Kahvenize Antioksidan Eklemenin Yolları

Sabahları aceleyle evden çıkarken unuttuğumuz şeyler elbette var. Ancak unutmadığımız bir şey var ki o da bir fincan filtre kahve!

Kahvenin çoğu türü ruh halinizi, metabolizmanızı, zihinsel ve fiziksel performansınızı artırabilecek bir madde olan kafein içerir. Çalışmalar ayrıca düşük ila orta miktarlarda tüketildiğinde, çoğu insan için güvenli olduğunu göstermiştir. Ancak işin içine süt tozu, krema ve şeker girince denklem değişebilir.

Kahvenizi Nasıl Alırsınız?

Eğer filtre kahve aşığıysanız, kahvenizi güçlendirecek vitamin ve antioksidan dolu içeriklerden yararlanabilirsiniz. Süt tozu, krema ve şeker sevenleri dışlayacak değiliz, bu içerikler yerine kullanabileceğiniz alternatiflere de yer vereceğiz.

Fazladan bir çay kaşığı içerik ekleyerek günlük kafein ihtiyacınıza vitamin, antioksidan ve besleyici faydalar ekleyebilirsiniz. Aşağıdaki içerikler ruh halinizi ve enerjinizi yükseltmekten, kalbinizi korumaya ve cinsel yaşamınızı iyileştirmeye kadar pek çok şey vadediyor.

Antioksidanlı ve Vitaminli Seçenekler

Tarçın

Ekstra kalori eklemeden kahvenizin lezzetini en üst düzeye çıkarmak istiyorsanız, tarçın doğru bir seçim. Tarçın baharatlar arasında en yüksek antioksidan içeriğine sahip olanlardan biridir. Kahvenizi bir tarçın çubuğuyla demleyebilirsiniz, böylece cazip baharatın demlenmeye vakti olur. Dilerseniz kahvenizin içine az miktarda toz tarçın da ekleyebilirsiniz.

Pharmacognosy Research’ye yayımlanan bir araştırmaya göre tarçın, kalbinizi ve beyninizi korumaya yardımcı oluyor (1). Journal of Traditional Chinese Medicine’da yer alan ve insan hücreleri üzerinde yapılan başka bir araştırma ise kanser riskini de azaltabileceğini, ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirebileceğini öne sürüyor (2).

Maça Tozu

Son günlerde pek çok menüde maça latte ile karşılaşmış olabilir ya da maça tozu takviyelerini görmüş olabilirsiniz. Maça, 20’den fazla amino asit (sekiz esansiyel amino asit dahil), 20 serbest formlu yağ asidi içerir. Protein ve C vitamini bakımından da yüksektir. Maca köküni inceleyen bir çalışmada hormon dengeleyici etkileri olduğu gösteriliyor (3). Ayrıca doğurlanlığı artırma yönünde de etkileri olabileceği düşünülüyor. Maça bitkisinin faydalarını ayrıntılı olarak öğrenmek için Maca Bitkisi Nedir, Faydaları Nelerdir? başlıklı yazıyı inceleyebilirsiniz.

Maça tozu ürünlerini keşfetmek için tıklayın.

Zencefil

Zencefilli kurabiye seviyorsanız, zencefilli kahveye de bayılacaksınız. Zencefil doğal bir sindirim yardımcısıdır, bu nedenle kahveyi rahatsız edici bulursanız midenizi sakinleştirebilir. Herbal Medicine’da yer alan bir araştırmaya göre; zencefil kökü gaz ve şişkinliği tedavi etmenin yanı sıra boğaz ağrılarını ve soğuk algınlığını yatıştırmaya, artrit ağrısını hafifletmeye ve iltihaplanmayı azaltarak prostat kanseri riskini düşürmeye yardımcı olabilir (4).

Zerdeçal

Altın baharat olarak da anılan zerdeçalın ünü, içeriğinde yer alan bir bileşik olan kurkuminden gelir. Kurkumin, güçlü antioksidan ve antienflamatuar özelliklere sahip olmasıyla bilinir. Bu antioksidan karaciğer detoksifikasyonunu destekler, sindirime yardımcı olur ve hatta depresyona bile yardımcı olabilir (5,6).

Şeker, Süt ve Krema Alternatifleri

Kakao

Kakao en güçlü antioksidanlardan biridir ve bitki bazlı en yüksek demir kaynaklarından biri olarak bilinir. Ayrıca kahvenizi tatlandırmaya yardımcı olabilir. Kahveniz demlemeden önce fincanınızın içine bir çay kaşığı kakao tozu ekleyin veya kakao çekirdekleri satın alın ve kahve çekirdeklerinizle birlikte öğütün.

Bal

Bal rafine şekerin yerine harika bir alternatif olabilir. Şekerden daha tatlı ve glisemik indeksi daha düşük doğal bir üründür, bu nedenle daha az tüketebilir ve yine de tatlı bir tat elde etmenizi sağlar.

Protein Tozu

Çoğu protein tozu takviyeleri farklı aromalara sahiptir ve bu da onları süt tozu ve şeker yerine de kullanabileceğiniz bir alternatif haline getirir.

Protein tozu takviyelerini incelemek için tıklayın.

Hindistan Cevizi Sütü

Hindistan cevizi sütü, laktoz intoleransınız varsa ya da düşük kalorili bir süt alternatifi istiyorsanız, size bu konuda yardımcı olabilir. Hindistan cevizi sütü kahveye hafif bir Hindistan cevizi aroması katar ve keskin tadını hafifletir.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER