Lif Oranı Yüksek 10 Yemek

Yağ yakmak, fit görünmek  ya da kan şekerinizi düzenlemek gibi istekleriniz varsa tüketmeniz gereken besin grupları liflerdir.

Yapılan son araştırmalarda diyet döneminde, diğer tüm değişkenler sabit tutularak, yalnızca lif alımının artışı kilo seviyesinde azalmaya ve tansiyonun düşmesine yardımcı olduğu görülmüştür. Bu yazımızda sizlere yüksek lifli besinlerle yapılabilecek lif oranı yüksek yemeklerin tariflerini vereceğiz. Hemen başlayalım.

1. Avokado Soslu Tavuk Burrito

Burrito’lar aslında kalori depolarıdır. Meksika usulü pişirilen Burritolar ekstra yağ ve kalori almanız için birebirdir. Fakat avokado sosuyla servise sunduğunuz tavuk burritolar, içerisinde sağlıklı besinler konduğu zaman, yüksek lif içermektedir. Özellikle yemeğinize esmer pirinç ve fasulye eklediğinizde, öğününüz her bir servisinde 11 gram lif barındırıyor olacaktır.

chicken burrito
Her bir servisinde 11 gram lif…

2. Brokolili Fasulyeli Makarna

Yemeklerinizin hem lifli olmasını, hem de bu yemeklerin lezzetli olmasını istiyorsanız menünüzden makarnayı eksik etmeyin. Brokoli ve fasulye eklenerek pişirilen makarna yemeği her bir servisinde 13 gram lif barındırır. Bu da onu lif oranı yüksek yemeklerden biri yapar.

brokoli
Her bir servisinde 13 gram lif…

3. Peynir Soslu Karnabahar

Canınız peynirli bir şeyler mi çekti? O halde karnabahar yemeğinize peynir sosu ekleyin. Nişastalı karbonhidratlar kullanmak yerine düşük kalorili peynirler kullanılarak yapılan soslarla sunuma hazırlayabileceğiniz karnabahar yemekleri hem kilo aldırmaz, hem de her servisinde 5 gram lif içerir.

Karnıbahar
Her bir servisinde 5 gram lif…

4. Limonlu Kuşkonmaz

Zeytinyağ ile pişirilerek hazırlanan, limonla servis edilen kuşkonmaz, yağsız protein almanın en kolay yollarından biridir. Bu öğün size hem yağsız protein sağlayacak hem de her servisinde 4 gram lif barındıracak.

Kuşkonmaz
Her bir servisinde 4 gram lif…

 5. Sebze Çorbası

Fasulye, sarımsak, mercimek gibi besinlerle hazırlanan bu çorba hem sağlık deposudur hem de zengin lif içeriği barındırır. Karışımınıza bir parça tereyağ ile pişmiş balkabağı ekleyerek yemeğinizi daha lezzetli hale getirebilirsiniz. Üstelik bu lif oranı yüksek yemek, her bir porsiyon çorba 10 gram lif barındırır.

High-Fiber-Recipes-That-Will-Help-You-Lose-Weight-07-406
Her bir servisinde 10 gram lif…

 6. Kurutulmuş Domatesli Enginarlı Tavuk

Güneşte kurutulmuş domatesle yapılan sosla servis edilen, içerisinde arpa şehriye ve enginar da barındıran dilimlenmiş tavuk göğsü, akşam yemeği olarak düşünebileceğiniz hafiflikte ve lezzettedir. Tam bir sporcu dostu olan bu yemek, her bir servisinde 10 gram lif barındırır.

Yüksek Lifli Tavuk
Her bir servisinde 10 gram lif…

 7. Izgara Enginar

Özellikle kış aylarının vazgeçilmez sebzelerinden olan enginar, sağlıklı ve az kalorili besin tüketmek isteyenlerin vazgeçilmezidir. Izgara enginar yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler, zeytinyağı, limon, enginar ve baharatlardır. Hazırlanışı son derece kolay bu yemeğin her bir porsiyonunda 9 gram lif bulunur.

Izgara Enginar
Her bir servisinde 9 gram lif…

8. Tropik Meyve Salatası

Hazırlandığında ortaya rengarenk bir görüntü çıkaran bu salata, özellikle ofis öğünlerinizde kullanılabilir. İçerisinde fındık, ahududu, avokado barındıran bu salatanın porsiyonu 7 gram lif içerir.

Meyve Salatası
Her bir servisinde 7 gram lif…

 9. Ahududu ve Bademli Yulaf Ezmesi

Yulaf ezmesi sağlıklı kahvaltı tüketmenin en pratik yollarından biridir. Yalnızca 5 dakikanızı alacak lif oranı yüksek yemeklerden biri olan bu karışımı; yoğurt, süt, chia tohumu, ahududu ve badem kullanarak hazırlayabilirsiniz. Bu karışım güne 13 gram lif alarak başlamanızı sağlayacak.

Yulaf Ezmesi
Her bir servisinde 13 gram lif…

 10. Mercimek Burger

Mercimek, havuç, badem kullanarak hazırladığınız karışımı köfte şekline getirerek kendinize bir burger hazırlayın. Bu burger o kadar lezetli olacak ki, içerisinde asla et aramayacaksınız. Üstelik bu burgerin size getirisi lezzetin yanında 7 gram lif ve 11 gram protein olacaktır.

Mercimek Burger
Her bir servisinde 7 gram lif ve 11 gram protein…

Afiyet Olsun!

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER