Biceps Kasları Nasıl Gelişir?

Biceps kasları için paylaştığımız önerileri antrenman programınıza dahil ederek daha güçlü ve kaslı kollara sahip olabilirsiniz.

Biceps Kası Nedir?

Biceps kasları en küçük kas gruplarından biridir. Ancak boyutlarının küçük olmasına rağmen sırt ve göğüs kaslarınızı çalıştırdığınız sırada biceps kaslarınız da devreye girer. Bu yüzden hacimli kol kaslarına sahip olmak için biceps kaslarınızı aşırı yormamaya çalışmalısınız.

Biceps Kaslarını Geliştirmek İçin Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

1. Antrenman Öncesi Isının

Sakatlıklardan korunmak ve biceps kaslarınızı şiddeti yoğun bir antrenmana hazırlamak için birkaç dakika esneme hareketleri yapmanız önerilir. Ayrıca kullandığınız ağırlığın yaklaşık %50’siyle 15-20 tekrardan oluşan en az bir ısınma seti uygulamanızı tavsiye ederiz.

2. Aşırı Antrenman Yapmaktan Sakının

Sırt ve göğüs kaslarınızı çalıştırdığınızda biceps kaslarınız da hareketlere dahil olur. Bu iş yüklerinden ötürü biceps kaslarınızı haftada iki günden daha fazla çalıştırmamanızı öneririz. Başlangıç ya da orta seviye sporcuysanız haftada bir kez biceps kaslarınızı çalıştırmanız daha uygun olur. Biceps kaslarınızı çalıştıracağınız antrenmanlar toplamda sadece 6-9 setten oluşmalı. Bu şekilde biceps kaslarınız konusunda aşırı antrenman yapmamış olursunuz.

3. Biceps Kaslarını Ayrı Çalıştırın

Biceps kaslarını ayrı bir günde çalıştırmak size iki yönden fayda sağlar: birincisi yoğun bir antrenman ile biceps kaslarınızı geliştirebilirsiniz, ikincisi de antrenmanlarınız daha kısa olacağından ve büyük kas grupları da antrenman yoğunluğunuza zarar vermeyeceğinden ötürü daha iyi bir toparlanma süreci yaşarsınız.

4. Amacınız Hacim Kazanmak Olsun

Biceps kasları söz konusu olduğunda büyük bir yanlış anlama vardır; bu kasların şekli için özel olarak tasarlanmış egzersizlerin olduğu düşünülmektedir. Gerçek şu ki biceps kaslarınızın şekli genetik özellikleriniz tarafından belirlenmektedir ve belli hareketler de kişinin genetik haritasına göre biceps kaslarını geliştirir. Size tavsiyemiz; biceps kaslarınızın hacmini arttırmak için temel biceps egzersizlerinden şaşmayın.

5. Formunuzu Koruyun

Biceps kaslarınızı çalıştırırken formunuzu korumak biceps kaslarınızı daha iyi bir şekilde çalıştıracak ve büyümelerini sağlayacaktır. Doğru form ile sakatlanmalardan da korunabilirsiniz.

 

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER