Strongman Fatihi İki Dev İsim: Bora Güner ve Fatih Karaca

Röportaj: Buğrahan Arzuman

Strongman sporuyla şehrin enerjisinin ve gücünün yansıtıldığı Metro İstanbul Strongman Challenge Tren Çekme Yarışması, bu yıl düzenlenen ikinci organizasyonla nefes kesici görüntülere sahne oldu. Kingsize Takımı’nın adeta şov yaptığı yarışmada iki dev isim aldıkları derecelerle organizasyon tarihine geçtiler: Bora Güner ve Fatih Karaca. Geçtiğimiz yıl elde ettiği şampiyonluğu bu yıl da koruyan Bora Güner yarışmanın birincisi olurken Fatih Karaca ise ikinciliği alarak müthiş bir performans sergilediler. Biz de hiç vakit kaybetmeden bu iki dev isimle yarışmayı konuştuğumuz keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. Sizi önce Bora Güner sonra da Fatih Karaca’ya yönelttiğimiz sorularla baş başa bırakıyoruz!

Bilek Güreşinde Dünya Markası: Bora Güner

Röportajımıza seni tanımakla başlayalım. Bize kısaca kendinden bahseder misin?

1984 yılı İzmir doğumluyum. Metroflex spor salonunda müdürlük yapmaktayım. 1999 yılında vücut geliştirme alanıyla başlamış olduğum spor yaşantıma bilek güreşi alanında Türkiye ve Avrupa’da uzun yıllar boyunca gösterdiğim başarıların ardından strongman sporunu da hayatıma ekleyip spor kariyerime bu iki alanla devam etmekteyim. 

Kingsize Takımı’nın bir sporcusu olarak bu yıl ikincisi düzenlenen Metro İstanbul Strongman Challenge Tren Çekme Yarışması’nda geçen sene olduğu gibi bu yıl da şampiyonluğu göğüsledin. Bu istikrarın sırrı ne?

Bu sene Kingsize Nutrition ailesinin bir üyesi olarak yarışmaya hazırlık süreci oldukça keyifliydi. Ürünlerin içeriklerinin alanında en iyi olan profesyonel sporculara uygun olması sayesinde oluşan açıklarımı tamamlamak oldukça kolaydı. Düzenli antrenman ve besin takviyeleri konusunda yıllardır koruduğum istikrarım kupayı almamda çok etkili oldu. 

Bu sene ek olarak Viking Press yarışmasında da 260 kg kaldırarak şampiyon oldun. Bu başarıyı da bekliyor muydun? Neler söylemek istersin?

Yarışmaya hazırlık sürecimde en iyilerle çalıştığım için benim için beklenen bir başarıydı.

Bu tür Strongman yarışmalarına nasıl hazırlanıyorsun? Düzenli olarak kullandığın supplementler var mı?

Yarışma yaklaşmaya başladığında çift antrenman sistemine geçip şiddetini artırırken Kingsize Nutrition’ın Beast Mode pre-workout ve Alpha King ürünleri bana destek sağlıyor. Son haftalarda ise sporcu masajı yaptırmaya dikkat ediyorum. Tabii ki tüm bunların yanında vücudumun yenilenmesi için profesyonel sporcular için üretilen BCAA Complex ürününü tercih ediyorum.

Önümüzdeki sene de kendini favori sporculardan biri olarak görüyor musun? Bu alanda diğer hedeflerin neler?

Tıpkı geçen yıllarda hissettiğim gibi kendimi önümüzdeki dönemde de Türkiye’nin en iyileri arasında görüyorum. Bilek güreşi ve strongman branşında elde ettiğim Türkiye başarılarından sonra kasım ayında gerçekleşecek olan uluslararası Strongman Champions League yarışmasında ülkemi temsil etmek için hazırlıklarıma devam ediyorum. 

Senin gibi sporcuları kendilerine örnek alan genç strongman adaylarına neler tavsiye edersin?

Bu alanlarda kendini geliştirmek isteyen kardeşlerime nacizane tasiyem düzenli ve istikrarlı bir şekilde antrenmanlarına devam ederken, beslenme ve dinlenmenin önemini atlamamaları. Ağırlıklar ve antrenman şiddeti konusunda acele etmeyip ekipmansız set girmekten kaçınmalarıdır.

Nam-ı Diğer Yarbay Strength: Fatih Karaca

Röportajımıza seni tanımakla başlayalım. Bize kısaca kendinden bahseder misin?

Merhaba ben Fatih Karaca, 26 yaşımdayım. 3 yıldır strongman sporu ile ilgileniyorum. Daha öncesinde yaklaşık 5 yıl Amerikan Futbolu oynadım. Bunun 3 yılı milli takımdaydı. Ancak 23 yaşımdan beri strongman sporu ile uğraşıyorum.

Hepimiz seni bir Strongman sporcusu olarak tanıyoruz. Bilmeyenler için bize bu sporu kısaca anlatır mısın?

Strongman sporunu güç sporlarının en üst noktası olarak tanımlamak yanlış olmaz. Çünkü ortalama bir strongman sporcusu olmak için bile ekstrem özellikler gerekiyor. Strongman sporu ağır cisimlerin hareket ettirilmesine yönelik bir spor; bu yerden kaldırma olduğu gibi, baş üstü pressleme de olabilir ya da belirli bir platformda hareket ettirme de olabilir. Çok çeşitli hareketlerden oluşuyor ve herhangi bir standart yok genel olarak. Sporcuların her an her türlü zorluğa hazır olması gerekiyor.

Bu yıl ikincisi düzenlenen Metro İstanbul Strongman Challenge Tren Çekme Yarışması’nda, Kingsize Takımı’nın bir sporcusu olarak müthiş bir performans sergileyerek ikinci oldun. Bu başarın hakkında neler söylemek istersin?

İlk üçte yer alıp derece yapmayı bekliyordum aslında ama havanın kötü olması bunu herkes için epey zorlaştırdı. Üstelik ağırlık da ciddi derecede fazlaydı. Ben geçmişte uluslararası yarışmalarda da bu tarz araç çekme yarışmalarında yarıştım ama hiçbiri bu kadar ağır değildi. Ancak yarışmanın ortamı ve etapları çok güzeldi. Umarım bu tarz etkinlikler artarak devam eder.

Bu tür Strongman yarışmalarına nasıl hazırlanıyorsun? Düzenli olarak kullandığın supplementler var mı?

Yarışlara 2 ay kaldıktan sonra tamamen yarışma odaklı antrenman yapıyorum. Yarışmadaki hareketleri birebir canlandırmaya çalışıyorum elimden geldiğince. Düzenli olarak kullandığım supplementler kreatin, pre workout, BCAA ve omega 3. Kingsize Nutrition bu konuda çok yardımcı oluyor. Yarışma öncesi ve yarışma anında da yanımızda bulunup bizi destekliyor.

Strongman alanında diğer hedeflerin neler?

Strongman alanındaki hedefim dünyadaki en iyi 40-50 strongman arasına girebilmek ve bu seviyedeki insanların yarıştığı yarışmalarda sürekli yarışmak. Bu seviyede bir yarışma 13-14 Kasım tarihlerinde Alanya’da gerçekleşecek. Biz de Bora abi ile beraber yarışmak için orada olacağız.

Senin gibi sporcuları kendilerine örnek alan genç Strongman adaylarına neler tavsiye edersin?

En başta bu spora başlamak için çalışılan spor salonu çok önemli. Yeterli ekipman olması şart. Onun dışında fikir alabilecekleri deneyimli birisi de bence çok faydalı. Bu sporda ilerlerken olabildiğince sakatlıktan uzak durarak uzun vadeli planlar eşliğinde ilerlemelerini tavsiye ederim. Çünkü bu spor iyi seviyelere gelebilmek için yıllar talep eden bir spor.

Her iki sporcumuza da bu keyifli röportaj için teşekkür ediyoruz. Kasım ayında Alanya’da gerçekleşecek Uluslararası Strongman Champion League başta olmak üzere tüm yarışmalarında başarılar diliyoruz!

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER