Protein Tozlu Dondurma Tarifleri

Dondurma, dünyanın en popüler tatlılarından biridir. Ancak kilo vermeye veya sağlıklı beslenmeye çalışanların pek tercih ettiği bir tatlı değildir.

Geleneksel dondurmanın temel malzemeleri arasında genelde süt, ağır krema ve yumurta sarısı yer alır. Tüm bu bileşenler elbette bir miktar protein içerir, ancak kesin bir şekilde sağlıklı bir diyetin parçası oldukları söylenemez. Çünkü çoğu dondurma şeker ve yağ yüklüdür ve kalorileri yüksektir.

Öte yandan, ev yapımı protein tozlu dondurmalar; az yağlı süt veya bitkisel süt içerir. Avokado, mango veya muz gibi donmuş meyveler ise kremsi bir kıvam sağlamak için tabana karıştırılır. Ayrıca stevia, eritritol gibi şeker ikameleri ile tatlandırılabilir. Kısaca normal dondurmadan çok daha sağlıklı ve protein oranı yüksek olabilir.

Proteinli Dondurma Tarifi İçin Ne Tür Protein Tozu Kullanılmalı?

Protein tozunun çoğu formu dondurmaya eklenebilir ancak whey proteinin en iyi seçim olduğunu söyleyebiliriz. Bunun nedeni hem küçük hava hücrelerini hem de küçük buz kristallerini korurken, dondurmanın donmamış kısmının kıvamını artırmaya da yardımcı olmasıdır. Başka bir deyişle, ısı şokuna karşı direnci iyi olan, daha pürüzsüz ve kremamsı dondurma için idealdir.

Whey Proteinli 3 Dondurma Tarifi

Haydi gelin ve whey proteini ile yapabileceğiniz tariflere bir göz atalım…

Whey Proteinli & Muzlu Dondurma

Muzlu Dondurma

Malzemeler:

  • 500 g dondurulmuş muz
  • 5 ölçek muzlu whey protein
  • 250 ml az yağlı yoğurt
  • 50 ml süt

Yapılışı: İlk olarak, tüm malzemeleri mutfak robotunda pürüzsüz olana kadar karıştırın. Karışımı fazla karıştırmamaya dikkat edin çünkü ısınmaya başlayacak ve çok sıvılaşacaktır, bu da onu hemen yiyemeyeceğiniz anlamına gelir. Ardından, bir kaşığı musluğun altına tutun ıslatın, bu kaşıkla dondurmayı bir kâseye alıp hemen yiyebilirsiniz.

Kalan dondurmayı kapaklı bir saklama kabına alın ve dondurun. Protein dondurmanızı kremsi tutmak için, ilk 4 saat boyunca her saat başı karıştırın. İsterseniz bu adımı atlayabilir ve her protein dondurması yemek istediğinizde 15 dakika dışarıda tutarak eritebilirsiniz. Dondurmanızın üzerine tarçın, damla çikolata, yaban mersini gibi malzemeler ekleyebilirsiniz. Tarif 8 kişiliktir.

Fıstık Ezmeli & Whey Proteinli Dondurma

Fıstık Ezmeli Dondurma

Malzemeler:

  • 4 adet dondurulmuş muz, dilimlenmiş
  • 2 yemek kaşığı doğal fıstık ezmesi + üzeri için biraz daha
  • 30 g vanilyalı whey protein
  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi sütü
  • 2 yemek kaşığı bitter damla çikolata

Yapılışı: Blender’ın içine protein tozu, fıstık ezmesi ve Hindistan cevizi sütünü ekleyin. Ardından muzu da ekleyin ve malzemeler pürüzsüz bir kıvama gelene kadar blender’dan geçirin. Karışımı silikon bir kaba yayın ve düzeltin. Dilerseniz içine çikolata parçacıkları ve biraz daha fıstık ezmesi ekleyebilirsiniz. İster hemen yiyin ister 20-45 dakika buzlukta bekletip, külahlara koyarak tüketin.

Dondurma, yaklaşık 45 dakika sonra dondurma külahlarına doldurabileceğiniz kadar sertleşir. Yumuşak bir kıvam istiyorsanız, blender’dan geçirdikten hemen sonra yiyebilir veya sadece 20 dakika dondurup kaselerde servis edebilirsiniz. Vanilyalı whey protein yerine çikolata aromalı whey protein ekleyerek kolayca çikolatalı proteinli dondurma yapabilirsiniz. Tarif 4 kişiliktir.

Whey Proteinli & Çilekli Dondurma

Çilekli Dondurma

Malzemeler:

  • 60 ml Hindistancevizi sütü
  • 8 adet dondurulmuş çilek
  • ½ muz, dondurulmuş ve dilimlenmiş
  • 1 ölçek çilekli whey protein
  • ½ çay kaşığı vanilya özütü

Yapılışı: Tüm malzemeleri blender’dan geçirin ve afiyetle yiyin. Dilerseniz silikon bir saklama kabına alıp dondurucuda saklayın. Tarif 1 kişiliktir.

Protein ağırlıklı diğer tarifler için tıklayın.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER