Hızlı Kilo Verdiren Patates Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır?

Hızlı kilo verdiren diyet arayışınızı internette gördüğünüz patates diyeti bıçak gibi kesmiş ve sizin “bu gerçekten işe yarıyor mu yani?” demenize sebep olmuş olabilir. Size hak veriyoruz. Kulağa imkânsız geliyor ve insan denemek istiyor. Ancak bugün, bir göbek eritme yöntemi olarak neden patates diyeti gibi diyetlerden medet ummamanız gerektiğinden bahsedeceğiz.

Patates Diyet Nedir?

Son yıllarda sağlıklı yaşam ve sağlıklı beslenme sadece diyet yapıp kilo verme isteğine bağlı değil, popülerliği ile de büyük bir kitle toplamaya başladı. İnsanlar dukan diyeti, karaçay diyeti gibi diyetlerin yanında şok diyet, su diyeti, patates diyeti gibi tek yiyeceğe bağlı değişik beslenme modelleri de denemeye başladı. Detoks içecekler, protein barlar ve daha birçok sağlıklı atıştırmalık, sağlıklı beslenme ve kilo verme istekleri ile hayatımıza dahil oldu.

patates-diyeti-ile-zayiflama

Patates Diyeti Nasıl Yapılır?

Patates diyeti, gün içerisinde sadece haşlanmış ya da fırınlanmış (yağsız ve tuzsuz olmak üzere) patates yiyerek, 3 gün içerisinde 5 kilo vermeyi vaat eden oldukça iddialı bir diyet. Evet doğru okudunuz. Gün içerisinde sadece patates yemekten bahsediyoruz. Sabah, öğle, akşam. Patates, patates, patates. Bu değişik diyet modelinin bir diğer versiyonu ise patatesin yanına sınırlı miktarda yoğurt koymanıza izin veriyor. Yani eğer “3 gün patates ile yatıp patates ile kalkamam” diyorsanız yanına yoğurt ekleyebiliyorsunuz. Mükemmel değil mi?

Ama Patates Diyeti ile Kilo Vermişler

Kilo vermişler ama acaba nasıl kilo vermişler?

Burada önemli olan, sağlıklı bir şekilde diyet yapabilmektir. Tek yiyecek ile beslenerek kilo vermeye başlayabilirsiniz bu vücudunuzun vereceği çok anormal bir tepki değildir. Ancak böyle bir diyeti 3 gün dahi olsa uzun süreli uygulamaya paylaşmak ciddi anlamda sağlığınızı tehlikeye atacaktır. Çünkü tek tipli beslenme tek tipli besin alımı demektir. Vücudunuzun ihtiyacı olan diğer besinleri almayı reddederek dokularınızda ve vücudunuzda hasarlar oluşturmak demektir.

patates-diyeti-ile-zayiflama

Zayıflamak için patates diyeti yapanlar 3 gün içerisinde kilo vermiş olabilirler ancak bu demektir ki bu kişiler o üç gün boyunca yalnızca patatesten gelen karbonhidrat, şeker, fosfor, postasyum, folat, lif ve c vitamini yüklemesi yapmışlar demektir. Bu da kas gelişimi ve kas koruması için gerekli olan proteinlerin, yağ yakımını tetikleyen sağlıklı yağların, enerjinizi ve görme yetinizi koruyan b vitaminlerinin ve çok daha farklı işlevleri olan vitamin ve minerallerin vücuda alınmaması demektir.

Zayıflamak İçin Nasıl Diyet Yapmalısınız?

Mahrum bırakan diyetlerin çoğu bölgesel zayıflama gibi iddialar ile internette karşımıza çıksa da sağlıklı olmaktan uzak olacaktır. Şok diyetler, kandaki insülin seviyelerinin dengelerinin bozulmasına sebep olacak, diyet sonrası daha hızlı bir şekilde kilo alımının yaşanmasına neden olacaktır.

Eğer zayıflamak istiyorsanız diyet yaparken aşamalı bir şekilde kilo vermeye çalışmanız sağlık açısından çok daha iyi olacağı gibi indiğiniz kiloyu koruma açısından da size yardımcı olacaktır.
Sağlıklı bir şekilde diyet yapmak için bir diyetisyene danışmanız ve kendinize uygun bir diyet listesi oluşturmanız etkili olabilir. Ayrıca diyetiniz içerisinde ne yerseniz yiyin aşağıdaki yöntemleri uygulayarak diyetinizi sağlıklı bir hale getirebilirsiniz:

patates-diyeti-ile-zayiflama

• Mutlaka her gün 2 litre su için (ihtiyacınıza göre arttırabilirsiniz)
• Kahvaltınızı eksik etmeyin, proteinden zengin kahvaltı yapın
• Sağlıklı yağları mutlaka tüketin (zeytin yağı, az miktarda tereyağı, hindistan cevizi yağı, kuruyemişler ve avokado gibi)
• Her gün yarım saatlik egzersizler yapmaya özen gösterin, yürüyüş miktarınızı arttırın
• Gece yatmadan 2 saat kadar önce yemek yemeyi kesin
• Metabolizmanızın daha düzgün çalışması için her gün aynı saatlerde yatıp aynı saatlerde kalkmaya özen gösterin

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER