Yağlardan Kurtulmak İçin Yağ Yiyin

 

Yağlardan kurtulmak için yağ yemek. İlk okuduğunuzda bu cümlede bir yanlışlık olduğunu düşündüğünüze eminiz. Ama yanlışlık yok. Yazımızda detaylarını bulabileceğiniz yağları tüketerek fazla yağlarınızdan kurtulabilirsiniz.

Yağ tüketiminden çok da korkmamak gerekir. Nitekim makro besinler içinde protein ve karbonhidratla beraber yağlarda bulunmaktadır. Sağlıklı yağlar birçok fayda sunarlar. Bunların arasında daha etkili kilo vermenize yardımcı olmaları da sayılabilir. Unutmayın metabolizmamızı, sağlıklı vücut dokularımızı, bağışıklığımızı, hormon üretimimizi ve birçok besin maddesinin (A ve D vitamini gibi) emilimini desteklemek için yeterli miktarda yağa gereksinimimiz vardır. Yağlar vücutta iltihaplanmanın azaltılmasına yardımcı olur. Ayrıca beyin ve gözlerin sağlıklı işlemesi için de gereklidir. Yağlar bizi tok da tutarlar.

Yağlar Ve Kilo Verme

Söz konusu vücut yağlarından kurtulmaksa genel sağlığımızı göz önünde tutmalıyız (beyin sağlığımız, azalmış bir enflamasyon ve diğer metabolik süreçler) çünkü genel sağlığımız vücut yağlarından kurtulma planınızın bir parçasını oluştururlar.

Biz de sizi hem vücut yağlarınızdan kurtulmanıza yardımcı olup kas oranınızın arttırmanızı destekleyecek ve aynı zamanda da genel sağlığınıza da iyi gelecek yağlarla tanıştırmak istedik.

1. Soğuk Su Balığı Ve Balık Yağları

Yediğiniz balık ne kadar yağlı olursa o kadar iyidir. Somon, ton, sardalya, uskumru ve alabalık omega-3 yağ asitleri yönünden zengindir. Amerikan Kalp Derneği’ne göre omega-6 ve omega-3 yağ asit değerlerinizi dengelemek için haftada iki kez yağlı balık tüketmelisiniz. Yağlı balıklar DHA ve EPA yönünden de zengindir. Bu iki elzem besin maddesi antrenmanlarınızdan ve ağrıyan eklemlerinizden toparlanmanız için enflamasyonu azaltması gibi bir dizi fayda sağlamaktadır ve yağ kaybetmenizi destekleyecek şekilde antrenman yapmaya devam etmenizi daha da kolaylaştırmaktadır.

2. Hindistan Cevizi

Hindistancevizi yağını neredeyse her şeyle kullanabilirsiniz. Yemek pişirmede kullanılabilir ve tereyağı gibi sürülebilir. Araştırmalar Hindistancevizi tüketiminin hastalıklara neden olan virüs ve bakterilere karşı direncinizi arttırabileceğinizi göstermektedir. Dahası mantar hastalığına karşı mücadelede size yardımcı olur. Hindistancevizinin bu yararları önemlidir çünkü hastayken antrenman yapıp yağ yakamazsınız. Hindistancevizi yağı aynı zamanda tiroit ve kan şekerini kontrol eden hormonlarınızı olumlu etkiler ki bu ikisi yağ kaybetmek için oldukça önemli hormonlardır. Hindistancevizi yağı lorik asit adında doymuş bir yağda içermektedir. Lorik asit yağ olarak depolanmaz ve iyi bir enerji kaynağıdır.

3. Sızma Zeytinyağı

Zeytinyağı kalp hastalığı, tansiyon ve bazı kanser türlerinin oluşma riskini azaltır. Neurology dergisinde yayınlanan bir çalışma yemek pişirmede ve salatada zeytinyağı kullanmanın felç riskini azaltabileceğini göstermiştir. Zeytinyağı tekli doymamış yağlar açısından zengin bir kaynaktır. Bu yağların yaşam stillerinden ve beslenme düzenlerinden ödün vermeden vücut yağlarınızdan kurtulmak konusunda size yardımcı olabileceği gösterilmiştir.

4. Avokado

En yüksek oranda vücut yağlarınızdan kurtulmak istiyorsanız avokado, tavuk ve brokolinin yanında hem iyi bir tat hem de farklı bir lezzet sunmaktadır. Avokado tekli doymamış yağlar açısından zengindir. Tekli doymamış yağlar kalbe dosttur ve kötü kolesterolün düşürülmesine yardımcı olur, aynı zamanda daha çok yağ yakmanızı destekler.

5. Organik Yumurta

Yumurta sarısı omega-3 yönünden zengindir. Beyin, sinir sistemi ve kardiyovasküler sistemi düzenleyen B vitamini, kolin ve diğer besin maddeleri yönünden de zengindir.

Yumurtadaki kolesterolün vücut için kötü olduğu düşüncesi devam etsede araştırmalar orta düzeyde yumurta tüketimini daha iyi bir kalp sağlığıyla ilişkilendirmektedir. Yumurtadaki kolesterolün performans ve yağ kaybında önemli görevler üstlenen testosteronun üretiminin gelişmesine yardımcı olabileceğini hatırlatmak isteriz. Yumurta siz tok tutar ve kahvaltıda yumurta tüketmek yağdan kurtulma planlarınızı tehlikeye atabilecek gün ortası tüketilen abur cuburlara karşı sizi korur.

6. Badem, Ceviz Ve Fıstık Ve Ezmeleri

Badem E vitamini yönünden zengindir. Ceviz omega-3 yağ asidi içerir ve Antep fıstığı lutein ve zeaksantin barındırır. Bu tip kuruyemişleri tüketenlerin daha zayıf, tip 2 diyabet geliştirmeye daha az meyilli  ve daha düşük bir kalp hastalığı riskine sahip olduklarını araştırmalar belirtmektedir. Bunların ezmeleri de yararlıdır ancak size tüm kavanozu tüketin demiyoruz. İçeriklerindeki şeker miktarına dikkat edin.  Bu ezmeler diyet yaparken ara öğün bağlamında iyi bir seçimdir çünkü yüksek kalori içerirler ve hatırı sayılır miktarda protein barındırırlar.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER