Aralıklı Oruç İçin En İyi 5 Supplement

Aralıklı oruç yani if diyeti yapmak kolay değildir ancak çok etkili bir kilo verme yönetimidir. Aralıklı Oruç (Intermittent Fasting diyeti), her gün bir yemek yeme aralığınızın olduğu (8-10 saat) ve daha sonra oruç aralığına (14-16 saat) girdiğiniz bir beslenme biçimidir.

Bu yeni beslenme stratejisini benimseyen birçok kişiden biriyseniz, bu gıda takviyeleri sonuçlarınızdan verim almanıza gerçekten yardımcı olabilir. İşte aralıklı orucu diyeti yapanların işini kolaylaştıracak en iyi 5 supplement önerimiz!

1. BCAA’lar

bcaa-nedir

Oruç durumundayken, kalorili hiçbir şey alamazsınız. Kötü bir gün geçiriyorsanız ve açlıktan ölüyorsanız bu çok zor olabilir. Ayrıca bu durum vücudu destekleyen bazı kas bozulmalarına neden olabilir. Her iki sorunun da kurtarıcısı BCAA‘lardır. Bunlar 0 kalori olarak tüketildiğinde kasların parçalanmasını önleyecektir. Böylece sizi doyurmaya yardımcı olacak ve yeme aralığınız süresince kendinizi doygun hissedeceksiniz.

2. Yağ Yakıcılar

Yağ yakıcı kullananlar bunları kilo vermek amacıyla tercih eder. Bu takviyeler metabolizmanızı %20 oranında hızlandırır. Bu süreci güçlendirmek ve vücudunuza enerji sağlamak mı istiyorsunuz? Bir yağ yakıcı edinebilirsiniz. Bunlar daha fazla yağ yakmanıza yardımcı olurken, ruh halinizi ve enerji seviyenizi yüksek tutmanıza yardımcı olacaktır.

3.Mass Gainers

Aralıklı oruç sırasında, yeteri kadar kalori almak çok zorlaşır. Aralığın amacı, besin emilimini en üst düzeye çıkarırken kalorileri minimumda tutmaktır. Yeterli kalori alabiliyorsanız ancak o zaman kazancınızı en üst düzeye çıkarabilirsiniz. Bu gıda takviyelerini öğünler arasına ekleyebilir ve kas geliştirmeniz için kendinize ekstra 300-900 kalori kazandırabilirsiniz.

4.Pre Workout

preworkout-supplement

Eğer aralıklı orucu deniyorsanız ve sabah egzersizi yapıyorsanız bu gıda takviyelerine ihtiyacınız olur. Sadece dikkatli olmanız ve 0 kalori olan bir pre workout bulmanız gerekir.

5. Multivitamin

Yukarıda belirtildiği gibi, yeme aralığınıza 3 öğün sığdırmak çok zordur. Diyet, kalorileri kısıtlamanıza izin verir ancak bu aynı zamanda yemeklerinizin kısıtlanması anlamına gelir. Bu durum, insanların kas gelişiminde gerekli olan bazı temel besinleri veya vitaminleri kaçırmasına yol açabilir. Günlük olarak multivitamin almak, aralıklı oruç tutarken sağlıklı kalmanın anahtarı olacaktır.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER