Tatillerden Sonra Alınan Kilolardan Kurtulmanın Yolları

Tatillerde veya bazı özel günlerde, birçoğumuz öğünlerimizi farketmeden abartabiliyoruz. Çok ufak veya masum gibi görünseler de, fazladan tüketilen bazı yiyecekler, uzun vadede hem görüntümüzü  hem de sağlığımızı olumsuz yönde etkileyebilir.

Bu yazımızda, buna benzer durumların önüne geçebilmek için, sizlerle bir takım bilgiler paylaşacağız.

1. Tatlılara Dikkat!

tatlilar
Ah o tatlılar, yok mu tatlılar…

Tatil ve özel günlerin vazgeçilmezleri, tatlılar… Ancak şeker kullanımı, bağımlılık yaratabildiğinden, kişileri sağlıksız beslenme döngüsü içerisine sokabilmektedir. Tıpkı bir kısır döngü gibi, şekerli yiyecekler ve tatlılar tükettikçe, vücut daha çok şeker isteyecektir.

Zor da olsa bu bağımlılığınızı yenebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey, en az dört gün boyunca içerisinde şeker olan yiyeceklerden uzak durmak. Vücut yavaş yavaş bu duruma alışacak ve tatlı ihtiyacınızı, doğal yollarla karşılayabilmeye başlayacaksınız. Bu doğal yol da tabi ki, şeker içereren sebze ve meyvelerle olacak.

2. Midenizi Küçültün

Midemiz “elastik” bir yapıya sahiptir. Yani tükettiğiniz yiyecek miktarlarına göre, midemiz genişleyip daralabilmektedir. Öğün miktarlarını azalttığınız zaman, mideniz daralmaya ve küçülmeye başlayacak ve bu sayede, tükettiğiniz az miktarla besinlerle bile, kendinizi doymuş olarak hissetmenizi sağlayacaktır.

Öğün miktarlarınızı düzenli olarak yavaş yavaş küçülterek, midenizin daralmaya başlamasını sağlayabilirsiniz.

3. Protein Miktarını Yükseltin

protein-miktarı
Özellikle kahvaltınızı, protein ağırlıklı yapmaya özen gösterin.

Spor yapan herkesin en sevdiği konuya gelelim: Alınan protein miktarını arttırmak! Yeterli miktarda protein içerikli besinler tüketimi sayesinde, tokluk hissiniz daha uzun sürecektir. Bunun sebebi ise, proteinin sindirimi, diğerlerine göre birazcık daha uzun sürmesinden kaynaklanmaktadır. Özellikle kahvaltıda, karbonhidrat yerine protein ağırlıklı besinler tüketen kişilerin, gün içindeki diğer öğünlerinde, kendilerini daha az acıkmış hissettikleri bilinmektedir.

4. Antrenman Yoğunluğunu Arttırın

antrenman-yogunlugu
Dinlenme günlerinde, ufak kardiyo antrenmanları yapabilirsiniz.

Tüm bu yaptıklarınızın yanında, antrenman programınızın yoğunluğunu kademeli bir şekilde arttırarak, yağ yakımı ve kilo verme işlemini hızlandırmanız çok daha kolay bir şekilde gerçekleşecektir. Ya da dinlenme günlerinizde, ufak da olsa kardiyo antrenmanları yapabilirsiniz.

 

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER