Sadece Kalori Yakmak Kilo Vermeyi Sağlar Mı?

Havaların yavaş yavaş ısınmaya başladığı bu dönemde herkesi bir telaş sarmış durumda. Herkes forma girip fit bir görünüm istiyor. Peki, kilo vermenin mekaniği nasıl işliyor? Hepsi bu yazımızda.

Bir Kilo Vermek İçin Kaç Kalori Yakmalıyız?

Amerikan Egzersiz Kurumu’nun verdiği bilgiye göre bir kilo yağ yakmak için ortalama 7400 kalori yakmanız gerekiyor. Örneğin günlük fazladan 1000 kalori yakarsanız bu bir hafta içinde 1 kiloya denk gelebilir. Bunun içinde gün içi kalori yakımınızı arttıracak aktivitelere odaklanmalısınız. Örneğin asansör kullanmamak, kısa mesafelere arabayla değil de yürüyerek gitmek vb. alışkanlıkları gün içinde uygulayarak yakacağınız kalori miktarını arttırabilirsiniz.

Kilo Vermek Ve Beslenme Arasındaki İlişki

Yukarıda da belirttiğimiz gibi gün içi kalori yakımınızı artırmak için aktif bir yaşam sürmelisiniz. Ama bundan sadece asansör yerine merdiven kullanmak ya da günde birkaç adım daha fazla adım atmak anlaşılmamalı. Hedeflerinize uygun bir antrenman programıyla ve bu antrenman programını haftada 3-4 kez düzenli uygulayarak yakacağınız kalori miktarını arttırabilirsiniz.

Antrenman deyince herkes kardiyo gibi kalp atış hızını arttıran aktivitelere odaklanır ancak ağırlık antrenmanları hem kas oranınızı korur hem de daha fazla yağ yakmanızı sağlar çünkü ağırlık antrenmanı sonrası metabolizmanız 36 saat boyunca daha hızlı çalışır. Bu arada artan kas kütlesi daha çok kalori yakmanızı sağlar. Bu arada asıl dikkat etmeniz gereken konu ise beslenmenizdir, yani günlük aldığınız kalori miktarı kilo vermek konusunda en önemli değerdir diyebiliriz.

Her bireyin farklı bir metabolizma hızı vardır ve bu değer söz konusu kilo vermek olduğunda nasıl bir yol almanız gerektiği konusunda size yol gösterir. Bu arada yaşınız ilerledikçe de metabolizma hızınızın düşmeye başladığını unutmayın. Size tavsiyemiz, günlük almanız gereken kalori miktarını hesaplayın ve günlük beslenme planınızı bu değerin altında kalacak şekilde ayarlayın.

Sadece Kalori Yakmak Kilo Vermeyi Sağlar Mı?

Sözün kısası sadece kalori yakarak kilo veremezsiniz. Önemli olan iyi planlanmış bir beslenme düzeniyle vücudunuza alacağınız kalorileri kısıtlamak ve kilo vermeye çalışmaktır; vereceğiniz kilolar ise kas kütlenizden değil vücut yağlarınızdan olmalı.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER