Hızlı Kilo Alma Yöntemleri

Kilo alamamak da kilo verememek gibi birçok kişi için büyük bir sorundur. Ne yaparsa yapsın kilo veremeyen kişiler olduğu gibi, kilo alamayan kişiler de zaman zaman karşımıza çıkar.

Yazıya başlamadan önce kilo almak isteyen kişilerin spor yaptığını varsaydığımızı belirtmekte fayda var. Spor yapmadan kilo almak, pek çok açıdan sağlıklı değildir. Kiloyu yağ olarak almaktansa, kas olarak alabilmek adına antrenman yapmanız önerilir.

Yağ yakmak ya da kilo vermek gibi, kilo almak da tamamen enerji ile bağlantılıdır. Gün boyunca yaktığımız kaloriden daha az kalori aldığımızda yağ yaktığımızı önceki yazılarımızdan hatırlarsınız. Bunun tam tersi de kilo almanın en büyük koşullarından biridir. Gün boyunca toplamda yaktığımız kalorinin daha üstünde kalori aldığımız zaman kilo alırız.

Hızlı Kilo Almak Sağlıklı Mıdır?

Bu soruya yanıt vermeden önce vurgulamamız gereken en önemli konu, “hızlı” kelimesinin ne anlama geldiğidir. Zira hızlı kilo almak, tabii ki de sağlıklı bir şey değildir. Hızlı değil ancak “etkili” şekilde kilo almak sağlıklıdır. Çünkü çok kısa sürede çok fazla kalori tüketerek kilo aldığımız zaman, gereğinden fazla olan kaloriler vücutta yağ olarak depolanır. Bu da kas kütlesini artırarak kilo alma ihtimalimizi azaltır. Bu nedenle yavaş, fakat etkili adımlar atmak en doğrusudur.

Adım Adım Kilo Almak

Protein ve yağ miktarı sabit iken, karbonhidrat miktarını değiştirerek kaloriyi azaltıp arttırmak atmamız gereken ilk adım olacaktır. Vücut ağırlığınız arttıkça da, yağ ve karbonhidrat miktarını da buradaki bilgiler doğrultusunda değiştirmeniz ikinci adım olacaktır.

Kilo alırken, kilo vermenin aksine daha az proteine ihtiyaç duyarız. Yağ ihtiyacımız çok küçük miktarlarda, vücut ağırlığımız arttıkça artacaktır. Karbonhidrat ise kalori artış ve azalışını asıl belirleyen husustur.

Karbonhidrat, pek çok kilo vermeye çalışan kişinin korkulu rüyasıdır. Fakat kilo verirken de yağdan ve proteinden çok daha fazla ihtiyaç duyduğumuz karbonhidrat, kilo alırken en yakın dostumuz olmalıdır. Kalorileri manipüle etmek istiyorsak ve efektif bir kilo alma dönemi geçirmek istiyorsak, karbonhidratı sevmek zorundayız.

Tabii ki yanlış strateji ile, karbonhidratın fazlasının da yağ olarak depolanma riski mevcut. Ancak kilo alırken, yağ oranımızı hiç değiştirmeden kilo almamız da bilimsel açıdan pek mümkün değil. Bu nedenle kilo alırken yağ oranından fedakarlıkta bulunmak da şarttır. Karbonhidratın, kilo alma döneminde en efektif şekilde kullanılması konusunda yazılmış olan “Karbonhidratı Yağa Değil Kasa Dönüştürmenin Yolu Nedir?” yazısına göz atabilirsiniz.

Kilo almanın hızlı değil efektif olması gerektiğine, aksi takdirde yağ oranının istediğimizin çok üstüne çıkabileceğine, en önemli belirleyicinin kalori ihtiyacı ve akabinde makroların dağılımı olduğuna değindik. Bu noktadan sonra bahsettiğimiz yöntemleri uygulamak size kalıyor.

Sabırla, adım adım belirttiğimiz stratejileri uygulayıp antrenmanlarınızı aksatmazsanız kilo almamanız için hiç bir sebep yok. Ya da durun, belki vardır? Belki de iştahınız burada belirttiğimiz yöntemleri uygulamaya yetmiyordur. Böyle durumlarda gıda takviyeleri işinize yarayacaktır.

Kilo Almak İçin Supplement Önerileri

Kilo alırken, ihtiyacınız olan besinleri alamamanız normal. Herkes aynı iştaha, yemek hazırlayacak vakte sahip olmayabilir. Böyle durumlarda takviye kullanmanız gayet etkili olacaktır.

Karbonhidrat eksiklerinizi kilo aldırıcı ürünler olan “gainer” takviyeleri ile kısa yoldan alabilirsiniz. Protein ağırlıklı beslenmek de her zaman mümkün olmayabilir. Bu tarz durumlarda protein tozu, protein bar ve protein shake gibi protein kaynaklarını tüketmeniz oldukça etkili ve verimli olacaktır.

Kas kütlenizi arttırmaya yardımcı diğer ürünlerin arasında kreatinden de bahsedetmek mümkündür. Kaslarınızın enerji kapasitesini anlık arttırmanızı sağlayan kreatin takviyesi ile daha ağır antrenmanlar yaparak daha fazla kas kütlesi elde edebilirsiniz. Kreatin, vücudunuzda su tutarak kilo almanıza ayrıca yardımcı olacaktır.

Son olarak, iştah açıcı etkisi ile kilo almaya çalışırken daha fazla iştaha sahip olmanızı sağlayacak olan deve dikeni kapsüllerini de takviye olarak kullanabilirsiniz.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER