Ofis Çalışanları İçin Sağlık Önerileri

Araştırmalar, hareketsiz bir yaşamın (ofis çalışanlarının karakteristik bir özelliğidir) fiziksel ve ruhsal sağlığınız üzerinde negatif etkileri olabileceğini göstermektedir.

Uzun bir süre az ışıklı bir ortamda oturmak ofis çalışanlarını kardiyovasküler hastalıklar, yüksek kolesterol, diyabet, göz yorgunluğu, kan pıhtıları, zayıf duruş, eklem iltihabı, sinir başı sendromu (el bileğinin ortasında bulunan ve ilk 3 parmağa dağılan medyan sinirin bası altında kalması sonucu ağrı, uyuşukluk ve güçsüzlükle kendini gösteren bir hastalık), migren ve hatta kansere yakalanma riskiyle baş başa bırakabilir.

Bu etkileri azaltmak için yazımızda sizi sağlıklı, rahat ve gün boyu uyanık tutacak bazı öneriler derledik.

Vücudunuza İyi Davranın

tansiyon

Vücudumuzun en temel işlevlerini gerçekleştirmesi için yeterli miktarda su içmemiz gerekmektedir. Yeterli miktarda su içmezsek mayışır ve motivasyonumuzu kaybederiz. Ayrıca su içmek tuvalete gitmek için masamızdan düzenli bir şekilde kalkmamızı da sağlar.

Yapabiliyorsanız önceden besin değeri yüksek öğünler hazırlayın. Mikrodalgada pişebilen yemeklerde güvenlidir ama taze yemeklere kıyasla besin değerleri daha azdır. Sebze ya da bir dilim tam buğday ekmek üzerine fıstık ezmesi gün boyunca enerjik hissetmenize yardımcı olacaktır. Bunlara ek olarak işten ayrılmadan önce kendinize bir protein içeceği de ayarlayabilirsiniz.

Hareketli Olun ve Dışarı Çıkın

pozitif-dusunun

Ofis çalışanlarıyla ilişkili olan çoğu sağlık riski uzun süre oturmak yüzünden gelişmektedir. Yapabiliyorsanız ayağa kalkın ve her bir saatte ofis içerisinde ufak bir tur atın. Dışarı çıkabiliyorsanız bu daha iyi bir seçenek olacaktır. Ofis içerisiyle kıyaslandığında dışarısının havası daha temizdir. Havalandırmanın filtreleri toz ve mikropları toplayıp ofis içerisine hava yoluyla dağıtabilir. Ayrıca doğal ışıktan faydalanmak kendinizi iyi hissettirir.

Yavaş Ama İstikrarlı Olun

zihinsel saglik

Bilgisayarın ekranına uzun uzun bakmak göz sağlığımız için olumsuz sonuçlar doğurur ve tekdüze bir işte zihin sağlığımız için faydalı değildir. Her bir saatte 10 dakikalığına

kâğıt-kalem kullanmak için ara verin. Kitap okuyabilir ya da bulmaca çözebilirsiniz. Üretkenlik için sürekli değil, adım adım çalışmalısınız.

Yapabildiğiniz kadar kendinizi özel armağanlarla şımartın. Buna iyi bir tatile çıkmak, sevdiğiniz restoranda bir akşam yemeği ya da Cuma günleri işe sevdiğiniz bir tatlıyı getirmek örnek gösterilebilir. Araştırmalar tekdüzeliğinizi kıracak adımların motivasyonu yeniden yükselteceğini ve zihninizi arındıracağını söylemektedir.

Son olarak şunu eklemek isteriz ki hiçbir şey ofis çalışması yüzünden oluşan problemleri tamamen önleyemez ama doğru egzersiz ve diyet planlamasıyla ofis çalışanları günlük koşuşturmalarını yenilenmiş bir zihinle alt edebilirler.

 

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER