Pre Workout Supplementlerde Mutlaka Olması Gereken 4 Takviye

Pre Workout (Antrenman Öncesi) Supplementler Nedir?

Pre workout ürünler antrenman performansınızı arttırır. Bu yazımızda antrenman öncesi içeceğinizde kesinlikle bulunması gereken dört pre workout supplementi ve içeriklerini öğrenebilirsiniz.

Pre Workout (Antrenman Öncesi) İçeceğinizde Neler Olmalı?

Kafein

kafein

Neden Kullanmalısınız: Enerji için.

Kafein, etkili bir performans yükseltici madde olarak tanınmaktadır ve pre workout (antrenman öncesi) kullanılan supplementlerde olması tavsiye edilir. Hem dayanıklılık sporlarında hem sprint gibi kısa egzersizlerde etkili olduğunu sayısız araştırma göstermiştir.

Kafein antrenman anında yorgunluk hissini düşürerek antrenman programınızdaki iş yükünüzü arttırmanızı sağlar. Kafein miktarı kişiden kişiye değişmektedir. Unutmamanız gereken bir nokta da; gece çalışan biriyseniz aldığınız kafein miktarına dikkat etmeniz gerektiğidir. Kafeinin etkisi uzun sürer ve sizi gece boyunca ayakta tutar. Ancak şunu aklınızdan çıkarmayın; kaliteli uyku gelişiminiz için önemlidir.

BCAA

temel-beslenme-tavsiyeleri

Neden Kullanmalısınız: Kas yıkımını önlemek için

Antrenman öncesi BCAA protein sentezini destekler ve antrenman sırasında meydana gelen kas kaybını önler. BCAA içeriğindeki en önemli amino asit lösindir. Lösin amino asidinin kas protein sentezini başlattığı bilinmektedir. BCAA takviyesi aynı zamanda antrenmandan sonraki gün gerçekleşen kas ağrılarını da azaltabilir.

Beta Alanin

kas-kutlenizi-artirmak-icin-ihtiyaciniz-olan-11-supplement

Neden Kullanmalısınız: Artmış kas dayanıklılığı için.

Beta alanin genel antrenman yoğunluğunuzu yükseltmenize yardımcı olan bir takviyedir. Beta alanin antrenman programınızda daha çok tekrar çıkarmanıza yardımcı olur. Beta alanin takviyesini antrenmandan hemen önce almanız gerekmez. Gün içerisinde beta alanin alsanız bile etkisini hissetmeye devam edersiniz.

Kreatin Monohidrat

Protein tozu, BCAA gibi gıda takviyelerden birini tükettikten sonra hafif tempo yürüyüşler yaparak, metabolizmanızı hızlandırabilir ve günlük antrenman rutininizi tamamlayabilirsiniz.
Protein tozu, BCAA gibi gıda takviyelerden birini tükettikten sonra hafif tempo yürüyüşler yaparak, metabolizmanızı hızlandırabilir ve günlük antrenman rutininizi tamamlayabilirsiniz.

Neden Kullanmalısınız: Patlayıcı kuvvet için.

Kreatin, antrenman programınızda yüksek ağırlıklarla yaptığınız kaldırışlar için gerekli olan hızlı enerji üretimi için kaslarınızı destekler. Kreatini günün her anında kullanabilirsiniz. Uzmanların bildirdiğine göre kreatin kullanım zamanı kuvvet üzerinde büyük bir etki yapmıyor.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER