Ağırlık Antrenmanlarına Başlamanız İçin 12 Geçerli Neden

Ağırlık antrenmanlarına başlamamanızın nedeni belki de “Hulk” gibi görünmek istemediğinizden ötürü olabilir. Belki de sorun biraz tembellik yapmanızdır.

Çoğu insan zayıflamak ve genel sağlığını geliştirmek için kardiyo yapar ancak ağırlık antrenmanları sadece kas inşa etmenizi sağlamaz, aynı zamanda sizi hastalıklara karşı korur, ruh halinizi geliştirir ve zayıflamanızı sağlar.

İşte bir an önce ağırlık antrenmanlarına başlamanız için 12 geçerli neden:

1. Yaşam Sürenizi Uzatır

Ağırlık antrenmanları yaşam sürenizi uzatabilir. UCLA Üniversitesinde 2004 yılında yapılan bir araştırmaya göre yaşlandıkça ne kadar kas kütlemiz olursa erken ölüm riskimiz o kadar düşmektedir.

2. Daha Kaliteli Bir Uyku

Düzenli egzersizler-özellikle de kendinizi zorladıklarınız iyi bir uyku çekmenizi sağlar ve buna ağırlık antrenmanları da dahildir. 2012 yılında yaşlı erkekler üzerinde yapılan bir araştırmada biliminsanları ağırlık antrenmanları yapan katılımcıların, hiç egzersiz yapmayanlara kıyasla gece boyunca daha rahat bir uyku yaşadıklarını bulmuştu.

3. Kendinize Olan Güveni Arttırır

Bir hedef koyup ona ulaşmak sizi motive eder. Ağırlık antrenmanlarına yeni başlayan biriyseniz başlangıçta size çok zor gelen ağırlıkları zamanla nasıl daha kolay kaldırabileceğinizi göreceksiniz. Bu da öz güveninizi tazeler.

4. Kemiklerinizi Korur

Ağırlık antrenmanları kemik yoğunluğunuzu güçlendirir ve yaşlı bireylerde kemik çatlamaları ve kırılmaları yaşama riskini düşürür.

5. Vücut Dengenizi Destekler

Ağırlık antrenmanları kuvvetinizi ve vücut dengenizi geliştirmenizi sağlar Böylelikle mental olduğu kadar fiziksel anlamda da vücudunuz denge kazanır ve daha az düşme riski yaşarsınız. Araştırmalar ağırlık antrenmanları gibi direnç seanslarının bireylerde denge kaybı ve düşme riskini %30 kadar düşürebileceğini göstermektedir.

6. Sizi Daha Mutlu Biri Yapar

Tıpkı diğer fiziksel aktivitelerde olduğu gibi ağırlık antrenmanları da ruh halinizi iyileştirir. Ağırlık antrenmanları daha az anksiyete ve depresyonla ilişkilendirilmektedir. Ayrıca öz güveninizi de arttırırlar.

7. Kıyafetleriniz İçinde Çok Daha İyi Görünürsünüz

Ağırlık antrenmanlarınızı sadece bu amaçla yapın demiyoruz. Ama konu zayıflamak ve fit bir görünüm elde etmek ise bisiklet üzerinde saatler harcamak, istediğiniz sonuçları veremeyebilir. Ağırlık antrenmanları aracılığıyla kas kütlenizi arttırmak kilo vermeniz konusunda kardiyodan daha etkilidir.

8. Daha Çok Kalori Yakarsınız

Kas kütleniz arttığında vücudunuz daha çok kalori yakar-bir şey yapmadan öylece otursanız da bu değişmez.

9. Az Zamanda Çok İş

Düzenli olarak yaptığınız egzersizlerinize ağırlık antrenmanlarını eklemek aslında fazladan zamanınızı almaz. Zaten uzun süreli ağırlık antrenmanları çok tavsiye edilen bir şey değildir.

10. Evde de Çalışabilirsiniz

Ağırlık kaldırma terimi sadece spor salonlarındaki ağırlıkları kapsamaz. Evinize ufak bir ağırlık kiti alarak evinizin rahat ortamında da ağırlık antrenmanlarını uygulayabilirsiniz. Buna ek olarak vücut ağırlığıyla yapılan egzersizleri de uygulayabilirsiniz.

11. Daha Hızlı Koşarsınız

Ağırlık antrenmanları bisiklet sürmek ya da yüzmek gibi diğer branşlarda daha iyi bir performans göstermenizi sağlar. Bunun nedeni daha kuvvetli ve güçlü kas kütlesi inşa etmenizdir.

12. Kalbinizi Güçlendirirsiniz

Kardiyo, kalbinizi güçlendirmek için tek yol değildir. Ağırlık antrenmanları yapmanın tansiyonu düşürmek konusunda bazı vakalarda ilaç almak kadar etkili olduğu gösterilmiştir. Amerikan Kalp Derneği yetişkinler için haftada en az iki seans ağırlık antrenmanları yapmalarını tavsiye etmektedir.

 

 

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER