Tonalin CLA Ve Kitosan Kullanım Rehberi

Tonalin CLA Nedir?

Tonalin CLA aspir yağından (yalancısafran yağı olarak da bilinir) elde edilir ki bu yağ genellikle besinlerde bulunur ve pişirme yağı olarak kullanılır. Tonalin CLA genel olarak güvenilir kabul edilse de bu ve benzeri takviyeleri kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışınız.

Kitosan Nedir?

Yengeç, karides, ıstakoz, kerevit gibi deniz hayvanlarının kabuğunda bulunur. Birçok kullanım alanı olan bu maddenin zayıflama ürünü olarak da kullanılmaktadır. Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar da kitosan maddesinin besin yoluyla alınan yağları mide içerisinde bağlayarak yağların ince bağırsaktan emilimini azalttığı belirtilmektedir. Kitosan kabuklu deniz canlılarından üretildiği için uzmanlar alerji konusunda tüketicileri uyarmaktadır. Kitosan ve diğer kilo verdirici takviyelerin kullanımı konusunda doktorunuzla fikir alış verişinde bulunmanız sağlığınız açısından faydalı bir karar olacaktır.

Tonalin CLA ve Kitosanın Birlikte Kullanımı

Tonalin CLA ve kitosan kilo vermek için kullanılan takviyelerdir. Ancak her takviyede olduğu gibi Tonalin CLA ve kitosan kullanımı konusunda da bilinçli olmak gerekir.

Bu iki ürün zayıflamak konusunda işe yarar sonuçlar verse de Tonalin CLA ve kitosanın birlikte kullanımı konusunda uzmanların söylediklerine kulak vermekte fayda var.

Tonalin CLA ve kitosanı birlikte kullanamamanızın nedeni kitosanın besinsel yağları sindirmesi, CLA’nın ise aspir yağından elde edilen bir yağ asiti oluşudur. Kitosan iyi yağ (CLA) ve kötü yağ (dondurma içerisinde bulunan) konusunda ayrım yapamaz ve bu yüzden bu ikisinin birlikte kullanımında CLA’nın sağlayacağı faydalar kaybolacaktır.

Uzmanların verdiği tavsiye CLA takviyelerinin ambalajında önerildiği şekliyle kullanılması ve kitosanı ise gerektiğinde almak. Örneğin yağlı bir yemek tüketeceğinizi önceden biliyorsanız CLA yerine kitosanı tercih edebilirsiniz. Uzmanların üzerinde değindiği bir başka konu da her gün kitosan kullanılmaması gerektiği.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER