Kadınları Forma Sokacak Sabah Sporu

Dinlenmiş bir vücuta uyandığınız için enerji seviyeniz sabah saatlerinde günün diğer zamanlarına göre daha yüksektir. Dolayısıyla sabah egzersizi yapmak, günün geri kalanında yapabileceğiniz bir spor rutinine kıyasla çok daha yüksek verm almanıza yardımcı olur.

Sabah sporu yapmanın bir diğer faydası da günün ilk saatlerinde metabolizmanızı hızlı bir şekilde çalıştırmaya başlamasıdır. Böylece hem yağ yakımınızı hızlandırabilir hem de güne zinde başlamış olursunuz.  Unutmayın ki; iyi bir sabah egzersizi, bir fincan kahveden daha etkili olabilir.

Spora yeni başlayanlar için hazırladığımız 10 dakikalık sabah egzersizinin ayrıntılarını aşağıda bulabilirsiniz. Bu antrenman programında amaçladığımız şey sadelik çünkü spora yeni başlayanların sade antrenmanlardan daha çok verim alabileceğine inanıyoruz.

Yedi güne bölünen bu antrenmanda her güne iki egzersiz düşüyor. İhtiyacınız olanlar; bir egzersiz minderi ve güçlü bir irade.

Sabah Egzersizi Nasıl Yapılır?

Cep telefonunuza bir aralık zamanlayıcısı (interval timer) indirerek işinizi daha da kolaylaştırabilirsiniz. Zamanlayıcınızı 40 saniye egzersiz, 20 saniye dinlenme olarak ayarlayın. Her iki hareketi bitirip döngüyü 5 tur daha tekrarlayın.

Pazar

1. Squat

2. Walking Lunge 

Pazartesi

1. Leg Lift

2. Toe Touch

Salı

1. Şınav

2. Plank Hip Twist

Çarşamba

1. Mountain Climber

2. Walking Lunge

Perşembe

1. Alternating Reverse Lunge (Geriye Adım)

2. Squat

Cuma

1. Leg Lift

2. Toe Touch

Cumartesi

1. Şınav

2. Plank Hip Twist

 

 

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER