Preacher Curl Nasıl Yapılır?

Preacher curl hareketi; üst kollarınızı hafifçe içe doğru eğimli bir yüzeye yaslayarak oturmanız için tasarlanmış preacher curl sehpasında gerçekleştirilir.

Biceps curl varyasyonu olarak karşımıza çıkan bu hareket, vücudunuzun başka bir bölümünü kullanmadan biceps kaslarınız üzerinde yoğunlaşmanıza olanak tanır.

Oturduğunuz ve üst kollarınızı sehpadaki yastığa sabitlediğiniz için biceps kasları daha fazla devreye girer ve kaslarınıza daha iyi bir büyüme potansiyeli sunar.

Preacher Curl Hareketinin Faydaları Nelerdir?

Her şey büyük pazılara ve kaslı ön kollara sahip olmakla ilgili değil elbette. Haydi gelin ve preacher curl hareketinin faydalarını inceleyelim…

Biceps Kaslarınız Daha Güçlü Hale Gelir

Vücudunuzun üst kısmı ile kollarınız sabit olduğu için biceps kaslarınız diğer biceps curl varyasyonlarının çoğuna göre daha fazla çalışır.

Biceps kaslarınızı ne kadar izole ederseniz, biceps gelişiminiz de bir o kadar iyi olur. Ön kollarınızı daha da güçlendirmek için özellikle eksantrik kısımda yani barı indirdiğiniz esnada yavaşlayın.

Bileşik Egzersizlere Yardımcı Olur

Biceps kaslarınız kürek çekme, chin-up ve pull-up gibi egzersizlerde rol oynar. Çekme odaklı hareketlerin arkasındaki gizli yardımcılardır.

Sırtınızı ve omzunuzu maksimum seviyede çalıştırmak isterken bicepslerinizin pes etmesi, iyi bir haber olmasa gerek. Unutmayın: Yalnızca en zayıf halkanız kadar güçlüsünüz. Daha güçlü biceps kaslarına sahip olmak güçlü ve kaslı bir sırt oluşturmaya da yardımcı olacaktır.

Daha İyi Omuz Stabilitesi Kazandırır

Biceps, kürek kemiğinize ve omuz ekleminize bağlanan çift başlı bir kastır. Biceps kaslarınız özellikle ön deltoid kasınız aracılığıyla rotator manşetinizin omuz stabilitesine yardımcı olma konusunda rol oynar.

Preacher Curl Hareketi

Preacher Curl Hareketi En İyi Şekilde Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle 2-3 set 8-12 tekrar yaparak başlayın. Tüm setler ve tekrarlar boyunca tekniğinizi korumaya özen gösterin. Formunuzu bozma ihtimaliniz varsa, set ve tekrar sayılarını ya da ağırlıkları kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Halteri veya EZ barı alttan kavrayarak tutun ve ayaklarınız yere düz basacak şekilde preacher curl sehpasına oturun. Üst kollarınız ve göğsünüz kol yastığıyla temas edecek şekilde sehpayı ayarlayın.
  • Hareket boyunca çeneniz sanki altında bir yumurta tutuyormuşsunuz gibi içe dönük kalmalı. Kollarınız düz, dirsekleriniz ise hafif bükülü durmalıdır. Nötr bir bilek pozisyonu ve rahat bir tutuş elde edin; tüm tekrarlara bu pozisyondan başlayın.
  • Üst kollarınızı kol yastığıyla temas halinde tutarken, biceps kaslarınızı sıkıp dirseklerinizi bükün ve yukarı doğru hareketi başlatın. Halter veya EZ bar omzunuzla aynı hizaya gelene kadar kaldırmaya devam edin.
  • Pazılarınızı sıkarak hareketi bitirin.
  • Halteri başlangıç pozisyonuna indirmek için dirseklerinizi yavaşça düzleştirin.

Preacher Curl Hareketini Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Yukarıdaki adımlar sizi hareketi doğru formda yapmanız için yönlendirecektir, ancak her zaman olduğu gibi formu mükemmelleştirmek için akılda tutulması gereken birkaç nüans var.

Öncelikle vücudunuzun hareket boyunca sabit olması gerekiyor. Bu, ayakların yere sağlam ve tamamen düz bir şekilde basması anlamına geliyor. Ayrıca omzunuz ve gövdeniz egzersiz boyunca hiç hareket etmemeli.

Mevcut bir sağlık sorununuz varsa, egzersiz programına başlamadan önce doktorunuza danışın. Bir egzersiz programının güvenliğini ve etkinliğini sağlamak için doğru egzersiz tekniği şarttır, ancak bireysel ihtiyaçlarınıza göre egzersiz stilini değiştirmeniz gerekebilir.

Hareket boyunca vücudunuz üzerinde tam kontrol sahibi olmanızı sağlayacak bir ağırlık seçin. Egzersiz yaparken vücudunuzu dinleyin; ağrı veya rahatsızlık hissederseniz durun. Yeterli iyileşmeyi sağlamak için aynı kas gruplarını çalıştırmadan önce 24 ila 48 saat dinlenin.

İlginizi Çekebilir: Yeni Başlayanlar için Biceps Antrenmanı

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER