Supplement Rehberi: Amino Asit

Vücut geliştirme sporuyla ilgilenen bir çok kişi biliyordur ki amino asitler, proteinleri oluşturan yapı taşlarıdır. Peki ama hangi amino asit tipleri, antrenmanlarınıza ne gibi etkiler yapmaktadır?

1. BCAA ( Dallı Zincirli Amino Asit)

amino asit
Antrenman sırasında BCAA sayesinde enerji üretiminizde yükselme meydana gelecektir.

BCAA, üç çeşit amino asit tipini kapsamaktadır. Bunlar; lösin, izolösin ve valindir. Kas gelişimi ve enerji üretimi için bir hayli önem taşıyan bu amino asitler, kaslarınız tarafından direkt olarak antrenmanlarınız esnasında kullanılmaktadır.

Ayrıca antrenmanlardan önce kullanacağınız BCAA, size antrenmanınız esnasında enerji sağlayacak ve hatta antrenmanınız bittikten sonra, kas gelişiminizi olumlu yönde etkileyecektir.

Antrenmandan önce 5 ile 10 gram arasında BCAA alabilirsiniz. Burada önemli olan nokta, içeriğindeki lösin, izolösin ve valin miktarlarıdır. En uygun oranlardan biri olarak kabul edilen oran 2:1’dir. Yani alacağınız 5 gram BCAA; 2,5 gram lösin, 1,25 gram izolösin ve 1,25 gram valin içermelidir.


|            weider-bcaa                                xtend

2. Glutamin

Glutamin
Glutamin sayesinde, toparlanma süreciniz daha hızlı gerçekleşecektir.

Bu amino asit çeşidi, bir çok farklı şekilde enerji üretimini desteklemektedir. Glutamin; antrenman esnasında setleriniz arasında dinlenirken, kaslarınız tarafından kullanılarak daha fazla enerji üretimine destek olmaktadır. Bu sayede antrenman sırasında dinlenirken, toparlanma süreciniz daha hızlı gerçekleşir ve bir sonraki harekete geçtiğinizi daha fazla güç harcayabilecek potansiyele ulaşırsınız.

Ek olarak amino asitler; büyüme hormonu seviyesini yükseltir ve bu sayede hücrelerinizdeki yağlardan daha kolay kurtulursunuz. Böylece daha gelişmiş bir şekilde toparlanma sürecine girersiniz.

weider-glutamin   optimum-glutamine-powder   hardline-glutapure

3. Sitrülin Malat

sırt-ağırlık
Sitrülin sayesinde kaslarınıza ulan besin değerleri artar.

Sitrülin, vücutta arjinine çevrilerek nitrik oksit üretimini geliştirmektedir. Bu durum, damarlara giden akın akışı miktarını yükseltmektedir. Böylece kaslara ulaşan besin ve oksijen değerleri yükselerek enerji üretimi artar.

Sitrülin aynı zamanda, vücuttan amonyak atılmasına yardımcı olur. Böylece antrenman esnasında yorulma miktarı da azalmaktadır.

 

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER