Kilo Aldırıcı Gıda Takviyesi (Weight Gainer) Kullanmak İçin 6 Neden

Kilo almak ve kas oranınızı arttırmak istiyorsanız “kilo aldırıcı gıda takviyeleri yani weight gainer” ürünleri tam size göredir.

Kalori zengini kilo aldırıcı ürünleri kullanırken aklınızda bulunması gereken 6 maddeyi sıralamak istedik.

1. Kalori İhtiyacınızı Karşılar

Kilo aldırıcı ürünler kalori ihtiyaçlarınızı daha kolay edinmenizi sağlar. Kilo almak konusunda zorlanan bir bünyeniz varsa weight gainer ürünleri size yardımcı olabilir.

Kalori yönünden zengin bir içeriğe sahip olan kilo aldırıcı (weight gainer) ürünler, kas oranınızı arttırmak konusunda ihtiyacınız olan kalori miktarınızı rahatlıkla karşılayacaktır.

2. Özel Formülü Yağ Oranınızı Düşük Tutar

Kilo aldırıcı kullanmanın bir başka artısı da içeriklerinde kas oranınızı arttırırken yağ oranınızı arttırmayacak özel besinsel yağlar içermeleridir. Kilo aldırıcı ürününüzün orta zincir trigliseritler ve mümkün olduğunca doymuş yağ oranı az bir içeriğe sahip olmasına dikkat edin.

3. Amacınıza Yönelik Farklı Çeşitleri Vardır

Kilo aldırıcı (weight gainer) ürünlerin bir değer artısı da antrenman ihtiyaçlarınıza göre formüle edilmiş olmalarıdır veya bir öğün yerine ya da kalori miktarınızı arttırmak için öğününüze ek olarak tüketebileceğiniz şekilde çeşitlerinin var olmasıdır.

Antrenmandan hemen önce ya da sonrasında kilo aldırıcı ürünleri kullanmak istiyorsanız en az yağ ama karbonhidrat oranı yüksek olan içeriklere sahip olanlarını tercih edin. Bu zamanlar kaslarınızı hızlıca metabolizmanıza karışan karbonhidratlarla beslemek için en iyi dönemdir. Bu şekilde insülin döngüsü başlatılmış olur ve amino asitler kas hücrelerine hızlıca yönlendirilmiş olur.

Bu zaman diliminde daha çok kalori alımını sorun yapmayın çünkü vücudunuzun bu kalorileri en iyi şekilde kullanacağı an bu andır. Yağ oranı az, yüksek kalorili bir weight gainer içeceğini kullanmak için doğru zaman aralığının antrenman öncesi ya da sonrası olduğunu unutmayın.

4. Farklı Kalori Seviyeleri

Kas inşa etmek için kalorilere ihtiyacınız vardır. Kilo aldırıcı ürünleri de bu ihtiyacınızı farklı kalori değerlerine sahip formüllerle karşılamaktadır. İhtiyaçlarınıza uygun bir ürünü seçtiğinizden emin olun.

Hafta boyunca günlük olarak tükettiğiniz 400 kalorilik bir weight gainer ile 900 kalorilik bir weight gainer ürün arasında büyük bir farklılık vardır. Demek istediğimiz; aşırı kullanım yağ oranınızı arttırabilir.

Çoğu kişi 400 ila 600 kalori arasındaki ürünlerden verim alacaklardır. Kil almak konuusnda ciddi anlamda soru yaşayanlar ise yüksek kalori değerli weight gainer ürünlerine başvurabilirler. Her zaman ihtiyatlı miktarla başlayın, böylelikle vücudunuzdan olumlu yanıtlar aldığınızdan emin olabilirsiniz.

Sindirim ya da bir seferde yüksek kaloriler almak konusunda sorun yaşayanlar weight gainer gibi yüksek kalorili ürünler konusunda endişelenmeleri doğaldır. Size tavsiyemiz weight gainer kullanırken aşamalı bir şekilde ürün miktarını arttırmanız yönünde olacaktır.

5. Kreatin İhtiyacınızı Daha Etkili Bir Şekilde Karşılar

Kilo aldırıcı ürünleri takviye programınıza almakla aslında bir taşla iki kuş vurursunuz. Sadece protein tozu ihtiyacınızı değil (daha düşük kalorili protein tozlarını da almayı düşünmüyorsanız) aynı zamanda kreatin ihtiyacınızı da karşılamış olacaksınız. Böylelikle bu iki ürünü ayrı ayrı satın almak zorunda kalmayacaksınız.

Kreatin çoğu weight gainer ürününde bulunur çünkü kreatinin etkili bir şekilde çalışması için hızla metabolizmaya karışan karbonhidratlara da gereksinim vardır.

Weight gainer kullandıktan sonra su tutumuna bağlı olarak bir kilo artışı hissediyorsanız bunun karbonhidratlar (su moleküllerini vücudunuzda tutarlar) ve kreatin yüzünden olduğunu unutmayın. Bir-iki hafta sonra bu su tutumunun yok olacağını hissedeceksiniz.

6. L-Glutamin ile Hızlıca Toparlanın

Kilo aldırıcı ürünleri kullanmanın bir diğer etkisini de toparlanma hızınızda hissedeceksiniz.

Antrenmandan antrenmana hızlıca toparlanma spor salonunda nasıl çalıştığınız kadar önemli bir konudur. Uygun miktarlarda kalori almazsanız eğer, toparlanma hızınız iyi bir düzeyde olmayabilir.

Çoğu weight gainer ürün tıpkı kreatin gibi l-glutamin de içerirler. L-Glutamin hızlıca toparlanmanız konusunda önemli görevler üstlenen bir amino asittir.

L-glutamin sağlıklı bir bağışıklık sistemi sağlar ve hastalık yüzünden ağırlık antrenmanlarınızı aksatma tehlikesini azaltır.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER