5 Aktif Dinlenme Metot’u ile Kas Gelişiminizi Arttırın

Dinlenme, kaslarınızın tamiri için geçirdiğiniz çok önemli ve atlanmaması gereken bir süreçtir. Bu süreç sonunda kaslarınız daha dayanıklı ve güçlü olacak. Dinlenme gününüzden sonraki idmanlarda bu farkı net bir şekilde görebileceksiniz.

Aşağıda sizin için sıraladığımız stratejiler ile dinlenme günlerinizi daha faydalı hale getirin.

Spor salonlarında geçirdiğiniz vakit ve antrenman programınız yoğun ise, dinlenmeye de en az diğerleri kadar önem vermelisiniz. Yeterli bir dinlenme, sandığınızdan daha faydalı sonuç almanıza yardımcı olacak. Etkisiz bir dinlenme ve yanında kötü bir beslenme, spor salonlarında boşa harcanan vakit ve efor anlamına gelecektir. Bu ipuçlarını kullanarak dinlenme günlerinizi bir turbo motora dönüştürün.

Vites Küçültün; Ancak Aktif Kalın!

Düşük tempolu Kardio ile kaslarınızın tamirini kolaylaştırın. Bu kardio antrenmanı sadece vücudunuzdaki oksidanlardan kurtulmanıza değil, kaslarınızdaki kılcal yapının kendisini onarmasına yardımcı olacak.

İstediğiniz büyük ve güçlü bir fizik yapısına, düşük tempolu kardio ile kaslarınıza ihtiyacı olan besin ve kanı pompalayarak ulaşabilirsiniz. Kardio antrenmanınızı 30-45 dakika arasında yapmanız yeterli olacaktır.

Uyku Sürelerinize Önem Verin

Kasların kendilerini tamiri uykuya dalmanız ile başlar ve uyanmanız ile tamamlanır. Gecede 7 saatten az uyumanız yenilemeye sekte vurur. Uyku antrenmanlarınızın uzunluğu ve yoğunluğuna etki eden en önemli etkendir.

Su Tüketin

Su da performansınızı ve kasların yenilenme sürecini hızlandırır. 60 dakikalık antrenman programı olanların, günlük su ihtiyacı en az 3 litredir.

Kestirin

Gece uyumakta güçlük çekiyorsanız, ya da daha hızlı bir yenileme dönemi istiyorsanız; günde 30-45 dakikalık kestirme süresi, uykunun yerini almasa da, kaslarınıza iyi gelecektir.  Kaslarınıza iyi gelmekle kalmayacak, gününüzün kalan diğer yarısında daha odaklanmış ve dikkatli olmanızı sağlayacak.

Uyumadan Önce Esneme Hareketleri Yapın

Antrenmanlarınız arasındaki dinlenme, kaslarınızın yenilenmesi, döneminde gece yatmadan önce esneme hareketleri yapmanız kaslarınızdaki laktik asit birikimini önler ve kan akışınızı arttırır. Böylece uykuda geçirdiğiniz dönemde kaslarınızı beslersiniz.

Baldırlarınızda Şok Etkisi Yaratacak Bu Antrenmanla Kalf Kaslarınızı Patlatın!

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER