Müthiş Hızla Büyüme İçin İhtiyacınız Olan 3 Supplement

Büyümek, yani kas kazanımını arttırmak spor salonuna giderken hepimizin hedeflerinden. Bu hedefe ulaşmaya çalışırken; antrenman programımıza, beslenmemize ve diğer önemli faktörlere dikkat etmeyi amaçlıyoruz. Supplement kullanımı ve doğru supplement seçimi de önemli faktörler arasında yer alıyor.

Müthiş hızla büyümek, başlangıç seviyesinde mümkün olsa da ani değişimleri bir süre sonra gözlemlemek zor. Yine de, hızı en üst seviyede tutabilmek bizim elimizde. Antrenmanları, sonrasındaki dinlenmeleri, beslenmeyi düzenlediğimizde hızı en üst seviyede tutabiliriz. Supplementler de bize bu yolda destek olur.

Doğru supplementleri kullanarak, bu süreci verimli hale getirebiliriz. Bizler de size rehber olmak adına büyüme hızınızın sürekli olabilmesi için etkili olan 3 supplementi bir araya getirdik. Bu supplementler ile kas gelişiminiz sürekli olarak uzun süre devam edebilir.

Whey Protein

Whey protein takviyesinin dünyada en fazla tüketilen supplementlerden olması bir tesadüf değil. Spor yapan, kas gelişimini önemseyen bireylerin günlük protein ihtiyacı spor yapmayan bireylerinkinden fazla olacaktır. Haliyle ortalamanın üzerindeki miktarlarda protein tüketimi gerekecektir.

Bu proteini kalori sınırlarını aşıp kilo almadan, temiz kaynaklardan almak sürekliliği zor bir durumdur. Bu nedenle whey protein gibi takviyeler kullanarak, protein ihtiyacımızı pratik bir şekilde karşılamaya yöneliriz.

Whey protein tozları, peynir altı suyundan üretilen protein tozları olarak kalorisiz ve pratik tüketilebilen takviyelerdir. Sporcular da bu nedenle sık sık tüketirler. Kas gelişiminin en önemli faktörlerinden olan protein tüketimine destek olduğu için, whey protein büyüme hızı konusunda en etkili takviyelerdendir.

Kreatin Monohidrat

Sürekli olarak kreatin kullanmak eskiden önerilmeyen bir durumdu. Ancak güncel bilimsel araştırmalar, ara vermeden günde 5 gram alınan kreatin monohidratın uzun vadede en iyi sonucu verdiğini gösteriyor.

Kreatin monohidrat; kas geliştirmede faydası saymakla bitmeyen bir supplement. Bilimsel araştırmaların da en çok arkasında durduğu supplement olan kreatin monohidrat, kas geliştirmedeki verimi sürekli olarak yüksekte tutar.

Vücutta su tuttuğu için kas kütlesine ve güce katkıda bulunan kreatin monohidrat; kreatin fosfat olarak fosfajen sistemine katılır ve anlık ATP ihtiyacını karşılamada etkin rol oynar. Dolayısıyla antrenmanlardaki zor setlerde anlık güç artışı sağlayabilir.

Sürekli olarak, ara verip yükleme yapmadan, günlük 5 gramlık dozla kas gelişimi hızınızı üst sınırlarda tutmanıza yardımcı olan kreatin monohidrat alabileceğiniz en iyi takviyelerden biri.

BCAA

Kas gelişimi için en büyük önemi taşıyan amino asitleri bir arada bulunduran BCAA takviyesi, kas gelişiminizin hızını kesmemenize destek olabilecek bir diğer supplement. Kaslarınızı lösin, izolösin ve valin ile desteklemeniz kas gelişiminizi sürekli olarak aktif tutmanıza yardımcı olur. Kaslarınızdaki protein sentezini arttırmaya yardımcı olan BCAA formülü, kas yapmanızda da önemli rol oynar.

Kasları sürekli olarak BCAA ile beslemek, olası kas kaybı risklerini de ortadan kaldırmanıza yardımcı olur. Yoğun geçen zorlu antrenmanlardan sonra, uzun süre aç kaldıktan sonra kaslarınızı BCAA ile beslediğiniz takdirde kas kazanımınızla ilgili şüphelerinizi sıfırlayabilirsiniz.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER