Bulk Döneminde Bilmeniz Gereken 8 Sorunun Cevabı

Sonbaharın gelmesiyle birlikte bir çok kişi bulk dönemine girmek için hazırlık yapmakta. Bu dönemi güzel ve verimli bir şekilde geçirebilmeniz adına sizlerle bazı soruların cevaplarını paylaşacağız.

1. Beslenmeye Mi Yoksa Antrenmanlara Mı Daha Çok Önem Verilmeli?

Beslenme mi Antrenman mı?
Beslenme mi Antrenman mı?

Bu iki seçenekten hangisini seçerseniz seçin farkı anlayacaksınızdır. Yani aslında ikisine de çok fazla önem vermelisiniz. Beslenmeye daha çok önem verdiğiniz noktada, antrenmanlardan uzak kalmak veya tam dersi durumda beslenmeden uzak kalmak, sizi iyi etkilemeyecektir. O yüzden hem beslenmeye hem de antrenman programlarınıza gerekli önemi vermeniz gerekmektedir.

2. Kötü Olarak Adlandırılabilecek Bir Hacim Kazanma Var Mıdır?

kötü-beslenme
Kötü beslenmeden uzak durmanız gerekmektedir.

Düzgün beslenme sayesinde enerjiniz daima yüksek ve kaslarınız sağlıklı olacaktır. Ama yanlış ve düzensiz beslenme ile aldığınız, özellikle atıştırmalıklarda bulunan şeker benzeri ürünler, kiloların yanlış bölgelerde depolanmasına sebep olur. İhtiyacınız olan ekstra ve kaliteli kaloridir. Yalnızca ekstra kalori olarak duruma bakmak yanlış olacaktır.

Aynı zamanda aldığınız kalorinin ve besinlerin zamanlaması da çok önemlidir. Örneğin günde 200 gram protein almanız gerekiyorsa, bu miktarın tamamını sabah ilk iş olarak almakta, gece yatmadan önce almakta ya da gün içinde parça parça almak arasında çok büyük farklar vardır.

3. Karbonhidrat Yenmeli Mi?

Karbonhidrat içeren besinler
Karbonhidrat içeren besinler

Bu sorunun kısaca cevabı, evet. Karbonhidratlar, enerji üretimi ve hacim kazanma için çok önemlidir. Uzun dönem enerji üretimi için kompleks, kısa dönem için ise basit karbonhidratlara yönelebilirsiniz.

4. Peki Yalnızca Kompleks Karbonhidratlar Mı Tüketilmeli?

Bulk-kapak

Aslında hayır. Bu durum kişiden kişiye ve zamana göre değişir. Değişen durumlara göre hızlı veya yavaş sindirilen karbonhidratlara yönelebilirsiniz.

5. Beslenme Programında Başka Neler Olmalı?

Protein içeren besinler
Protein içeren besinler

Tabi ki de, daha önceden almış olduğunuz hacmin veya kaslarınızın, yıkıma uğramaması için yeterli miktarda kaliteli protein tüketmeniz gerekmektedir. Her zamanki gibi sağlıklı besinlere yönelmelisiniz. Değişecek tek şey, daha az kardiyo antrenmanı yapacak olmanız.

Aynı zamanda vücudunuzun sağlıklı bir şekilde işleyişine devam edebilmesi için, yeşil yapraklı sebzelerden de uzak durmamanız gerekmektedir.

6. Ektomorf Yapıya Sahip Olanlar Bu Duruma Mahkum Mu?

ektomorf
Bu durumu değiştirmek sizin elinizde!

Hayır tabi ki de. Daha çok yemek, daha çok uyku, daha çok antrenman… Yalnızca bunları eklemeniz gerekiyor.

Aynı durum endomorf yapıya sahip kişiler için de geçerlidir. Olayın tabi ki de genlerle alakası vardır evet ama beslenme ve antrenman programınıza dikkat ederek bu durumu değiştirmek sizin elinizde.

7. Kilo veya Hacim Kazandıran Supplement Kullanılmalı Mı?

Kilo alabilmek için gıda takviyesi kullanabilirsiniz
Kilo alabilmek için gıda takviyesi kullanabilirsiniz

Beslenmenize yardımcı olacak bu tarz bir gıda takviyesi kullanmanızda bir sakınca elbette ki yoktur. Gün içinde almanız gereken kalori miktarını kolaylıkla bu şekilde alabilirsiniz.

Ama tabi ki de, beslenmenize çok dikkat etmeniz gerekmektedir. Çünkü bu ürünlerden mucize beklemek yanlış olacaktır. Zaten adları üzerinde: Gıda Takviyeleri.

8. Ne Sıklıkla Yemek Yenmeli?

Ortalama 3 saatte bir yemek yemeniz gerekmektedir
Ortalama 3 saatte bir yemek yemeniz gerekmektedir

Bu soru aslında çok karışık cevaplar içerir. Çünkü bu durum, herkesin yapısına ve metabolizmasına göre değişiklik gösterebilmektedir. Ama sağlıklı ve güzel bir şekilde hacim kazanmak istiyorsanız genel olarak, 3 saatte bir besin tüketmenizi önerebiliriz. Gece uykunuzdan uyanıp besin tüketmenizi önermiyoruz ama emin olun bunu yapanlar da var. 🙂

 

 

 

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER