Motosiklet Kazalarında Hayat Kurtaran Cihaz: Ridersmate

Olası bir kaza anında motosiklet veya bisiklet sürücülerinin otomatik olarak acil durum mesajı göndermesini sağlayan Ridersmate GPS cihazı hayat kurtarıyor.

ridersmate

İngiliz bir telekomünikasyon mühendisi olan David Coleman tarafından geliştirilen Ridersmate, motosikletten düştüğünüz anda haber vermek istediğiniz kişilere acil durum mesajı yolluyor. Cihazın bir bölümünü sürdüğünüz motosiklete veya bisiklete, diğer bölümünü de bacağınıza takıyorsunuz. Kullandığınız araçtan düştüğünüz anda -tıpkı koşu bantlarındaki acil durum anahtarında olduğu gibi- iki bölüm arasındaki bağlantı kopuyor ve acil durumda olduğunuzu bildirmek üzere gerekli yerlere GPRS ile mesaj yollanıyor. Belirtmek gerekir ki at binenler de bu cihazı kullanabiliyor.

SOS

Tek şarj ile 8 saat kullanılabilen Ridersmate, acil durum mesajı karşı tarafa ulaşana kadar belirli zaman aralıklarıyla tekrar tekrar mesaj gönderiyor ve böylece yardım gelme olasılığını şansa bırakmıyor. Cihaz yardım mesajının içeriğine kaza yaptığınız yerin GPS bilgilerini, kaza anındaki hızınızı ve kaza anındaki saati de yolluyor. Böylece size yardıma gelecek kişilerin önceden kaza hakkında bilgisinin olmasını da sağlıyor.

ridersmate sos

Motosiklet ve bisiklet kazalarında hızlı müdahalenin ne kadar önemli olduğu düşünülürse, Ridersmate çok sayıda hayatı kurtarabilecek bir potansiyele sahip. Ridersmate projesi hayata geçmek için şu anda kendisine Kickstarter’da destek arıyor. Hedeflenen bağış oranına henüz ulaşamayan projeye destek vermek için şu linke tıklayabilirsiniz.

 

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER