Supplement Rehberi: Glutamin

Glutamin… Sayısız faydaya sahip Glutamin, ne kadar ve nasıl kullanmalı? Glutamin ilgili tüm bilinmeyenler…

supplement-rehberi-glutamin

Genel bilgi, glutaminin etkisi; kasların yeniden yapılandırılmasını hızlandırmasıdır. Enerji üretimi ile bir alakası olmadığı düşünülür. Üst düzey laboratuarlarda incelenen ve üretilen glutamin bağışıklıktan, enerji üretimine kullanıcısına çok sayıda sağlar.

hardline-glutapure-500

Enerji Üretimi

American Collage of Sport Medicine’ın yaptığı bir araştırmada; 6 gün boyunca yoğun antrenman programı uygulayan bir gruba glutamin, bir diğerine ise placebo(herhangi bir etkisi olmayan karışım) veriliyor. 6 günün sonunda, her denek güç ve enerji açısından zorlayıcı deneylere tabi tutuluyor.

Glutamin kullanan gruptaki deneklerde 6 günlük çok yoğun antrenman programına rağmen herhangi bir güç ve enerji düşüşü gözlemlenmezken, placebo verilen gruptaki deneklerin kas yapıları yenilenmeye fırsat bulamadığı için, yüksek miktarda güç ve enerji düşüşü gözlemleniyor.

Yoğun antrenmanların arasındaki süreçte glutamin kullanan sporcular da, performans düşüşünden bahsedilmezken aynı zamanda kaslarının daha hızlı geliştği de kanıtlanıyor. Bu durumda yeniden antrenmana girmeleri için gereken dinlenme süreleri de kısalıyor.

weider-glutamine

Antrenman Yardımcısı

Louisiana Eyalet Üniversitesinde yapılan iki ayrı araştırmadan ilkinde ise sadece 2 gram glutaminin bikarbonat seviyesini 90 dakika boyunca üst seviyede tuttuğunu kanıtlıyor. Antrenmandan önce alınan glutamin bikarbonat depolarınızı dolduracak ve yoğun antrenmanlarda laktik asit seviyenizin yükselmesinden sizi koruyacak, tekrar sayısını arttırmanızı sağlayacaktır.

Diğer araştırma; glutaminin 90 dakikalık sindirimin ardından büyüme hormonu saldılamaya destek olduğunu gösteriyor.

scitec-glutamine

Yağ Yakımına Destek

Son olarak, Glutamin takviyesi ile kalp atışı hızını antrenman içinde yer alan egzersizler ve setler arası dinlenme süresince üst seviyelerde tutarak yağ yakımını hızlandırabilirsiniz.

optimum-glutamine

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER