Uzmanlarca Onaylanmış 7 Detox Önerisi

Günümüzün gerçeklerinden biri de bir bebeğin doğduğu andan itibaren toksik kimyasallara maruz kalmaya başlamasıdır. Organik beslenseniz, tamamen doğal ürünler satın alsanız, ormanın ortasında bir evde yaşasanız kısacası her şeyi doğru yapsanız bile dünyada giderek artan kimyasal faktörlerden kaçınmanız pek de mümkün değildir.  

Konserve yiyecekler, pijamalar ve günlük kullandığımız daha bir sürü şey dahil olmak üzere eşyalarımızın çok yüklü kimyasallar içerdiği kanıtlanmış bir gerçektir. Örneğin yeni bir arabada birkaç saat oturmanın vücudunuzdaki toksin seviyesini artırabileceğini biliyor muydunuz? Tüm bu zararlı maddeler vücudumuza girebiliyorsa onları yeniden nasıl çıkarabiliriz hiç düşündünüz mü? İşte uzmanlar taradından onaylanan ve detox yapmadan önce muhakkak bilinmesi gereken birkaç önemli ipucu!

Kimyasallar Her Yerde

Tüm kimyasalların aslında bize zarar verdiği sanılsa da bu tümü için geçerli değildir. Her insanın kimyasallara karşı farklı toleransları vardır. Dioksin, kurşun ve DDT gibi bazı kimyasallar, hayatlarımıza girer ve çıkararlar. Ancak BPA, pestisitler, paraben, triklosan, alüminyum, kalay ve civa  biriktiklerinde giderek çok daha zararlı hale gelirler. Bu listeye daha bir sürü zararlı madde eklenebilir ancak bunlardan kaçınmanın birçok yolu vardır.

Doğru Alışveriş Yaparak Toksinlerden Kaçının

Kimyasallar vücudumuza sadece yediğimiz yiyeceklerle girmezler. Oturduğumuz mobilyalara kadar cildimize temas eden herhangi bir eşyayla da kimyasallara maruz kalmamız çok olasıdır. Bu konuyla alakalı araştırmalar yapan bir uzman, yeni bir aracın içinde  sekiz saat vakit geçirdikten sonra yaptığı idrar testinde dört farklı kimyasal seviyesinde endişe verici bir artışa tanık oldu. Kozmetik ürünleri, şampuanlar ve hatta yeni bir kanepe alırken bile satın alabileceğiniz en doğal ürünü tercih etmeye çalışın. Etiketleri okuyun ve adını daha önce duymadığınız her içeriği derinine araştırın.

Pestitlerden Kaçınmak İçin Organiğe Yönelin

Organik tarım her zaman daha yüksek besin kaynağı sunar gibi bir gerçek yoktur. Pestisit zararlı organizmaları engellemek için kullanılan bir kimyasaldır ve organik tarımın asıl amacı aşırı pestisit içermeye yiyecekler üretmektir. Her besin az da olsa pestisit içerir çünkü herhangi bir şeyi %100 arındırmak neredeyse imkansızdır.  Bir araştırmada daha önce hiç organik beslenmemiş dokuz çocuğa beş gün boyunca organik ürünler yedirilmiş ve idrar testi yapıldı. Yapılan testlerin ardından vücutlarındaki pestisit oranında büyük bir düşüş yaşandığı gözlemlendi. Bizce yeterli? Sizce?

Alışkanlıklarınızı Gözden Geçirin

Vücudunuzdaki toksinden kurtulmanın en temel yollarından biri daha fazla su içmektir. Bir diğeri ise daha az hayvansal yağ ve daha fazla organik olan meyve sebze tüketmektir. 4 gün boyunca detox içecekler içerek ancak alışkanlıklarınızı değiştirmeden bir sonuca ulaşamazsınız. Bunlar size sadece kısa vadede fayda sağlar. Uzun vadede sonuç almak istiyorsanız beslenme düzeninize bol bol meyve sebze eklemeniz ve her gün mutlaka bol su tüketmeniz gerekir.

Bol Bol Terleyin

Toksinler vücudunuza yediğiniz, nefes aldığınız ve dokunduğunuz şeylerle girer ve aynı şekilde sindirilmiş yiyecek ve içeceklerle ve ter yoluyla dışarı çıkarlar. Terlemeyi önleyici maddeler ve bazı deodorantlar, teri tutmak ve için toksik metaller kullanırken bu toksinler aynı zamanda terlemenizi önler. Bunun bilincinde olan birçok insanın deodorant kullanmayı bıraktığına bile şahit olduk. Size bırakın demiyoruz ama kullandığınız ürünü değiştirseniz veya bıraksanız bile, siz yine de daha fazla terlemeye çalışın. Bunu daha fazla egzersiz yaparak veya saunalara girerek başarabilirsiniz. Ve tabii ki su içerek!

Yağlara Dikkat Edin

Hızlı kilo vermek sağlıklı mıdır?

Yağ, DDT gibi kimyasalları vücudumuzda birikmesine sebep olan toksinleri tutar. Eğer çok fazla hayvansal yağ tüketiyorsanız, bu yağın tuttuğu kimyasalları da otomatik olarak yemiş sayılırsınız. Bunun devamın muhtemelen kilo alır, vücudunuza kimyasalları hapseden daha fazla yağ eklemiş olursunuz. Toksinlerden yana endişeniz varsa ve aşırı kiloluysanız, vücudunuzdaki toksinlerden kurtulmanın ilk adımı olarak ekstra kilolarınızdan da kurtulmanız gerekir.

Şirketleri Doğru Olana Yönlendirin

Tükettiğiniz şeylerin doğal ve yenilebilir olması tamamen üretilen ürünlere bağlı olsa da sizin de bunun üzerinde etkiniz olabileceğini unutmayın. Daha dikkatli bir tüketici olun, satın aldığınız ürünleri araştırın ve uygun görmediğiniz bir şeyle karşılaştığınızda bunun doğrusunu talep etmekten çekinmeyin. Teknoloji her geçen gün ilerliyor. Sesinizi duyurmak şimdilerde her zamankinden daha kolay! Unutmayın kimse size zorla zararlı yiyecekler yediremez, her şey sizin elinizde.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER