Yazı Mükemmel Fizikle Geçirmenin 5 Kuralı

Yaz öncesi, spor salonlarının en yoğun ve en kalabalık dönemidir. Çünkü yaza kadar, plajda güzel görünecek bir fiziğe sahip olmak pek çoğumuz için gereklidir. Mesele ise bu düşlediğimiz fiziği elde etmek değil. Doğru prensipler ile hedefe ulaşmak gayet mümkün. Mesele, bu fiziği tatil sürecinde de koruyabilmek ve geliştirmektir. Süreklilik ve devamlılık, sporun olmazsa olmazıdır.

Yazın uzun bir izinde, keyifli bir yazlık döneminde rehavete kapılıp vücudumuzu ihmal etmemiz an meselesi oluyor. Hal böyleyken bizlere düşen ise sizlere bu rehavete kapılmanızı engelleyecek, yaza yönelik tavsiteler sunmak.

Beslenmenizi Kontrol Altında Tutun

Beslenme, hayatınızda özellikle yazları bir öncelik olmak durumunda değil. Sık ve yağsız öğünler tükettiğiniz, kendinizi adadağınız bir beslenmeyi yapmaya çalışmak zorunda da değilsiniz. Ufak dondurma ve pizza hileleri yapmanız da gayet iyi gelecektir.

Yalnızca kontrolü kaybetmemenizde fayda var. Bir anda normal beslenme düzeninize çok ters bir düzene geçerseniz, yazı mükemmeliniz olarak tanımladığınız bir fizikle geçirmeniz zorlaşabilir. Belli sınırlar çerçevesinde gevşetiyor olduğunuz bir beslenme düzeni en doğal hakkınız, fakat sınırları ne kadar zorlarsanız fiziğinizi korumanız da bir o kadar zorlaşır.

Bu nedenle az çok, porsiyon olarak ne yediğinizin farkında olun. Düzensizliğinizin dahi bir düzeni olsun. İşinize yarayan vitaminleri, mineralleri ve destek olan ürünleri de tüketmeye mümkün mertebe devam edin. Bu kuralı uygularsanız, yazınız büyük ihtimalle gayet düzgün bir fizikle geçecektir. Çünkü beslenme, fiziğin en büyük belirleyicisidir.

Yüzün

Fiziksel aktivite, her zaman hem yağ oranınız hem de genel sağlığınız için olumlu bir etkiye sahiptir. Yazın plajı sadece güneşlenmek için kullanmayın. Suya atlayın, suya dalın ve belli zaman aralıklarında belli bir tempoda yüzün. Yüzmek hem postüre iyi gelir, hem yorgun kaslarınıza iyi gelir. Doğal bir masaj gibidir. Ayrıca yapabileceğiniz en efektif kardiyolardan biridir, pek çok kası da çalıştırdığı için adeta antrenman yapmış gibi hissedersiniz. Sırt, kol ve omuz bölgelerine epey yük bindirir. Bu sayede yazları şeklinizi koruyarak geçirmenizi sağlar.

Elbette suya girin, rahatlayın, serinleyin. Fakat en azından günde 15-20 dk tempolu bir şekilde yüzmeniz size pek çok artıyı beraberinde getirecektir.

Güneşlenin

Plajı sadece güneşlenmek için kullanmayın dediğimizde, güneşlenmeyi dışladığımızı sanmayın. Güneş ışınlarının zararlı olmadığı saatlerde güneşlenmeniz, vücüdunuz için gerçekten yararlı olacaktır. Özellikle kışın eksikliğini çektiğiniz D vitaminini, güneşlenerek vücudunuzda yeterli miktarda depolamanız gerçekten çok faydalı.

Bronzlaşın

Bronzlaştığınız zaman, inşa ettiğiniz fiziğin hatları ve detayları çok daha belirgin olacaktır. Bu da size çok daha estetik bir görüntü kazandırır. Bu nedenle bronzlaştığınız zaman, saatlerce ter döktüğünüz antrenmanların verdiği sonucu bir adım öteye taşımış, kendinizi ödüllendirmiş oluyorsunuz. Vücudunuza adeta makyaj yapılmış gibi hissedeceksiniz. Güneşlenirken, güneş ışınlarının size sunacağı tüm faydalardan yararlanın. Pişman olmayacaksınız.

Antrenmanlara Çok Fazla Ara Vermeyin

Sene boyunca, idealiniz olan fizik için düzenli bir şekilde çalıştırdığınız kas gruplarını çok uzun süre ihmal etmeniz kas kütlenizde bir düşüş ile sonuçlanabilir. Onca saat sarfettiğiniz emeği çöpe atmanız da üzücü bir durum olacaktır. Bu nedenle, antrenman imkanınız yoksa da vücut ağırlığınızla çalıştırabileceğiniz kas gruplarını fırsat buldukça çalıştırmanız yazın sahip olduğunuz fiziği korumanız için önemli.

Eğer antrenman yapma imkanınız var ise tabii ki yapın. Hatta motivasyonunuz yüksek ise, yaz öncesindeki disiplininize disiplin katarak yola devam edin. Yine de pek çoğumuz için yazlar, ara dönem gibidir. Fiziğimizi sadece korumanın dahi bize yettiği bir sezondur.

İyi haber şu ki, antrenman yapma imkanınız var ise fakat vücudunuzu ileriye taşımaktansa koruma eğilimindeyseniz çok fazla antrenman yapmanıza gerek yok. Kas gruplarını hafif bir şekilde aktif tutabiliyorsanız, kas kütlesi kaybetme ihtimaliniz oldukça düşük.

Bu nedenle yapabiliyorsanız sene boyunca çalıştırdığınız kas gruplarını aktif olarak çalıştırmaya devam etmeniz, yaz boyunca fiziğinizi koruyabilmeniz açısından kritik bir noktada.

 

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER