Sabahları Spor Yapmanın Faydaları

Kabul edelim, gün birden yoğunlaşınca ve yapmamız gereken görevler biriktikçe, spor yapmak “yapılacaklar” listesinden çıkan ilk şeylerden biri oluyor. İş çıkışı doğal olarak aile veya arkadaşlarla vakit geçirmeyi, dinlenmeyi tercih ediyor olabilirsiniz.

Oysa ki, güne başlamadan yapılan 10 dakikalık bir egzersiz bile, hayatınıza çok şey katabilir.

Spor yapmak motivasyon ve kararlılık ile doğrudan ilgilidir. Bazen sporu güne başlarken aradan çıkartmak, gün içinde yapmamız gereken şeylere daha iyi odaklanmamızı sağlayabilir. Sabah yapılan egzersizlerin ayrıca sağlık açısından çok faydası vardır. Güne başlamadan yapılan 10 dakikalık bir egzersiz hayatınıza neler katabileceğine birlikte bakalım:

Sabah Egzersizlerinin Zamanını Ayarlamak Daha Kolaydır

Sabah sporu güne mutlu başlamanızı sağlar
Sabah sporu güne mutlu başlamanızı sağlar

Sabah kalktığınızda ilk ne yapıyorsunuz? Hazırlanıp işe/okula gidebilirsiniz ve kahvaltı hazırlayıp güne başlayabilirsiniz. Günün yoğunluğu başlamadığı için sabahları yapılan egzersiz daha faydalı olur. Biraz daha erken uyanarak, normal sabah rutinlerinize sporu eklediğiniz takdirde daha enerjik ve rahatlamış şekilde güne başlayabilirsiniz.

Sabah Egzersizleri Kolaylıkla Rutin Haline Gelir

Sabahları spor yapma alışkanlığı elde eden insanlar, genellikle günlük rutinlerini daha iyi koruyup daha kararlı olurlar. Bu kararlılık ise bütün hayatınızı olumlu yönde etkiler. Özel hayatınızda, iş hayatınızda, diğer insanlarla olan iletişim ve ilişkilerinizde, kendinden daha emin bir duruş sergilersiniz. Özgüveniniz yükseleceği için de, bu durum hayatınıza pozitif bir şekilde yansıyacaktır.

Sabah Sporu Kendinizi İyi Hissettirir ve Stresi Azaltır

Sabah yapılan spor aynı zamanda yağ yakımını sağlar.
Sabah yapılan spor aynı zamanda yağ yakımını sağlar.

Sporun stresi azalttığı ve insanı mutlu ettiği artık sır olmaktan çıktı. Spor sırasında salgılanan endorfin hormonu, beyin içerisinde ruhsal sağlığın düzenlenmesine yardımcı olur. Ayrıca endorfin hormonu vücuttaki ağrıları gidermede rol alır. Spor sonrasında ise serotonin hormonu salgılanır. Bu hormon ise gerginliği ve stresi azaltarak kendinizi daha zinde ve mutlu hissettirir. Sabah uyandığınızda güne eğer stressiz ve mutlu başlamak istiyorsanız, sabah egzersizlerini es geçmeyin.

Sabah Spor Yapanlar Uykularını Daha İyi Alırlar

Sabahları yapılan egzersiz uyku düzeninizi ayarlamanıza yardımcı olur. Yapılan araştırmalara göre, sabahları egzersiz yapan insanlar, akşam veya geç saatlerde egzersiz yapanlara göre daha kaliteli ve iyi bir uyku düzenine sahipler. Kaliteli bir uyku; yaptığımız sporun ve diyetin işe yaraması, sağlığınızın korunması ve öğrenilen bilgilerin pekiştirilmesi için, son derece önemlidir. Bu yüzden sabah yapılan spor, uyku kalitenizi artırmamıza ve uyku düzenini ayarlamamıza yardımcı olur.

Sabah Sporu Daha Verimlidir

Sabah yaptığınız egzersizler öz güveni artırır.
Sabah yaptığınız egzersizler öz güveni artırır.

Sabah yaptığınız egzersiz sizi güne hazırlar. Her sabah kalkıp, sıcacık ve rahat yatağınızı bırakıp spor yapmak, büyük bir disiplin ve kararlılık gerektirir. Dolayısıyla sabah yapılan egzersizler, gün boyunca disiplinli ve kararlı olmanızı sağlar. Gün içerisinde yapmanız gerekenleri, daha odaklanmış bir şekilde yaparsınız.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER