Definisyon Dönemi İçin 4 Supplement Önerisi

Yazın gün geçtikçe yaklaştığını siz de hissediyorsunuz. Böylece kış boyu süren bulk döneminde edindiğiniz, kaslarınızı kaplayan yağlarınızdan kurtulmanın vakti geldi. Bu yağlardan kurtulurken, bin bir zahmet ile edindiğiniz kaslarınızdan olmayın. 

3000 ve üstü kalori aldığınız, enerji sıkıntınızın olmadığı o mutlu dönem sona erdi. Bugün geri kalan salon hayatınız için önemli bir gün. Tartıya çıkacak ve hedef kilonuzu belirleyeceksiniz. Definisyon döneminin o acımasız antrenmanları ve diyetleri sizi bekliyor. Sonucunda keskin bir kas yapısına sahip olmak ise, bütün bu zahmete değer görünüyor.

definisyon-donemi-icin-4-supplement-onerisi

Günlük 400 kalori ya da daha fazlasını kestiğinizde; vücudunuz bu enerjiyi yeniden almak isteyecektir. Alıştığınız büyük porsiyonlar çok daha ufak ve yetersiz gelecektir. Motivasyonunuzun her zaman yüksek olması gereken bu dönemde, size en fazla destek olması gereken ise beyninizdir. Dayanın!

Bu yavaş ve rutin dönemin adı; definisyon. Hızlı yağ yakımı, zor şartlar altında edindiğiniz kas dokunuzun da azalmasına neden olacaktır. Bunun önüne geçmek için kullanabileceğiniz ve kas dokunuzu koruyacak besin destekleri var.

Hem yağ yakımını arttıracak, hem de kas dokunuzu koruyacaklar.

1. Glutamin (Glutamine)

Glutamine
Glutamine – Glutamin

 

İskelet yapınızı kaplayan kas dokusunun %61’i glutamin, amino asidini barındırır. Definisyon döneminde yağ depolama dengenizi sağlamak için kaslarınızda bulunan glutamini tüketirsiniz; aynı zamanda büyüme hormonu olan HGH’nin de üretim miktarı azalır. Glutamin, yağ depolarınızı, yağ yakımına hazır hale getirirken aynı zamanda vücudunuzun büyüme hormonu salgılama hızını arttıracaktır.

2. Arjinin (Arginine)

Arginine - Arjinin
Arginine – Arjinin

Nitrik oksitlerin öncüsü olan arjinin kaslara pompalanan kan miktarını arttıracaktır. Damarlarınızı genişleterek kaslara giden besin ve oksijen miktarını arttıracak ve yağ yakımını hızlandıracaktır. Glutamin yağ deposunu kontrolünü sağlarken, arjinin yağı kaslara taşımanıza yardımcı olacaktır.

3. Karnitin (Carnitine)

Carnitine - Karnitin
Carnitine – Karnitin

Depolarınızda bulunan ve arjinin ile kaslarınıza taşınan yağlarınızı yakılabilir hale getiren en önemli amino asit karnitin’dir. Yağları hücrelerinizin kırabileceği seviyeye getiren karnitin, bunun sonucunda size enerji de sağlamış olacaktır.

4. Koenzim Q-10 (Coenzyme Q-10)

Coenzyme Q10 - Koenzim Q10
Coenzyme Q10 – Koenzim Q10

Karnitin’in etkilerinden biri olan metabolizmanın kalitesini yükseltmek, koenzim’in de yan etkilerinden biridir. Koenzim kanda enerji için kullanılacak besinleri arttırır ve kanda bulunan yağ oranını dengede tutar. Bu antioksidan hücrelerin temel çalışma prensiplerinin doğru işlemesini sağlar. Alfa lipoik asit de vücuttaki besinlerin enerjiye dönüşmesine yardımcı olabilir.

Günlük kalori alımınızdan eksilttiğiniz 400 ve fazlası kaloriye rağmen vücudunuzun düzgün çalışmaya devam etmesi için bu besin desteklerine ihtiyacı olacaktır. Unutmayın amacınız yağ yakarken kas kaybetmemek! Bu supplementleri multivitaminler ile desteklemek sonuç almanızı garantiler.

Koenzimler hakkında ek bilgi için Koenzim (Q10) Nasıl Kullanılır, Faydaları Nelerdir? içeriğini okuyabilirsiniz.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER