Yeşil Çay ve Kafein Zayıflamanın Doğal Yolu mudur?

Yeşil çay ve kafein zayıflama yolunda sizin başvurmanız gereken besin destekleri olacaktır. Kilo vermek ve ideal kiloya ulaşmak spora ilk adımını atan herkesin hayali. Peki beslenme programınızda yağ yakımını destekleyecek yeşil çay ve kafeine ne kadar yer veriyorsunuz?

Yeşil Çay ve Kafeinin Faydaları Nelerdir?

Yeşil çay ve kafein için unutulmaması gereken egzersiz yapılmadığı sürece tek başına kilo vermenizi sağlamayacak olmalarıdır. Ancak antrenmanla birlikte tüketildiğinde yeşil çay ve kafeinin etkilerini görebilirsiniz. Yeşil çay antrenman sırasında yağ yakım hızınıza doğal bir şekilde etki edebilirken kafein size ihtiyaç duyduğunuz motivasyonu ve enerjiyi verecektir.

Yeşil çay okside edilmemiş bir çay çeşididir. Yapısında kafein bulunmasının yanı sıra katesinler ve flavonoller bulundurur. Bunlar vücutta antioksidan görevi görürler. Yeşil çay yağ yakımı aşamasında metabolizmayı hızlandırıcı etkisiyle görev alır. Bu nedenle çoğu diyet programında da yeşil çaya sıklıkla yer verilir.

İçerisinde bulunan kafein ise daha çok antrenman performansınızdaki etkisiyle karşınıza çıkar. Zaman zaman herkesin başına gelen motivasyon bozukluğu ve spor isteksizliğini sizi tetikleyecek, uyarıcı kafein ile giderebilirsiniz. Kafein bir anda daha enerjik hissetmenizi sağlayabilir güçtedir.

Yeşil Çay ve Kafeinin Zararları Nelerdir? 

Antrenman programından beslenme programına, kişi için önemli olan her ikisinin de amaca uygun hazırlanmış olmasıdır. Bunun dışında yapılacak her hareket istenmeyen sonuçlar yaratır. Özellikle beslenme sırasında fazla tüketeceğiniz yeşil çay ve kafein de istemediğiniz rahatsızlıklara yol açabilir.

Yeşil çay ve kafeinin beslenme programınıza katılması gereklidir. Ancak ne kadar tükettiğiniz de önemlidir. Kafein uyarıcı gücünden dolayı uykusuzluğu da tetikleyebilir.

Yeşil Çay ve Kafein Ne Kadar Tüketilmelidir?

Rahatsızlıkların yaşanmaması için günde 1 fincan kahve tüketimi yeterli miktarda kafein alımınıza yardımcı olur. Yeşil çay da tam tersi bir etkiyle fazla tüketildiğinde sizin yorgun hissetmenize sebep olabilir. Yeşil çayda fincan sayısını biraz artırabilir ve günde 1-2 fincan yeşil çay tercih edebilirsiniz.

Unutulmamalıdır ki sporcu gıda takviyelerinde de yeşil çay ve kafein içerikleri bulunabilmektedir. Özellikle termojenik ürünler ve enerji ve performansı artırmaya yönelik supplementler yeşil çay ve kafein desteklerine sahip olabiliyor. Bu da tamamen yeşil çay ve kafeinin tüketim amacıyla eşleşen bir durumdur. Hiçbir şekilde protein tozu içerisinde yeşil çay görmeniz mümkün değildir.

Zayıflamak için yeşil çay ve kafeini yeterli miktarda tüketerek antrenmanlarınıza doğal destek sağlamış olursunuz.

Daha fazla bilgi için, “Kafeinin Zararlı Olduğunu Düşünenlerden Misiniz?” yazısına göz atabilirsiniz.

Beslenmenin Vücuda Etkisi

Özellikle evde antrenman programı uygularken tek başına egzersizin yetersiz kalacağını hepimiz biliyoruz. Profesyonel vücut geliştiriciler, formunu korumak isteyen sporcular her zaman beslenme programlarına da antrenmanlara gösterdikleri önemi gösterirler. Amacınız ne olursa olsun beslenmenize dikkat etmek bir şarttır.

Antrenmandan alınan verimi artırmak, spor yaparken harcadığınız zamanı daha iyi değerlendirmek için gıda takviyeleri kullanmak güzel bir seçimdir. Harika bir vücuda sahip olmak için kilo verme çabanızı, yağ yakımı hızlandırmaya yardımcı takviyelerle destekleyebilirsiniz. Ya da mükemmel kaslı vücut için aminoasit deposu BCAA ve kaslarınızın temel besin kaynağı protein tozu tüketebilirsiniz. Bu yazımızda zayıflamak için yaptığınız antrenmanlara odaklanıyoruz.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER