Kas Kütlesini Arttırabilmek İçin 10 Pratik İpucu

Hızlı ve pratik bir şekilde kas kütlenizi arttırmak istiyorsanız, mutlaka bu ipuçlarını uygulayın! Vücudunuzu, “anabolik” yani yapıcı metabolizma durumuna getirerek kas kütlenizi arttırabilirsiniz.

1. Yüksek Kalori = Anabolik Durum

Vücut geliştirmeyle ilgilenen kişilerin gözden kaçırdığı en önemli etkenlerden birisi, yeterli protein tüketimini gerçekleştirmek ama günlük yeterli kaloriyi tüketmemektir. Kasların gelişimi için protein tüketiminin önemini birçoğumuz biliyoruz. Ancak bazı durumlarda, yeterli proteini alsanız bile, istediğiniz oranlarda gelişim gösteremeyebilirsiniz. Yeterli miktarda kalori tüketmeyi ihmal etmeyin.

Yeterli miktarda kalori tüketerek, vücut metabolizmanızı, yapıcı duruma getirebilir ve kaslarınızın gelişimini destekleyebilirsiniz.

2.Bol Bol Karbonhidrat Tüketin

Antrenmanlarınız esnasında, yeterli enerjiyi üretebilmeniz için, yeterli miktarda karbonhidrat tüketmeniz gerekmektedir. Karbonhidratlar, vücudumuzda glikojen olarak depolanır. Böylece, enerji üretimine ihtiyaç duyulduğunda, vücut protein değil, öncelikli olarak glikojeni kullanır.

Karbonhidratlar, ayrıca insülin salınımında önemli rol oynamaktadır. İnsülin hormonu sayesinde, vücut kuvvetli bir şekilde anabolik yapı içerisinde kalır ve protein sentezi gibi durumların gerçekleşmesine yardımcı olur.

3. Bol Bol Protein Tüketin

protein-tuketimi

Gelelim en sevilen konuya. Proteinler! Biliyorsunuz ki, kaslarımız proteinlerden, proteinler de, amino asitlerden oluşmaktadır. Yeterli miktarda protein tüketmediğiniz taktirde, kaslarınızı yeteri miktarda geliştiremezsiniz. Protein tüketiminde önem vermeniz gereken konu ise, gün içinde almanız gereken proteini, öğünlere bölerek dengeli bir şekilde almanızdır.

4. Öğün Sayınızı Arttırın

ögun-miktari

Gün içerisinde 2-3 öğün yerine, 5 hatta 6 öğün tüketmek, metabolizma açısından daha faydalıdır. Öğün miktarlarını ufaltıp, öğün sayılarını arttırarak, kas üretimi metabolizmanızı harekete geçirebilir ve hedeflediğiniz görünüme daha sağlıklı ve kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

5. Yeterli Miktarda Sağlıklı Yağ Tüketin

Sağlıklı yağlar ve testosteron arasında doğrudan bir ilişki vardır. Yeterli miktarda sağlıklı yağ tüketmiyor olmak, çok yanlış bir davranıştır. Gelişim gösterebilmek için, yağ tüketimini ihmal etmeyin!

6. Antrenman Öncesi İyi Beslenin

Antrenmanlardan önce, pirinç ve makarna gibi yavaş sindirilen karbonhidratlar tüketmek, yapılabilecek en iyi şeyler arasındadır. Sebebi ise, glukoza dönüştürülmesi uzun sürdüğü için, kan şekeri seviyesini, makul oranlarda sabit tutabilmeleridir. Bu şekilde, daha uzun ve zor antrenmanların üstesinden gelebilirsiniz.

7. Antrenman Sonrası İyi Beslenin

iStock_000057004092_Full

Antrenmanlardan sonra, hızlı sindirilebilen karbonhidrat ve protein açısından zengin besinler tüketerek, kas kütlesi oluşumunu destekleyebilirsiniz. Ortalama bir kişi için, antrenmandan sonra yaklaşık 40 gram protein ve 75 gram karbonhidrat tüketiminin uygun olduğu yapılan araştırmalar neticesinde onaylanmıştır.

8. Bol Bol Su Tüketin

Vücudumuzun yaklaşık %70’ini oluşturan su, sağlıklı yaşam için vazgeçilmezdir. Eğer yeterli miktarda su tüketemiyorsanız, susuz kalan kaslarınız hedefleriniz doğrultusunda yeteri kadar gelişemeyecektir.

9. Supplement Kullanımı

supplement-kullanımı

Doğru antrenman programı ve doğru beslenme, kas gelişimi için en önemli şeylerdendir. Ancak bazı durumlarda, yeteri kadar düzgün beslenemeyebiliyor veya vücudumuzun kas üretimini arttırmak için ihtiyacı olan besinleri, yediğimiz yiyeceklerden karşılayamıyoruz. Bu durumda, supplement, yani besin takviyesi kullanmak, kas üretiminizi sağlıklı bir şekilde destekleyecektir.

10. Dinlenin!

Antrenmanınızı yaptınız, sağlıklı ve dengeli bir şekilde besin tüketimini gerçekleştirdiniz. Geriye vücudunuzun kas üretimi ve kendini toparlayabilmesi için, dinlenmek kalıyor. Eğer düzgün bir şekilde dinlenemiyorsanız, bütün çabanız boşa gitmese bile, yeterli karşılığı alamayabilirsiniz. Bu da gereksiz zaman kaybına yol açabilir. Hatta, kas ve eklemlerinizi aşırı zorlarsanız, sakatlık riski bile meydana gelebilir. Bu sebeple, vücudunuza, dinlenebilmesi ve toparlanabilmesi için, gerekli zamanı vermeyi kesinlikle unutmayın!

 

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER