Milli Basketbolcu Bahar Çağlar ile Beslenme ve Sporu Konuştuk!

Bahar Çağlar, “Bir sporcu nasıl olmalı?” sorusuna cevap olarak aklımıza gelen ilk isimlerden biri! Güzel ve yetenekli basketbolcuyu, ne zaman konuşurken dinleseniz ya da yazısını okusanız, yerinizden kalkmanızı sağlayacak, pozitif bir enerji ile resmen şarj olduğunuzu hissedersiniz.

Hazırsanız, şimdi bunu nasıl başardığını ve basketbol macerasını tüm detaylarıyla öğrenelim!

1. Milli basketbolcu olmak nasıl bir serüvendi?

https://www.instagram.com/p/BzMAsX9HQr9/

İlk kez milli takıma çağrıldığım günü daha dün gibi hatırlıyorum. İnanılmaz bir heyecandı! Hala ilk günkü heyecanımı taşıyorum. Kadın milli takımı olarak ülkemize gümüş ve bronz madalyalar getirdik. Ayrıca en büyük organizasyon olan olimpiyatlarda 2 kez sahne aldık. Her sporcunun hayalidir olimpiyatlara katılmak ve orada İstiklal marşımızı söylemek, ülkemizi temsil etmek, çok çok ayrı bir gurur.

2. Hiç aklınızdan çıkaramadığınız bir maç var mı?

Hiç aklımdan çıkaramadığım maç, olimpiyatlarda son saniyede kaybettiğimiz İspanya maçıdır. O maçı alsaydık olimpiyatlardan madalya ile dönebilme ihtimalimiz vardı, unutulmaz anlardan biriydi…

Ve bu sene oynadığımız ligdeki Kayseri maçı… Maçtan önce 40 derece ateşim vardı ve bayağı bir öksürüyordum. Doktorumuz oynamasın demişti ama tabii ki ben böyle bir şeyi duymak istemedim. Maçta beni bayılacak falan sanmışlar, ama gerçekten bir ara bayılacaktım. Neyse ki maçı kazandık ama sonrasında ben direk hastaneye kaldırıldım ve domuz gribi olduğumu öğrendik.

3. Takım arkadaşlarınız ve siz karantina döneminin üstesinden nasıl geldiniz?

Karantina dönemi tabii ki biz sporcular için zorlu oldu. Çünkü yoğun bir tempomuz var. Maçlar, idmanlar, kamplar… Karantina döneminde ise evlerimizde kaldık. İlk başta biraz dinlendiğimizi düşündük, ama süreç uzayınca en sevdiğimiz şeyden uzak kalıyor olmak can sıkıcı. Takımdan arkadaşlarım ile de sık sık konuşuyoruz. Evde yapabildiğimiz egzersizleri yapıyor, beslenmemize dikkat ediyoruz. Dünyaca gerçekten zor bir zamandan geçiyoruz. Umudumuz bir an önce atlatılması ve sevdiğimiz, özlediğimiz şeylere sağlıklı bir şekilde dönmek.

4. Profesyonel bir sporcu olarak genç sporculara tavsiyeleriniz neler?

Genç sporculara tavsiyelerim tabii ki de her zaman oluyor. Sosyal medyadan da cevaplamaya çalışıyorum. Çünkü onlar da idman ve maç yapamadıkları için gerçekten üzgün. Genç sporcularla konuştuğum zaman hep söylediğim şey şu;

“Evet, negatif bir durum var ama biz bunu başta kafa olarak pozitife çevirmeli, kendi gelişimimiz için yararlı olan şeyleri yapmalıyız.”

İnternette çok güzel idman videoları var. Evde yapılabilecek squat, plank, mekik, şınav ve kendi vücut ağırlıkları ile olanları, onları aktif tutacak egzersizleri öneriyorum. Ayrıca beslenmelerine dikkat etmelerini söylüyorum.

5. Bir basketbolcu karantina döneminde nasıl formda kalır, en dikkat ettiğiniz noktalar neler?

https://www.instagram.com/p/B_pWH-1HzsH/

Karantina döneminde formum için egzersizlerimi yapıyorum. Tabii ki de basketbol çok tempolu bir oyun. Bizim idmanlarımız gerçekten ağır oluyor ve karantina döneminde bu tempolu idmanlardan uzak kaldım. Ama ilk başta liglerimiz ertelendiğinde kendime program yaptım. Her gün kaslarımın güçlü kalmasına yönelik egzersiz ve koşu programımı uyguladım. Evde squatlar, mini band ile kalça bacak egzersizleri, plankler, mekikler, denge egzersizlerine devam ettim. Squatlarımda ağırlık olarak köpeğim Juliet’i kullanıyorum. Sitedeki sahada koşmaya başladım. Sonrasında liglerimiz iptal edildi. Normalde sezon Ekim ortasında açılıyor. Bu dönemde vücudum için diğer egzersizlerime devam ediyorum.

6. Pozitif enerjiniz dillere destan! Enerjinizi yüksek tutmak için neler yapıyorsunuz?

https://www.instagram.com/p/B0yq8FdHjZo/

Normalde de enerjik bir insanım. Hatta bazen idmanlarda yerimde durmuyorum ve eğlenerek bunu yapıyorum. Yaptığım işten zevk alıyorum, severek yapıyorum. Bu her şeyde geçerli benim için, ne yaparsam yapayım gerçekten keyifle yapmaya  çalışıyorum. Çünkü böyle olmayı seviyorum. Pozitif düşünmeye çalışıyorum ve beni ufacık şeyler mutlu edebiliyor. Tabii ki enerjimin düştüğü zamanlar da oluyor. Ama kendi kendimi o moddan çıkarabiliyorum.

7. Beslenme stilinizi dönem şartları gereği değiştirdiniz mi?

Evet, beslenme stilimi karantina döneminde değiştirdim. Normalde ben yoğun idman ve maç temposu nedeniyle çok fazla yiyen bir sporcuyum. Ama bu dönemde sadece 2 öğün yiyorum. Haftada bir tatlı yiyorum çünkü tempomuz düştü ve gereksiz kilo almamaya çalışıyorum. Sağlıklı bir kahvaltı yapıyorum, kendime bowl’lar hazırlıyorum, çok da keyifli oluyor. Bu karantinanın bana kattığı en önemli şeylerden birisi de içimde yatan aşçıyı öğrenmek oldu (Gülüyor). Abarttım biraz ama akşam yemeklerinde sebzeler yapıyorum, çoğunu yapmayı bu dönemde öğrendim!

8. Evde stokladığınız gıdalar var mı? Bir sporcu için vazgeçilmez gıdalar nelerdir?

Stokladığım bir şey yok. Çünkü her şeyi artık direk online sipariş veriyorum. Sadece yasaklardan önce kahvaltılık olan yumurta, peynir, zeytin gibi yiyeceklerin eksik olmamasına özen gösterdim.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER