Proteininizin Tazeliğini Nasıl Anlarsınız? 

Süt, özellikle sporcuların protein ihtiyacı için en önemli içeceklerden bir tanesidir ve çoğu proteinli ürün de sütten üretilir. Belki siz de evde süt ile diğer yiyecekleri karıştırıp protein shake yapıyor olabilirsiniz.

Peki proteinli içeceğinizin ya da yiyeceğinizin tazeliğinden nasıl emin oluyorsunuz?

Süt ve Protein Ne Kadar Bekletilebilir?

Buzdolabında açık sütünüzü en fazla 72 saat kadar bekletebilirsiniz. Genellikle spor öncesi shake hazırlayıp hemen tüketiyorsanız bir sorun yaşamazsınız. Ancak sütlü, proteinli içecek hazırlayıp bu içeceği spor salonuna götürüp 2-3 saat sonra spordan çıkınca içmenizi çok tavsiye etmeyiz.

Danone Pro Plus süt ve yoğurt ürünleri

Buzdolabından çıkardığınız sütün 2 saati aşan ısı farkına maruz kalması içeceğin güvenilirliğini azaltır. Bu gibi durumlarda en fazla 2 saat içerisinde proteinli içeceğinizi tüketmeniz gerekir. Yanınıza hazır bir ürün alıyorsanız da ürününüzün ısı farkına dayanıklı bir pakete sahip olup olmadığını bilmeniz gerekir…

Süt Dışında Hangi Besinler Protein İçerir ve Ne Sürede Saklanabilirler?

Beslenmenizde protein alabileceğiniz birçok kaynak vardır ve bu yiyeceklerin de birçoğu tıpkı süt gibi uzun süre buzdolabı dışında kaldıklarında bozulurlar. Kırmızı ve beyaz et ve et ürünleri, yumurta, süt ve süt ürünleri, kefir, balık ve deniz ürünleri protein oranı en yüksek yiyeceklerdir. Saydığımız hayvansal ürünler genellikle bozulmaya eğilimlidirler ve son tüketim tarihlerine önem vermek gerekir. Aşağıdaki görselde sizinle hayvansal et ürünlerinin buzdolabında ve buzlukta çiğ ve pişmiş olarak kaç gün saklanabilecekleri gösterilmektedir.

Danone Pro Plus süt ve yoğurt ürünleri

Bu kaynakların yanı sıra bitkisel protein kaynakları da bulunur. Fasulye, nohut ve mercimek gibi bakliyatlar kuru ve serin ortamda uzun süre saklayabileceğiniz protein kaynaklarıdır. Kara buğday, kinoa, chia da size protein açısından destek olabilir. Ancak burada bahsetmemiz gereken önemli bir nokta var, proteinler özellikle et ürünlerinde yalın halde tüketebileceğiniz besinlerdir ve bu ürünlerde protein oranı oldukça yüksektir. Dolayısıyla hayvansal ürün tüketerek ihtiyaç duyduğunuz proteini bitkisel protein tüketimine göre daha hızlı ve kolay bir şekilde sağlayabilirsiniz.

En Kolay Yoldan Nasıl Protein Alırsınız?

Eğer hızlı ve pratik bir şekilde yüksek miktarda protein almak istiyorsanız yoğurt ve süt ürünleri sizin için ideal! Özellikle sporcuların ihtiyaçları göz önüne alınarak hazırlanmış protein eklenmiş yoğurt ve süt ürünleri farklı damak tatlarına uygun seçenekleri ile karşımıza çıkıyor.

Süt seçenekleri vanilya, kahve ve kakao aromalarına sahipken yoğurda kendiniz protein tozları karıştırabilirsiniz.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER