Antrenmandan Sonra Ne Yenmeli

Yaptığınız antrenmandan yeteri kadar faydalanabilmek istiyorsanız, vücudunuzun ihtiyaçlarını karşılamanız gerekir. Antrenmandan önce yedikleriniz kadar, sonrasında da yediklerinizin önemi oldukça fazladır.

Sizlerle bu yazımızda antrenmandan sonra yiyebileceğiniz bazı yemekler paylaşacağız.

Izgarada Pişirilmiş Tavuk ve Karışık Sebzeler

tavuk-ve-sebze

Antrenmandan sonra, vücudunuz toparlanma ve iyileşme sürecine girmektedir. Dolayısıyla, yiyeceğiniz öğünlerin önemi bir hayli büyüktür. Tavukta bulunan yağsız protein ve karbonhidrat, sizi rahatsız etmeyecek seviyede çok doymuş ve tok tutacak seviyededir. Ayrıca, zeytin yağında hazırlanmış sebzeler sayesinde de, kalp sağlığınızı koruyarak yemeğinizi renklendirebilirsiniz.

Avokadolu, Sebzeli Omlet

omlet-zebze-avokado

Çok iyi biliyorsunuz ki; yumurta kas oluşumunu destekleyen, toparlanma sürecindeki en faydalı besinlerden biridir. Normalin biraz dışına çıkarak bu sefer omletinizi sebzeli hazırlayın. Ayrıca hazırladığınız bu omleti süslemek için, lif açısından çok zengin olan ve vücut için faydalı yağ asitler içeren, bir kaç dilim avokado da kullanabilirsiniz.

Zeytin yağıyla benzer özellikleri olan avokadonun, sebzelerde bulunan A, D, E ve K vitaminlerini yakalayarak, vücutta daha kolay çözünmesine yardımcı olduğu bilinmektedir. Bu vitaminler ve antioksidan etkileri sayesinde, vücudunuz toparlanma ve iyileşme sürecinden harika bir şekilde çıkacaktır.

Somon ve Tatlı Patates

somon-ve-tatlı-patates

Diğer protein kaynaklarına göre, somon balığı biraz daha farklı bir yapıya sahiptir. Eklem yapınızı güçlendirecek, iltihaplanmaları azaltacak ve insülin seviyenizi düzenleyecek, küçük protein moleküllerine sahip olması açısından, somonda bulunan protein vücudunuz için çok önemlidir.

Tatlı patates ise, zengin karbonhidrat içeriği sayesinde, antrenmandan sonra tükenmiş olan glikojen seviyenizin toparlanmasına yardımcı olacak.

Çikolatalı Süt

cikolatalı-süt

Çikolatalı sütün antrenmanlardan sonra tüketebileceğiniz en faydalı atıştırmalıklardan biri olduğu bir çok kişi tarafından biliniyor. İçerisinde neredeyse ihtiyacınız olan her şey bulunmakta. Kaslarınızın toparlanabilmesi için karbonhidrat ve protein, terleyerek kaybettiğiniz sodyum ve kalsiyum içermesi ve enerji üretimi için şeker içermesi… Size daha iyi ve daha hızlı bir şekilde enerjinizi geri kazandıracak neredeyse her şey bulunuyor. Tabi ki de, bu tarz ürünler tüketirken, şeker oranına dikkat etmeyi unutmayın!

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER