Kas Gelişimi İçin 5 Önemli Vitamin

Güçlü kaslara sahip olmanın yolu doğru beslenme ve spordan geçmektedir. Kas dokusunun oluşmasını etkileyen en büyük faktörler beslenme düzeni ve harekettir.

Kaslarınızı Vitaminler ile Güçlendirin
Kaslarınızı Vitaminler ile Güçlendirin

Kas dokusunu korumak ve kas yoğunluğunu arttırmak için spor yapmamız gerektiğini hepimiz biliyoruz. Bu yazımızda kaslarınızı güçlendirmeniz için tüketmeniz gereken vitamin ve minerallerden bahsedeceğiz. Kas gelişimininin önemli bir parçası olan bu vitamin türleri hakkında daha detaylı bilgi ve sipariş için Vitaminler.com’u ziyaret edebilirsiniz.

A Vitamini

Göz sağlığımız konusunda en önemli vitamin olan A vitamini, yalnızca gözlerimiz  için değil kaslarımız için de oldukça etkilidir. Deri bütünlüğü sağlanmasında etkili bir rol oynayan bu vitamin, bu sayede kaslarımızın daha iyi korunmasına ve gelişmesine dolaylı yoldan katkı sağlar.

C Vitamini

Bağışıklık sistemimizin en büyük koruyucusu C vitamini, bu kahraman özelliğinin yanında ciltteki elastik  dokuyu oluşturmasıyla da ünlüdür. Ciltteki elastik doku, kasların sağlıklı kalmasında ve korunmasında en büyük rolü oynayarak, kaslarımızın gelişmesine olanak sağlar.

C Vitamini
C Vitamini

D Vitamini

Eksikliğinde kemik hastalıkları oluşmasına neden olan d vitamini, kemik sağlığının baş aktörüdür.  Kemik erimesi hastalığı düşme riskini arttırarak kırıklara neden olabilir. Yapılan araştırmalara göre D Vitamini tüketimi, düşmeleri ve dolaylı olarak kırılmaları %22 oranında azalttığı için, bu vitaminin kasların gelişmesine ve vücut dengesinin iyileşmesinde rol oynadığını söyleyebiliriz.

E Vitamini

Hücre zarlarına serbest radikallerin tutunmasını engelleyerek hücre yapısını koruyan e vitamini, bu sayede hücre yapılarımızın sağlıklı kalmasına katkı sağlar. Dolayısıyla bu vitamin de kas sağlığımız için oldukça etkilidir. vitamins

Kalsiyum 

Kemik yapımı ve onarımı konusunda en önemli minerallerden biri olan kalsiyumun aynı zamanda kas sağlığımıza da etkisi vardır. Uzmanlara göre sağlıklı kas gelişimi için yeterli miktarda kalsiyum alınması gerekmektedir.

Demir

Hücrelere yeterli miktarda oksijen taşınmasını sağlayan demir, yeterli alınmadığı takdirde vücuttaki temel metabolik olayları aksatabilir. Bu yüzden demir eksikliği kas gelişimine doğrudan zarar vermektedir.   Yukarıda saydığımız bu vitaminler ve mineraller kas gelişimi ve vücut sağlığımız için oldukça önemlidir. Özellikle spor aktivitelerinizin yoğun olduğu dönemlerde vücudunuzdan bu besinleri eksik etmemeye özen gösteriniz. Besin olarak tüketimin yetersiz olduğu durumlarda dışarıdan takviye olarak alınması da oldukça önemlidir.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER