardımcı olacaktır. Her bünyenin metabolizması farklı olduğundan, sizlere kanıtlanmış bir saat aralığı sunmak yanlış olacaktır. Ama şu ana kadarki tecrübelerimize dayanarak, sabahları erken saatlerde, ve spordan sonra tüketeceğiniz besinlerdeki karbonhidrat miktarını arttırarak en uygun şekilde kilo almaya başlayabilirsiniz.

2. Zayıf Noktalarınıza Yoğunlaşın

Zayıf noktalarınıza yoğunlaşın

Özellikle spor yaparken zorlandığınız veya yapamadığınızı düşündüğünüz hareketlere biraz daha yoğunlaşıp daha çok çalışmak, fiziğinizde gözle görülür şekilde değişimlere neden olacaktır. Size çok zor gelen hareketlere yoğunlaşıp, o bölgedeki kaslarınızın gelişmesiyle birlikte hem motivasyonunuz yükselecek hem de hacim kazanmaya başlayacaksınız.

Bilimsel Araştırmalarla Kanıtlanmış 6 Hacim Kazandıran Supplementi Keşfedin!

3. Karbonhidrat Tüketiminin Önemi

Karbonhidrat tüketimi arttırmak, kilo almanıza yardımcı olacaktır.

Sağlıklı ve kaliteli bir şekilde kilo almak için, sağlıklı ve kaliteli besinler tüketmek bir numaralı kuraldır. Sağlıklı ve kaliteli bir şekilde kilo almak için besinleri düşünmeye başladığınızda da, aklınıza ilk gelen besin türleri, karbonhidrat içeren besin türleri olmalıdır.

Hem pahalı olmayışları, hem de karbonhidrat açısından çok zengin olmaları sebebiyle; patates, bulgur, yulaf ve makarna gibi besinler sizin için ideal besinlerdir.

Ayrıca birçok meyve de karbonhidrat açısından zengindir. Bunun yanında içeriklerinde bulunan antioksidanlar ve vitaminler sayesinde, vücudunuzda gerçekleşen bir çok olayı düzene sokarak, sağlıklı bir şekilde kilo almanıza yardımcı olabilirler.

4. Kilo Aldırıcı Gıda Takviyesi Kullanın

Kilo aldırıcı gıda takviyesi kullanımı, sağlıklı bir şekilde kilo almanızı sağlar.

Kabul edilen bir gerçek vardır ki; kilo aldırıcı gıda takviyeleri sayesinde, gün içinde almanız gereken kaloriyi rahat bir şekilde alacak ve kilo alma işleminiz çok kolaylaşacaktır. İçlerinde bulundurdukları yüksek miktarda karbonhidratın yanında; protein ve hatta bazıları makul oranlarda yağ içerdiklerinden, kilo ve hacim kazanmak isteyen kişiler için çok yararlıdır.

Kilo Alamayanlara Özel Supplement Önerileri İçin Tıklayın!

5. Düzenli Uyku

Düzenli uyku alışkanlığı sayesinde kilo alma işleminiz kolaylaşacaktır.

En az dikkat edilen konulardan biri de, kişilerin yeteri kadar uyumaması ve bu sebeple vücutlarını dinlendiremeyip kilo alamamalarıdır. Çünkü geceleri vücudumuz, zedelenen veya yıpranan kaslarımızı tamir edebilmek için zamana ihtiyaç duyar. Vücudunuza bu işlem için yeterli zamanı verebilirseniz, göreceksiniz ki bir sonraki spora gittiğinizde, kendinizi ve kaslarınızı çok daha sağlam hissedecek ve bu da sizin performansınızı önemli ölçüde etkileyecektir.

6. Antrenman Temponuzu Yükseltin

Spor yaparken dikkatinizin dağılmasına izin vermeyin.

En son spora gittiğinizde kendinizi tam olarak spora verip çalıştınız mı? Kendinize dürüst bir şekilde bu sorunun cevabını verin. Birçok kişi antrenman yaparken, “selfie” çekmekten, dinleyeceği doğru müziği bulmaktan veya mesajlaşmaktan, kendini tam anlamıyla spora veremiyor ve zaman kaybediyor.

Bir sonraki antrenman gününüzde, biraz daha yoğun bir şekilde konsantre olmaya çalışın. Bu sayede göreceksiniz ki, temponuz artacak ve daha sağlam ve kaslı bir yapıya sahip olacaksınız.

Ayrıca; antrenman programınızda gerçekleştireceğiniz ufak tefek değişiklikler, sizin için çok yararlı olacaktır. Göreceksiniz ki, çok ufak bir değişikliği bile algılayan vücudunuz hemen tepki verecek ve olumlu sonuçlar alacaksınız.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER