Hangi Ekstrem Sporu Denemek İsterdiniz?

Ekstrem sporlar; diğer spor dallarına oranla, daha çok aksiyon, heyecan ve adrenalin barındıran sporlardır.

Fotoğraf veya videolarını izlerken bile bizi heyecanlandıran bu sporları yapabilmek için, bir çok spor dalında olduğu gibi özel ekipmanlara ihtiyacınız vardır.1990’lı yıllarda ortaya çıkan bu sporları  yapabilmek için, yüksek miktarda fiziki efor harcamak gerekir.Şimdi hep birlikte, bu tehlikeli ama bir o kadar da keyifli sporlara birlikte göz atalım.

1. Kaykay ( Skateboarding )

Kaykay için düzenlenmiş bir parkur.

Evet, dünyanın en zor ve en ekstrem sporu olmasa da, kaykaya binmek gerçekten çok keyifli ve heyecan dolu bir spor. Bir çok şehirde, parklarda ve bahçelerde, kaykay tutkunları için özel parkurlar bile bulunmakta.

2. Hava Dalışı ( Skydiving )

Arkadaşlarınızla birlikte yapabileceğiniz, adrenalin dolu bir spor.

Birçok kişinin, kesinlikle ders alıp, profesyonel kişiler eşliğinde yapmak istediği, adrenalin dolu bir spor. Bazı insanların uçakla seyahat etmekten bile çekindiğini düşünürsek; metrelerce yüksekten, uçaktan aşağıya atlayıp, bir kaç dakika boyunca serbest bir şekilde uçabilme özgürlüğünü, her insan yaşamalı diye düşünüyorum.

3. Uçurtma Sörfü ( Kiteboarding )

Kısa sürede öğrenebileceğiniz, çok keyifli bir spor.

Hem dünyada hem de ülkemizde hızlıca yayılan bu spor, ufak bir sörf tahtası ve güçlü bir uçurtma sayesinde yapılıyor. Böylece kişiler, rüzgardan gelen kuvvet sayesinde, denizin üstünde özgürce hareket edebiliyor.

4. Karda Kayma ( Snowboarding )

Yüksek doz adrenalin arayanların vazgeçilmezi.

Ülkemizde bir hayli yaygın olan bu spor, kar üzerinde sörf yapmak olarak açıklanabilir. Hızlı bir şekilde öğrenebileceğiniz ve heyecan dolu bu spor, size en çok efor harcatacak sporlardan biri olabilir. Ama sakatlanma riski yüksek olduğundan, kullanacağınız ekipmanların özenle seçilmesi ve bu spor için hazırlanan pistlerde güvenlik önlemlerinin üst düzeyde olması gerekmektedir.

5. Deniz Paraşütü İle Uçma ( Parasailing )

Heyecan dolu bu spor sayesinde kendinizi kuş gibi özgür hissedebilirsiniz.

Genellikle yaz aylarında ve tatil yörelerinde sık sık görebileceğimiz, bir sürat teknesine bağlanmış ve rüzgara karşı direnç gösteren paraşüt eşliğinde yapılan bu spor, diğer ekstrem sporlara göre biraz daha güvenli gözüküyor olabilir. Yine inanılmaz derecede heyecan verici bu spor sayesinde, bir denizin üzerinde uçabilme deneyimini yaşamak ( paraşüte bağlı olsanız da ) oldukça keyifli olmalı.

 

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER