Düz Bir Karın İstiyorsanız Bu Besinlerden Uzak Durun

Her insanın vücut yapısı farklı olduğu için bazı insanlar karın, bazılarının basen bölgesinde fazla kiloları toplanabilir. Karın bölgesi için uzak durmamız gereken 7 tane yemek var ki, sporla desteklendiği taktirde düz bir karına sahip olmak için önünüzde hiç bir engel kalmaz.

Fazla kaloriler direkt karın bölgenize gitmez. Kilo bütün vücuda yayılır ve bazı insanların yapısı, karın bölgesinde kilo olmasına daha yatkındır. Düz bir karın için de, bütün vücut kilo kaybettiği için karnınız düzleşir. Aşağıda sıralanan yiyecekleri tüketmemek veya aşırıya kaçmadan tüketmek, bu süreci ciddi derecede hızlandırır.

Şeker ve Gazlı İçecekler

Sugar

Şekerler kaloriden başka bir şey değildir. Eğer düz bir karın amaçlıyorsanız, vazgeçeceğiniz ilk şeylerden birisi şeker olmalıdır. Yüksek kalorili, düşük değerli yiyeceklerdir. Kola gibi gazlı içecekler buna örnektir. Kalorisi yokmuş gibi görünür ancak içerdiği yapay tatlandırıcılar, hiç bir besin değeri olmayan boş kalori içerir. Ayrıca bu durum diyet olan gazlı içecekler için de geçerlidir. Gazlı içecekleri, su veya soğuk çayla değiştirdiğimizde bir haftada yüzlerce kaloriden kurtulmuş oluruz.

Fast Food

shutterstock_110864714

Köfte burger menüsü yediğinizi düşünün. Hamburgerin kendisi yaklaşık olarak 350, orta boy kola 180, patates 300 kaloridir. Toplamda yaklaşık olarak 830 kalori almış olursunuz. Diğer hamburger kombinasyonları ile bu değerler bazen 1500 kaloriye kadar çıkabilir. Her insan için önerilen günlük alınması gereken kalori miktarı, amaca, mevcut kiloya ve benzeri parametreler dikkate alınarak değişiklik gösterebilir. Amacınız ne olursa olsun, tek bir öğünden bu kadar fazla kalori almak sağlıklı değildir. Ayrıca bu yemeğin besin değerleri düşük olduğu için, kiloya dönüşmesi çok normaldir. Eğer düz bir karın istiyorsanız, fast food sizin en büyük düşmanınızdır.

Alkol

alcohol

Her gün alkol almanın, kalp hastalıkları riskini arttırdığı, herkes tarafından biliniyor. Tabi belli ölçeklerde alınan kırmızı şarap gibi alkollü içkiler istisna olabilir. Ancak, alkollü içecekler 2 farklı problem içeriyor. Aynı şekerlerde olduğu gibi yüksek kalorili olup, düşük besin değerlerine sahip olmaları ilk problem. Diğer problem ise, sık sık alkol almak, daha fazla içmeye teşvik eder. Yani bağımlılık yapar. Tek bir gecede alınan alkol yüzlerce kalori demektir ki “bir” geceyi aslında alkolsüz de bitirebilirsiniz. Genel anlamda sağlığınız için, alkolden uzak durmanızı tavsiye ederiz.

Süt Ürünleri

shutterstock_47745742

Süt ve süt ürünleri iyi bir kalsiyum ve protein kaynağı olmasının yanında karbonhidrat ve pek yararlı olmayan yağ açısından da zengindir. Bu yüzden süt ürünleri yerine lifli yeşil sebzeleri tercih edebilirsiniz. Süt ve süt ürünleri tüketirken de, fazla yağ tüketmemek adına, miktarı doğru ayarlamak çok büyük önem taşımaktadır.

İşlenmiş Tahıl

refined-grains-health-impact

İşlenmiş tahıllar saf karbonhidrat kaynağıdır. İşlenmiş tahıllı ürünler tüketmenin bir noktada şeker yemekten hiçbir farklı yoktur. Aynı zamanda bu tarz ürünler tüketmek kısa bir aradan sonra tekrar acıkmanıza neden olur. Örneğin; beyaz ekmek, işlenmiş tahıllı gıdalardan sadece bir tanesidir.

Meyve Suyu

fruit-juice-10418-1920x1200-(1)11

Meyve suyu hemen göze çarpmayan ve ince bir şekilde hazırlanmış bir yönden yararlı ama içerdiği şeker yüzünden de kilo almanızı sağlayan bir besin kaynağıdır. Bazı insanlar içecek ve yiyeceklerden alınan kalorileri ayırıyor. Ancak ikisi arasında hiçbir fark yoktur. Sabah kahvaltısında tükettiğiniz herhangi bir meyve suyunun zararı yoktur ancak gün içerisinde tüketmemekte fayda var. Meyve suları içerdiği yüksek şeker oranı yüzünden kilo aldırır. Ancak, piyasada şeker oranı düşürülmüş meyve suları da bulmak mümkün.

Atıştırmalıklar

snacks

Atıştırmalık deyince aklınıza cips, çubuk kıraker, karışık tuzlu çerezler gibi yiyecekler gelebilir. Bu gıdalar da yüksek kalorili ve düşük besin değerli olduğu için sağlıksız kilo almak dışında insan vücuduna faydası yoktur. Eğer aç olduğunuz için atıştırmalık yiyorsanız, bunun yerine sebze veya meyve tercih etmelisiniz.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER