Daha Güçlü Karın Kasları İçin 7 Tavsiye

Karın kaslarınızı geliştirmek için yapacağınız antrenmanlar çok zor olmasa da, doğru oranda gelişim ve sağlamlık kazanmak o kadar da kolay değildir. Listelediğimiz bu 7 tavsiye sayesinde, harika görünümlü karın kaslarına sahip olabilirsiniz.

1. Hızlı Sindirilebilen Karbonhidratlardan Uzak Durun

Karbonhidrat ihtiyacı için en uygun besinler
Karbonhidrat ihtiyacı için en uygun besinler

Hızlı sindirilen karbonhidratlar; yağ yakımını engeller ve yağ depolanmasına ön ayak olur. Depolanan bu yağ ise üst karın bölgesinde bulunur. Dolayısıyla karın kaslarınızın gelişimi için önemli derecede engel oluşturmaktadır.

Unutmayın, karın kaslarınızı belirginleştirmek, öncelikle yediğiniz yemekler ile alakalıdır… Beyaz ekmek, kızartma patates, sofra şekeri ve bir çok gazlı içecek yerine; tam buğdaylı veya kepekli ekmek, yulaf ezmesi, sebze, meyve, kinoa, baklagil ve bulgur pilavı tüketebilirsiniz.

Antrenmandan sonra doğru miktarda tüketeceğiniz karbonhidratların, kaslarınızın gelişimi ve hacim kazanması için önemi göz ardı edilemez.

2. Kas Gerilimini İhmal Etmeyin

Karın kasları

Gün içinde yapacağınız bu kolay aktiviteyle, kaslarınızın daha kolay şekillenmesini sağlayabilirsiniz.

Geliştirmek istediğiniz bölgedeki kaslarınızı; 6-10 saniye boyunca gergin tutun, daha sonra 6-10 saniye boyunca serbest bırakın. Bu tekrarı 10-20 kere yapın.

Böylece; masa başında otururken veya araba kullanırken bile karın kaslarınızın gelişimi için önemli bir egzersiz yapmış olursunuz.

3. Nefes Alma Tekniğine Önem Verin

Nefes alma teknikleri çok önemlidir
Nefes alma teknikleri çok önemlidir

Karın kaslarınızın gelişimi için yapacağınız antrenman programlarında, örneğin mekik çekerken; hareketi  bitirme noktasına geldiğinizde nefes verin ve 1-2 saniye bu pozisyonda bekleyin.

Doğru nefes alma tekniği sayesinde, karın kaslarınıza daha iyi odaklanırsınız.Böylece karın bölgenizde kaslarınızın lifleri sağlamlaşır ve maksimum oranda gelişim gösterirler.

4. Durmayın !

Karın bölgenize çalışırken pes etmeyin
Karın bölgenize çalışırken pes etmeyin

 

Karın kaslarınızın daha çok gelişmesini istiyorsanız; önceden belirlemiş olduğunuz tekrarlar bir müddet sonra yetersiz kalacaktır.

Örneğin; mekik çekme hareketini bir sette sadece 12-15 tekrar yapmak yerine, kendinizi biraz daha zorlayıp bu sayıyı arttırmak gelişiminiz için çok önemlidir.

5. Ağırlıkla Birlikte Antrenman Yapın

Ağırlık Kullanarak Antrenman Yapın
Ağırlık Kullanarak Antrenman Yapın

Bir çok kişi, karın kasları için yapacağı antrenmanlarda ağırlık kullanmaktan çekiniyor. Çünkü ağırlık kullanıldığı zaman, kasların daha tıknaz bir yapıya sahip olacağından çekiniyorlar.

Halbuki; karın kaslarımız, bisepslerimize benzer yapıda olduğundan, definisyona ihtiyacı vardır. Ağırlık kullanarak yapacağınız 8-10 tekrarlık setler, karın kaslarınızın en uygun şekilde gelişmesi için büyük fayda sağlar.

6. Antrenmana Karın Kası Çalışarak Başlamayın

Bisiklet Mekiği
Antrenmana karın çalışarak başlamayın

 

Bazı spor eğitmenleri, karın kası antrenmanlarını programınızın ilk sırasına yerleştirebilir. Böylece onları atlamayacağınızdan emin olmak ister. Fakat bu yöntem pek de doğru değildir.

Yapılan araştırmalarda görülmüştür ki; bacak bölgesini çalıştırdıktan sonra yaptığınız karın kası antrenmanı sayesinde, gücünüzü daha verimli kullanarak karın kaslarınızın daha çok gelişmesini sağlayabilirsiniz.

7. Sürekli Aynı Hızda Çalışmayın

Çalışma hızınızı yükseltin
Çalışma hızınızı yükseltin

Yapılan araştırmalar sayesinde biliyoruz ki; antrenmanlarda tekrar hızınızı, kontrollü bir şekilde yavaştan hızlıya doğru değiştirmek, kas liflerinizin büyük ölçüde güç kazanmasını ve bu sayede daha hacimli ve kuvvetli bir kas yapısına sahip olmanızı sağlamaktadır.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER