Fıstık Ezmesinin Kas Yapma Konusunda 5 Temel Faydası

Fıstık ezmesi, fitness ile ilgili spor dallarıyla uğraşan kişilerin favori abur cuburdur diyebiliriz. Bunun pek çok nedeni olabilir. Aşırıya kaçıldığında her besin gibi olumsuz etkiler yaratabilecek olan fıstık ezmesi, kararında tüketildiğinde oldukça faydalı olabilir.

Özellikle protein bar, protein shake gibi pratik atıştırmalıkların kullanımının arttığı şu zamanlarda, fıstık ezmesi kesinlikle doğru bir tercih. Neden doğru bir tercih olduğuna dair nedenlere gelin birlikte göz atalım.

Fıstık Ezmesi Tok Tutar

Evet, fıstık ezmesi kalorili bir seçenek. Bol yağlı, fakat aynı zamanda bol proteinli olduğunu da unutmamak gerekir. Proten ve lif açısından zengin besin grubu olan kuruyemişler ve bu kuruyemişlerin ezme halinde bulunan seçenekleri, içerikleri dolayısıyla pek çok besine göre daha uzun süreyle tok tutma potansiyeline sahipler.

Eğer beslenme konusunda bilinçliyseniz ve nasıl beslenmeniz gerektiğini biliyorsanız, fıstık ezmesini beslenme düzeninizin bir parçası haline getirerek çok iyi sonuçlar alabilirsiniz. Böylece lezzetli atıştırmalıkları diyetinize dahil ederek, güzel tada sahip atıştırmalıklarla sağlığınızı korumanın tadını çıkarabilirsiniz. Bunun yanında, açlığınızı da daha iyi yönetirsiniz.

Eğer doğru besleniyorsanız, doğru miktarda doğru besinleri tüketiyorsanız, tükettiğiniz besin size kilo aldırmayacaktır.

Sporcu beslenmesi konusunda daha detaylı bilgi için “Sporcular İçin Protein, Karbonhidrat ve Yağ Tüketim Rehberi” yazısına göz atabilirsiniz.

Fıstık Ezmesi Sağlıklı Yağlar İçerir

Protein gibi, karbonhidrat gibi, yağlar da beslenme için oldukça önemli bir yere sahiptir. Ancak günümüzde pek çok yağ kaynağı sağlığımızı kötü etkileme potansiyeline sahiptir. Hal böyleyken, sağlıklı yağ kaynaklarına yönelerek yağ ihtiyacımızı karşılamak en mantıklısı oluyor.

Fıstık ezmesi, bu noktada da yardımımıza yetişiyor. Sağlıklı yağ bakımından çok daha zengin içerik arıyorsanız, kesinlikle doğal fıstık ezmelerine yönelmenizde fayda var. Nolursa olsun, trans yağ içeren popüler markaların fıstık ezmeleri doğal seçeneklere göre daha dezavantajlı bir konumda. Yine de omega-3 gibi önemli kaynakları içerisinde yoğun olarak barındırdığı için fıstık ezmesi, pek çok atıştırmalığa göre epey sağlıklı bir noktada duruyor.

Fıstık Ezmesi Vitamin ve Mineral Bakımından Zengindir

Kalp hastalıklarını önleyici etkisi olan ve “Magnezyum Tüketin, Sağlıklı Yaşayın” yazımızda da bulabileceğiniz pek çok olumlu etkiye sahip magnezyumun yanında, E vitamini ve az miktarda çinko içeren fıstık ezmesi, içeriği bakımından kesinlikle spor ve sağlıklı yaşamı hayat felsefesi haline getirmiş kişilerin dostu.

Ucuz Bir Kalori Kaynağı

Zengin yağ içeriği sebebi ile kalori bakımından epey yoğun olan fıstık ezmesinin, birim kalori başına fiyatı oldukça uygun. Diyetteki denge içerisine sığdırılabildiğinde, kalori açığı tamamlamak ve pratik bir şekilde kalori tüketebilmek adına çok uygun fiyatlı bir seçimdir. Bu nedenle kilo almaya çalışan bireyler için hesaplı bir besin olduğunu söyleyebiliriz.

Kalorilere Dikkat Edildiğinde İyi Bir Protein Kaynağıdır

Bazı seçenekleri etten daha fazla protein barındıran fıstık ezmesi, yoğun protein içeriği sebebi ile de sporcunun dostudur. Bu noktada tek olumsuzluk, önceki maddelerde de bahsettiğimiz yağlardan gelen yoğun kalorilerde bulunuyor. Kalorilere ve makro dengelerine dikkat edildiğinde, fıstık protein kaynağı olarak da pratik ve hesaplı bir seçenek.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER