Gribe Ne İyi Gelir?

Havaların soğumaya başladığı bu aylarda sizi gribe karşı koruyacak destek ürünlerini derledik. Yazımızı okuyup gardınızı alın!

Soğuk algınlığı ile gripten korunmak ve tedavi etmek için insanların kullandığı sayısız doğal yöntemler vardır. Ancak bazıları objektif kanıtlara dayanmazlar. Aşağıdaki takviyelerin ise soğuk algınlığına karşı korunmada ve hastalıktan daha hızlı toparlanmada yardımcı olabilecekleri birçok çalışmada belirtilmektedir. D vitaminine gelince, vitamin eksikliğini gidermek için kullanıldığında grip ve zatürreye yakalanma riskini bile azaltabilmektedir.

Ekinezya

Su içmenin önemi
Su içmenin önemi

Ekinezya, solunum enfeksiyonlarını tedavi etmek için uzun zamandır kullanılan bitkisel bir takviyedir. Nasıl işe yaradığı tam olarak çözülmemiştir ama birçok araştırma ekinezyanın soğuk algınlığını daha hızlı yenmenize ve belirtilerinin azaltılmasında yardımcı olabileceğini göstermiştir.

Çinko

yağ-yakıcılar

Çinko soğuk algınlığıyla iki yoldan savaşır: Birincisi bağışıklık sisteminizin çinkoya gereksinimi vardır. Bu yüzden herhangi bir çinko eksikliği yaşamadığınızdan emin olmalısınız. Ayrıca pastil olarak alındığında çinko boğazınıza da iyi gelir ve soğuk algınlığı semptomlarının süresini ve şiddetini azaltabilir.

D Vitamini

vitaminler

D vitamini eksikliği yaşayanlar bu vitamini aldıklarında grip ve solunum enfeksiyonlarına yakalanma risklerini düşürebilmektedirler. Buna zatürre de dâhildir. Yeterli miktarda gün ışığı almıyorsanız ve D vitamini yönünden zengin besinlerle beslenmiyorsanız D vitamini eksikliği yaşamanız olası.

Unutmayın, doğru takviyeleri doğru zamanda ve doğru şekilde kullanmalısınız ve bir takviye kullandığınızda ya da kullanmak istediğinizde doktorunuza danışmalısınız çünkü bazı takviyeler ilaçlar ve besinlerle etkileşime geçebilirler.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER