Yaz Meyveleri ile Fit Smoothie Tarifleri

Yaz mevsiminin sıcaklarında sağlıklı ve fit yemekler tüketmek bazen zor olabiliyor. Daha fresh ve hafif öğünlerin tercih edilmesi fazlalaşırken smoothie gibi öğünlerin beğenisi artmaya devam ediyor. Yaz aylarında sindirim sistemini yormayan, faydalı ve kilo kontrolüne destek olan tarifler, protein tozu ile de zenginleştirildiğinde tok tutma özelliğine sahip oluyor. Hem sağlıklı hem de fit smoothie’ler ile siz de aradığınız ferah lezzeti keşfedebilirsiniz.

Ispanaklı Smoothie

Faydaları:

B, C ve E vitamini bakımından zengin olan ıspanak, kilo yönetimine yardımcı olmasıyla son zamanlarda revaçta. Ispanağa ek olarak maydanoz ve salatalık ekleyerek etkilerini daha da artıracak sağlıklı bir smoothie hazırlayarak hem fresh hem de tok tutan bir öğün elde edebilirsiniz.

Malzemeler:

– 2 avuç ıspanak

– 1 salatalık

– Yarım demet maydanoz

– 1 limonun suyu

– 2 şişe elma aromalı doğal maden suyu

Yapılışı:

Ispanak, salatalık ve maydanozu meyve sıkacağı ile sıkın. Daha sonra limon suyu ve maden suyunu ekleyip karıştırın. Arzu ederseniz buz da ekleyerek servis yapabilirsiniz.

Kahvaltılık Frambuazlı & Çilekli Smoothie

Faydaları:

Süper besin olarak da bilinen frambuaz özellikle yaz mevsiminin vazgeçilmez meyvelerinden biri. İçerdiği A, C, E vitaminleri vei folik asit sayesinde obezite, diyabet ve kalp hastalığı tedavilerinde destekleyici etki gösterebiliyor.

Malzemeler:

– 1 su bardağı süt

– 2 yemek kaşığı yoğurt

– 1 yemek kaşığı chia tohumu

– 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi

– 1 yemek kaşığı bal (Tercihe bağlı)

– 1 su bardağı frambuaz

– 3-4 yaprak doğranmış fesleğen

– 1/2 (yarım) limon kabuğu rendesi

1 ölçek Supplementler.com Çilek Aromalı Whey Protein Tozu

Yapılışı:

Bütün malzemeleri rondodan veya blenderdan homojen bir kıvam elde edene kadar geçirin. Daha koyu kıvam isterseniz normal yoğurt yerine süzme yoğurt da kullanabilirsiniz. Eğer makinanız yeterince güçlü değilse malzemeleri teker teker atıp karıştırmanızı öneririz.

Ballı & Tropi̇kal Meyveli̇ Smoothie Bowl

Faydaları:

Bol miktarda potasyum, protein, karbonhidrat, niacin, demir, kalsiyum, fosfor ve C vitamini içeren tropikal meyveler, fit smoothie’lerin başrolü olmaya devam ediyor. Siz de bu smoothie tarifini deneyerek gününüze lezzet katmaya ne dersiniz?

Malzemeler:

– 1 su bardağı dondurulmuş ananas dilimleri

– 1 adet dondurulmuş mango

– 1 adet muz

– Yarım su bardağı süt

– 2 yemek kaşığı çiçek balı

– 1 yemek kaşığı granola

– 8-10 adet yaban mersini

1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi tozu

Yapılışı:

Öncelikle ananas ve mangoları küp küp doğrayın ve daha sonra kasenizi süslemek için bir kısmını kenara ayırın. Daha sonra bir blender ya da mutfak robotu aracılığıyla dondurulmuş ananas, mango, muz ve sütü püre haline gelene kadar karıştırın. Karışıma balı da ekleyerek karıştırmaya devam edin. Elde ettiğiniz karışımı bir kaseye alın ve karışımın üzerine küp küp doğranmış ananas ve mangoları yerleştirin. Yaban mersinlerini de ekleyin. Son olarak granola ve Hindistan cevizi serperek sunumunuzu tamamlayın.

Karpuzlu Smoothie

Faydaları:

Sulu sulu, serinletici bir karpuz dilimi yazın tüm bunaltan havasını giderecek en lezzetli yöntemlerden biri. Bu güzel meyveyi smoothie haline getirerek ve tarifini zenginleştirerek, sağlıklı ve fit bir öğün yaratabilirsiniz. Bir porsiyon karpuz günlük C vitamini ihtiyacımızın yüzde 16’sı karşılayabiliyor ve kan basıncını düzenleyerek, tansiyonu kontrol altında tutmaya yardımcı oluyor.

Malzemeler:

– 2 su bardağı küp küp doğranmış çekirdeksiz karpuz

– 1 su bardağı donmuş çilek

– 1 adet misket limonu suyu

– ¼ su bardağı süt

– 5 adet buz küpü

1 ölçek Optimum Gold Standard Vanilyalı Whey Protein Tozu

Yapılışı:

Buzlar hariç tüm malzemeleri bir blender yardımıyla karıştırın. Daha sonra buzları ekleyerek pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırmaya devam edin. Eğer nane seviyorsanız bardağa koyduktan sonra üzerine taze nane yaprağı da ekleyebilirsiniz.

Acılı & Mangolu, Metabolizma Dostu Smoothie

Faydaları:

Özellikle yaz aylarında sıcaklarla beraber yavaşlayan metabolizma sistemini harekete geçirmek için farklı tarifleri denemekten korkmuyorsanız bu tarif tam size göre. İçeriğinde bulunan acı sayesinde metabolizmanızı canlandırarak bu smoothie tarifinde aynı zamanda bağışıklığı artıran çeşitli B vitaminleri ile A, C, K ve E vitaminlerini de barındıran mango bulunuyor.

Malzemeler:

– ¾ bardak badem sütü

– 1 büyük portakalın suyu

– 1 su bardağı donmuş mango parçaları

– 1 yemek kaşığı bal

– 1 tutam acı biber

Yapılışı:

Tüm malzemeleri blender yardımıyla pürüzsüz olana kadar çekin. Daha sonra bardağa alın ve tadını çıkarın.

Kavunlu & Muzlu Taze Smoothie

Faydaları:

A, C, B1, B2, B5 vitamini ile potasyum, sodyum, kalsiyum, magnezyum, fosfat açısından zengin olan kavun, peynirle gönüllerimizi kazanıyor. Peynirin yanı sıra ise smoothie’lerinize de eşlik edebilen kavun, gün boyu sizi tok tutmaya yardımcı olabilir.

Malzemeler:

– 200 ml yağsız süt

– 4 dilim kavun

– 1 yemek kaşığı

– 2 yemek kaşığı süzme yoğurt

– 1 tatlı kaşığı bal

– 2 dal taze nane yaprağı

– Big Joy Big Whey Classic Muz Aromalı Whey Protein Tozu

Yapılışı:

Tüm malzemeleri pürüzsüz hale gelene kadar blender yardımıyla karıştırın. Dilerseniz en son buz taneleri ekleyerek daha ferah hale getirebilirsiniz.

Şeftalili Smoothie

Faydaları:

Yaz meyvelerinin arasında rengiyle ve faydalarıyla öne çıkan şeftali, serinlemek istediğinizde size yardımcı olmaya aday. C vitamini, A vitamini, potasyum, E vitamini, K vitamini, bakır, manganez gibi içerikleri sayesinde gün içinde ihtiyaç duyduğunuz etkenleri size sağlayan şeftali, smoothie’lere eklenince hem serinletiyor hem de tok tutuyor.

Malzemeler:

– 2 şeftali

– 1 muz

– 1 tatlı kaşığı tarçın

– 1 çay kaşığı bal

–  ¾ su bardağı süt

Yapılışı:

Kabuklarını soyduğunuz şeftalileri küp küp doğradıktan sonra, 5-6 buz küpüyle beraber blendera koyarak karıştırın. Daha sonra sütü ve tarçını ekleyin.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER