Kilo Vermeye Yardımcı Gıda Takviyeler Hangileridir?

Belli aralıklarla spor salonuna gidiyorsanız ve gitmekteki amaçlarınızdan biri de kilo vermek ise, hangi gıda takviyelerinin kilo vermeye yardımcı özelliklere sahip olduğunu bilmenizde de fayda var demektir.

Bu sayede antrenmanlarınızdan maksimum fayda sağlamaya devam ederken, hedeflerinizden biri olan kilo vermek konusunda da sağlıklı bir ilerleme elde edebilirsiniz.

Gıda takviyeleri iyi bir antrenman programı ve planlı bir beslenme programıyla beraber kullanıldığında vücudunuzda harikalar yaratır. Buna kilo vermek de dâhildir.

Amacınız ister kas hacminizi arttırmak, ister fazlalıklarınızdan kurtulmak olsun fark etmez, beslenme en az antrenman kadar önemlidir. Antrenmanınız haftada 3-4 kez yapılan ve yerine göre değişebilen zaman aralıkları olan (45-60 ya da 90 dakika) bir aktivitedir. Ancak beslenme dediğimiz olgu gün içerisinde sürekli bizimle beraberdir.

Kilo Vermeye Yardımcı Protein Tozu

Söz konusu beslenme olduğunda da gıda takviyelerinin önemi yadsınamaz. Size normal besin düzeninizden çıkıp gün boyu protein içeceği için demiyoruz ama protein içeceklerinin kilo vermek konusunda size yardımcı olabilecek özellikler içerdiğini de hatırlatmak isteriz.

Oklahoma Üniversitesi’nde yapılan bir çalışmada biliminsanları iki denek grubundan birine whey protein içeren bir gıda takviyesi vermişti (300 kalori, 40 gram protein). Bu içeceği 2 hafta boyunca günde bir kez, sonraki 8 hafta boyunca ise günde iki kez almaları istendi. Her iki gruba da 10 hafta boyunca direnç ve dayanıklılık antrenmanı uygulandı. 10 hafta sonunda her iki grup da vücut yağlarından kaybetmişlerdi ancak egzersiz + gıda takviyesi alan grup daha çok yağ kaybetmişti (%9.3’e karşılık sadece egzersiz yapan grup %4.6 oranında yağ kaybetmişti.). Takviye alan grubun kas gelişimi de önemli derecede artmıştı.

Kilo Vermeye Yardımcı Protein Bar

Kilo vermek konusunda beslenmenin önemli bir konu olduğunu belirtmiştik ve beslenme dendiğinde de es geçilmemesi gereken bir konu ara öğünlerdir. Ara öğünlere gereken önem verilmelidir. Protein değeri yüksek sağlıklı atıştırmalıklar hem sizi bir sonraki ana öğüne kadar tok tutar hem de metabolizmanızı çalışır konumda tutmaya yardımcı olur.

Kilo Vermeye Yardımcı Omega-3

Omega-3 yağ asitleri de doygunluk hissini arttırıp kilo verme sürecinde sizi destekleyebilir (Appetite dergisi Kasım, 2008.). 2010 yılında Nutrients’da yayınlanan bir makale ise özellikle kalori azaltıp egzersizle beraber Omega-3 yağ asitleri almanın iştahınızı körelterek kilo vermek konusunda katkıları olabileceğini belirtmiştir.

Kilo Vermeye Yardımcı L-Karnitin

L-karnitin, yağın hücrelerimizdeki mitokondrilere taşınmasına yardımcı olur. Mitokondriler enerji üretiminden sorumlu hücre yapılarıdır. L-karnitin aracılığıyla mitokondrilerinizde yağlar yakıt olarak kullanılmaktadır. L-karnitin takviyesi vücut yağlarınızın enerjiye dönüşmesinde yardımcı olabilir.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER