Yağ Yakımını Hızlandır!

Yağ yakma hızını yükseltmek ve bu amaç doğrultusunda yaptığınız antrenmanlardan daha çok verim alabilmek istiyorsanız, bu yazımızı okuyarak kullanabileceğiniz gıda takviyeleri kombinasyonlarıyla ilgili detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

1. Kafein ve Yeşil Çay

kafein ve yeşil çay
Kafein ve yeşil çay, en kolay ulaşılan yağ yakıcılardandır.

Piyasada yağ yakımını hızlandırabilecek bir çok çeşit gıda takviyesi bulunmakta. Fakat bunların içinde, en uygun olanlar kafein ve yeşil çaydır. Hem etkileri oldukça yüksek hem de çok pahalı olmamaları sebebiyle bir çok insan, yağ yakmak ve kilo vermek adına bu ürünleri tercih etmektedir.

Sabahları ve antrenmanlardan önce tüketeceğiniz bu ürünler sayesinde yağ yakma hızınızda gözle görülebilecek bir artış meydana gelecektir.

yag yakım hızı
Karnitin ve forskolin birlikte kullanıldığında çok etkili olacaktır.

2. Forskolin ve Karnitin

Yağ yakma hızını yükseltebilmek için kullanacağınız takviyelerin, direkt olarak yağların depolandığı yere gidip, bu yağların serbest kalmasını sağlaması gerekmektedir. Böylece depolanan bu yağlar serbest kalarak, enerji üretimi için vücudunuzun gerekli bölgelerine iletilir. Ancak yağ hücrelerinin, yakılacağı ve enerji üretimi için kullanılacağı yerlere iletilmesi de çok önemlidir.

Bu gıda takviyeleri ise tam da bu görevi yerine getirmektedir. Forskolin sayesinde; yağ hücreleri, kas dokularınıza iletilir. Karnitin de iletilen bu yağların, yakılıp enerjiye dönüştürülmesini sağlar.

Supplementler.com güvencesiyle karnitin alternatiflerini incelemek ve satın almak için online mağazamızı ziyaret edebilirsiniz.

3. Kırmızı Biber ve Zencefil

Tükettiğiniz yiyeceklerin içinde kullanacağınız baharatlar da yağ yakım hızınızı yükseltme konusunda çoğu zaman çok etkilidir. Yemeklerinizin yapımında kullanacağınız biraz kırmızı biber ya da zencefil sayesinde metabolizma hızınızı yükselterek, yağ yakım hızınızı artırabilirsiniz.

4. Kalsiyum, Selenyum ve Çinko

Bir çok kişi minerallin, vücut için ne kadar önemli olduğunun farkında değil. Hatta bazı mineraller, sağlık açısından çok yararlı olduğu gibi, formunuzu korumaya da yardımcı olmaktadır.

Kalsiyum hem yağ yakımını hızlandırır, hem de yağın vücudunuzda depolanmasını önlemeye yardımcı olur. Vücuttaki hormonal dengenin sağlanması açısından selenyumun da önemi bir hayli fazladır. Ayrıca çinko sayesinde, eğer düşük bir metabolizma hızınız varsa bu dengelenecek ve bu şekilde yağ yakım hızınız artacaktır.

Vücut için gerekli olan selenyum hakkında daha detaylı bilgiye Selenyum Nedir, Nasıl Kullanılır? makalesini okuyarak ulaşabilirsiniz.

5. Glutamin ve Arjinin

Bu iki amino asit tipi; kas yapınızı kuvvetlendirmekle kalmaz, aynı zamanda da metabolizma hızınızı ve dolayısıyla yağ yakım hızını yükseltir.

Yapılan araştırmalarda bilim adamları, antrenmandan önce alınan glutamin sonucunda, alınmadığı duruma göre daha çok kalori yakıldığını ispatlamıştır. Ayrıca, arjinin sayesinde vücuttaki niktrik oksit seviyesi yükselir ve bu da yağ yakım hızını arttıran diğer bir etkili yöntemdir.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER