Biceps Kaslarınız İçin En İyi Hareketler

Biceps kaslarınızı geliştirmek söz konusu olduğunda bu hareketlerden daha iyisini bulamazsınız.

Antrenman dendiğinde, insanların çoğunun şekillenmesi için yoğun bir çaba sarf ettiği başka bir vücut bölgesi olmadığını düşünüyoruz. Evet, biceps kaslarınızdan bahsediyoruz. Biceps kaslarınızın görünümü ve hacmi iyi bir antrenman programınızın olduğunun bir göstergesidir.

Bu arada kollarınızın büyük bir bölümünü triceps kaslarınızın oluşturduğunu belirtmek isteriz ve bu yüzden triceps kaslarınıza da gereken önemi vermelisiniz. Bu şekilde dengeli bir kol gelişimini elde edebilirsiniz.

Söz konusu biceps kaslarınıza hacim kazandırmak ise aklınızdan çıkarmamanız gereken bir başka nokta da ağır yüklerle çalışmanızın gerekliliğidir. Hacim kazanmak ağır yükler yüklemenizi ve yeterince yoğun bir şekilde çalışmanızı zorunlu kılar. Bu arada dengeli bir kalori alımına da dikkat etmelisiniz.

Barbell Curl

istock_58477852_xlarge

Hareket aralığını kısa tutmamalı ve ağırlığı yukarı kaldırırken hareketin ivmesinin sizi geriye doğru itmemesini sağlamalısınız. Bu yüzden tekrarlarınızı yavaş ve kontrollü bir şekilde uygulamalısınız.

Incline Dumbbell Curl

Baran-Kalayci-3

Hafif ağırlıklar kullansanız bile iyi bir duruş ile mükemmel sonuçlar alabilirsiniz.

Standing Biceps Cable Curl

istock_57997516_xlarge

Bu hareket biceps kaslarınızı çevreleyen tüm dengeleyici kasları devreye sokmaktadır.

Reverse-Grip Bent-Over Row

istock_57995470_xlarge

Hareket esnasında ağırlığı vücudunuza yakınlaştırırken biceps kaslarınızı sıkıştırmak daha iyi bir kas uyarımı gerçekleştirecektir.

Concentration Curl

istock_69593459_xlarge

Hareketi oturarak yaptığınız için tüm vurgu biceps kaslarınıza odaklanacaktır.

Bu hareketlerin hepsini her biceps antrenmanında uygulamanızı tavsiye etmiyoruz. Farklı biceps antrenmanlarında farklı hareketleri dahil edebilirsiniz.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER