Ramazanda Antrenman Yaparken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Biliyoruz ki; sporu, bir yaşam biçimi haline getiren kişilerin, şu sıralar aklına takılan en büyük soru, ramazan ayında antrenmanlarını nasıl sürdürecekleri.

Çünkü, sağlıklı bir şekilde fitness ve/veya vücut geliştirme yapmanın en önemli kuralı sağlıklı beslenmedir.Bu sebepten dolayı, oruçluyken antrenmanlarınız esnasında sağlık problemleri yaşamamanız için sizlere bazı tavsiyelerde bulunacağız.

1. İftardan Sonra Bol Su Tüketin

Yeterli miktarda su tüketmeyi ihmal etmeyin
Yeterli miktarda su tüketmeyi ihmal etmeyin

Özellikle yaz aylarına denk gelmesi ve günlerin uzun sürmesi sebebiyle, oruç tutarken yaşayacağız su kaybı, antrenman yaparken sizi bir hayli etkileyecektir. Bu sebeple, dikkat etmeniz gereken en önemli şeylerden biri, oruç tutmadığınız süre içerisinde, bol su tüketmek olacaktır.

Bu sayede sağlığınızı tehlikeye atmamış olacaksınız. Ayrıca su kaybı, kas kaybına yol açar ve performansınızda düşüş yaşarsınız. Bu yüzden iftardan sonra bolca su tüketmeyi ihmal etmemeniz gerekmektedir.

2. Antrenman Yoğunluğu

Antrenman programınızı hafifletebilirsiniz

 

Ramazan ayı boyunca yapacağınız antrenmanların amacı, gelişim göstermek değil, formunuzu korumak olmalıdır. Çünkü oruçluyken yapacağınız antrenmanlarda, yüksek ihtimalle performans olarak gerileme yaşayacaksınız.

Bu sebeple, sağlığınızı tehlikeye atmamak adına, antrenmanlarınızın sıklığını azaltabilir, örneğin haftada 2-3 gün spora gidebilirsiniz. Aynı zamanda; programınızdan, çok efor harcatan ve sizi zorlayacak hareketleri çıkartabilir veya daha hafif ağırlıklarla çalışabilirsiniz.

ramazanda-antrenman1
Ramazan ayında, ağır antrenmanlardan kaçının.

 

 

Örneğin; antrenmanlarınızda büyüme hormonu artırıcı ve fazla performans gerektiren total vücut hareketlerinin yerine; izole (bölgesel) hareketler tercih ederek var olan enerjinizi daha dengeli kullanabilirsiniz.

3. Beslenme

Eğer iftardan sonra spor yapmayı düşünüyorsanız, iftarda kaliteli karbonhidrat içeren besinler tüketmeniz gerekir. Çok ağır veya çok yağlı besinler tüketmeyip, yemeğin üzerinden sindirim için 1-2 saat geçmesini bekleyip, antrenman yapabilirsiniz.

İftarda kaliteli protein ve karbonhidrat içeren yemekler tüketin.
İftarda kaliteli protein ve karbonhidrat içeren yemekler tüketin.

Erken saatlerde uyanma zorunluluğunuz yoksa; iftardan yaklaşık 1 saat öncesinde spor yapmaya başlayabilir, hafif bir antrenman programı uygulayabilirsiniz. Sporunuz bittikten kısa bir süre sonra iftarda, kaliteli protein ve karbonhidrat içerikli besinler tüketip formunuzu koruyabilirsiniz.

Dikkat etmeniz gereken en önemli şeylerden biri, iftarda çok hızlı ve gereğinden fazla miktarda yiyecek tüketiminden uzak durmalısınız.

4. Önerilen Gıda Takviyeleri

İftardan sonra antrenman yapacaksanız; iftarda tüketeceğiniz Vitargo‘nun, hızlı bir şekilde kana karışabilen ve buna rağmen uzun süre depolanabilen karbonhidrat içeriği sayesinde, antrenmanınızı daha sağlıklı bir şekilde sürdürebilirsiniz.

Vitargo Carboloader 2000 Gr

Untitled-1

Uzun süren açlık ve susuzluk sebebiyle, kas kaybı yaşamamanız adına tüketeceğiniz, BCAA ve Glutamin kombinasyonu sizin için çok faydalı olacaktır.

ramazanda-antrenman3
Ramazan ayında kas kaybı yaşamamak için, supplement tüketebilirsiniz.

 

Aynı zamanda sahurda kullanacağız Kazein içerikli protein tozlarının, uzun süren sindirimi sayesinde gün içinde vücudunuzun proteinsiz kalmasını önleyebilir ve kas kaybının önüne geçebilirsiniz.

Optimum Gold Standard Casein 1818 Gr

Untitled-1

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER