Bulk Dönemi İçin 5 Önemli Yiyecek

Özellikle vücut geliştirme sporunda, sporcular zaman zaman kilo alma evresi dediğimiz bulk dönemine girmektedirler. Bulk döneminde sporcular basit şekerlerden kaçınarak, gereksiz yağlanmadan hacim olarak büyümek isterler.

Bu gibi durumlarda beslenmelerini standartlaştırarak, çok fazla da riske girmeden diyet menülerini hazırlarlar. Bu yazımızda sizlere bulk döneminde diyet listenize renk katacak yiyeceklerin listesini vereceğiz.

1. Somon Balığı

Somon
Somon

Bulk döneminde sporcuların alması gereken kalorilerin %30’unun proteinden gelmesi, sporcuların en büyük isteklerindendir. Somon balığı bu isteğinizi tamamlamakla kalmayıp, bir de vücut için son derece yararlı Omega-3 bakımından da zengindir.

2. Derisiz Tavuk Butu

Derisiz Tavuk Budu
Derisiz Tavuk Budu

Özellikle vücut geliştirmecilerin en fazla tükettiği besinlerden biri olan tavuk göğsünün bir süre sonra sıkması, tavuk göğsünün neredeyse 100 farklı şekilde pişirilmesini sağlamıştır. Tavuk göğsü yemekten gerçekten sıkılanlar ve farklı arayışlarda olan sporcular için derisiz tavuk butu oldukça iyi bir alternatiftir. Sağlıklı yağlara sahip but, hem daha fazla kalori almanıza olanak sağlar, hem de bu yağın sağladığı lezzet sayesinde tavuk göğsüne oranla daha lezzetlidir.

3. Yağsız Kırmızı Et

yağsız-kırmızı-et
Yağsız Kırmızı Et

Tam bir protein deposu olan kırmızı etin aynı zamanda kalori seviyesi de oldukça yüksektir.Doğal bir kreatin deposu olan kırmızı et, aynı zamanda kolesterol seviyenizi yükseltmeyen doymuş yağ bakımından da zengindir.

4. Yulaf

Yulaf Ezmesi
Yulaf Ezmesi

Protein kaynağı olarak da görülen yulaf, karbonhidrat bakımından çok zengindir. İster çikolatalı protein tozunuza, ister fıstık ezmenize karıştırarak yiyin. Her ikisinde de vücudunuza hem yüksek miktarda karbonhidrat hem de protein almış olacaksınız.

5. Sızma Zeytinyağı

Sızma Zeytin Yağı
Sızma Zeytinyağı

Sızma zeytinyağını diyetlerinizde kullanmak vücudunuza sağlıklı yağın girmesine neden olacaktır.Diyetlerinizde bulunan salatanıza ya da sebze yemeklerinize dökeceğiniz zeytinyağı yüksek miktarda polipenol içerir. Polipenol antioksidan bakımından oldukça zengindir.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER