7 Maddede Spor Salonlarının İtici Tipi Olmak

Düzenli olarak spor yapmak, hem fiziksel hem zihinsel sağlığımızı koruma adına vazgeçilmezlerimizden. Ama sağlığımızı koruma adına spor yaparken, özellikle spor salonlarında başkalarını rahatsız etmeye hakkımız yok. 

1. Arkada İz Bırakmamak

o-GYM-MAKEUP-facebook

Spor salonlarında aletleri veya buna benzer temas ettiğiniz yerleri kullandıktan sonra temizlemek zaten herkesin yapması gereken en temel görevlerden biridir. Kimse, bir önceki kişinin kirli havlusunu bıraktığı yerde spor yapmak istemez. Ya da bineceği bisiklette bir önceki kişiden kalan terli seleye oturmak istemez.

Bu yüzden hem hijyenik olmak adına, hem de itici bir tip olmamak adına bu kurala çok önem vermeniz gerekmektedir.

2. Aletleri Sahiplenmeyin

Leg-Press-Machine_0
Aletleri ve ekipmanları tekeliniz altına toplamaya çalışmayın.

Spora çok vakit ayıramıyor olabilirsiniz. Bir an önce, zaman kaybetmeden günlük programınızı yapıp spor salonundan çıkmak istiyor da olabilirsiniz. Ama sadece kendinizi düşünüp bütün aletleri tekeliniz altına toplamaya çalıştığınız zaman, salondaki diğer insanlar bu durumu pek de hoş karşılamayacaklardır.

3. Boş Yer Mi Kalmadı?

Çok fazla sıkışmaya gerek yok.
Başkalarını rahatsız etmemeye özen göstermelisiniz.

Bir çok spor salonu kardiyo ekipmanları bakımından gayet zengindir. Yan yana sıralanmış bir sürü koşu bandı, bisiklet ve buna benzer ekipmanlar görebilirsiniz.

Yan yana 10 tane koşu bandı olduğunu düşünelim ve o an sadece 1 kişi kullanıyor olsun. Gidip de o kişinin hemen yanındaki koşu bandına geçip koşmaya başlamak, sizi yüksek ihtimalle itici bir tip yapacaktır.

4. Telefonla Uğraşırken Ekipmanları İşgal Etmeyin

Spor salonlarında telefonla uzun süre vakit geçirmeyin.
Spor salonlarında telefonla uzun süre vakit geçirmeyin.

Elimizden düşmeyen cep telefonlarını, çok ufak tefek zaman aralıklarında olsa da kullanmanızda bir sakınca tabi ki de yok. Fakat bu süreyi, bir sehpada veya bir aletin üzerinde gereksiz yere uzatmak başkalarını oldukça rahatsız edecektir. Ayrıca spor yapıyorken telefonlarla uğraşmak sakatlık riski oluşturabilir. Dikkatli olmanız gerek!

5. Selfie Modası

Spor salonlarında selfie modasını abartmamak gerek.
Spor salonlarında selfie modasını abartmamak gerek.

Akıllı telefonlar çıktığından beri, spor salonlarına gidenler, kendilerini orada olduklarını belirten “tweet” atmadan, veya “check-in” yapmadan gerçekten de orada olduklarına inanmıyorlar. Selfie modası ile birlikte bu durum biraz daha kolaylaşsa bile bunu çok da fazla abartmamak gerek.

6. Ürpertici Bakışlar

Gereğinden fazla uzun süren bakışlar başkalarının ürpermesine sebep olabilir.
Gereğinden fazla uzun süren bakışlar başkalarının ürpermesine sebep olabilir.

Beğendiğiniz birine bakmak, veya spor salonunda bir kişinin o hareketi nasıl yaptığını izlemek çok da yanlış bir durum değildir. Fakat bunu abartıp gereğinden fazla uzayan bakışlar, başkalarının pek de hoşuna gitmeyecektir.

7. Aşırı Yüksek Sesle Müzik Dinlemek

Yüksek sesle müzik dinlemek başkalarını rahatsız edebilir.
Yüksek sesle müzik dinlemek başkalarını rahatsız edebilir.

Spor yaparken müzik dinlemek, gerçekten de bir çok kişinin motivasyonunu ve odaklanma kabiliyetini yükseltmektedir. Ama çok yüksek sesle dinlediğiniz şarkı ve hatta müzik türü, belki de yanınızdakilerin sevdiği bir tarz değildir. O yüzden bu konuya biraz daha özen göstermeniz sizi spor salonlarının itici tipi olmaktan uzak tutabilir.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER